ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Karpervitamines – Juli – Willem Kwinten

Favoriet Favoriet
Karpervitamines – Juli – Willem Kwinten

Time flies when you’re havin’ fun! Dat blijkt wel uit de blogs van KWO vriend Willem Kwinten want inmiddels staat zijn blog over afgelopen maand juli alweer klaar. Het is wel duidelijk dat Willem zo veel mogelijk uitdagingen aan gaat en volop geniet van de avonturen die hij mag meemaken. In deze blog neemt Willem jullie mee naar verschillende ‘socials’ met onder andere Alijn Danau, Luc Coppens, Erik Hakvoort en maarliefst 3 video-snacks waarvan één is opgenomen met onze eigen MH Holidays! 


Willem vertelt: De zomer is volop aan de gang en in mijn agenda zie ik meerdere notities staan die me doen beseffen dat ik eindelijk vakantie heb. Wat is het toch heerlijk om student te zijn! Socialtje hier, socialtje daar, ik hou ervan! Afgelopen maand heb ik het er volop van genomen en kon ik eindelijk weer wat tijd vrij maken om meerdere dagen aan het water te spenderen. Uiteindelijk is dat toch wat ik het liefste doe 😉

Met vrienden aan (of in) het water zijn is wat ik het liefst doe!

Met vrienden aan (of in) het water zijn is wat ik het liefst doe!

Alijn Danau

Sommige mensen hebben in hun lange loopbaan als karpervisser veel invloed gehad op hoe het karperwereldje er nu uitziet. Eén van deze mensen is Alijn Danau, zonder twijfel een van de meest gerespecteerde karpervissers die de Benelux rijk is. Sinds het lezen van zijn boeken kan ik niet anders zeggen dat ik enorm onder de indruk ben van de karakteristieke verhalen van Alijn. Echter had ik toen nooit durven dromen dat ik ooit met hem in contact zou komen, laat staan dat hij me zou uitnodigen voor een driedaagse social op het Waesmeer! Achteraf kan ik wel stellen dat Alijn een wereldmens is; vriendelijk, sociaal en een rasechte karpervisser pur sang! Volgens mij zwemmen er karpers in zijn bloed 😉

Met drie erg warme dagen voor de boeg was het geen eenvoudige opgave om de karpers aan het azen te krijgen. Toch wist Alijn de eerste nacht al een über karakteristieke warrel schub te vangen die (niet onterecht) de naam “floppy tail” draagt. De sessie kon nu al niet meer stuk zonder dat ik wist wat nog ging komen.

"Floppy tail" een schub om van te dromen!

“Floppy tail” een schub om van te dromen!

Een keer eerder beviste ik het Waesmeer; tijdens de Fish in van CC Moore. Toen wist vriend Dirk Bouweraerts een dijk van een schubkarper te vangen die de naam “Black-eye” draagt. Vol bewondering legde ik deze vangst vast waarna Dirk de magnifieke vis weer liet zwemmen.

Vol bewondering legde ik de vangst van "Black-eye" vast voor vriend Dirk.

Eerder dit voorjaar legde ik vol bewondering de vangst van “Black-eye” vast voor vriend Dirk.

Omdat het zo warm was besloot ik te voeren met veel klein aas; Sweet nut cloud spodmix en 10mm live system boilies, in de hoop zo toch enkele vissen tot azen aan te zetten. Dit bleek te werken want de volgende nacht werd ik uit een diepe slaap gewekt door een van de beetmelders. Een logge dril volgde die me al snel deed beseffen dat dit geen kleintje was. De dril duurde en duurde en ondertussen kreeg ook Alijn in de gaten dat er iets gaande was. Hij voegde zich bij me om bij te lichten maar de vis was niet van plan zich te laten zien. Meerdere keren voelde ik de lijn tegen obstakels schuren en één keer zwom ze zelfs muurvast. Ik had nog geen glimp van de vis gezien en mijn zenuwen waren niet te bedwingen. Deze vis moest ik vangen! Gelukkig kwam de vis los en na drie kwartier kon ik eindelijk het net onder de moegestreden schubkarper schuiven, en wat blijkt; Het was Black-eye! Ongelofelijk, de vis die ik eerder in het voorjaar bij Dirk op de foto zette! Op de mat bleek de geslepen haak volledig vlees te hebben gepakt in het midden van de onderlip; geen ontkomen aan en dit moment is voor even voor mij! Met de wekker op 6.30 mocht de vis nog een uurtje of twee in de sling waarna Alijn in het eerste zonlicht prachtige foto’s maakte van mij en mijn parel van het Waesmeer.

Mijn parel van het Waesmeer!

Mijn parel van het Waesmeer!

Coverstory Dé Karperwereld

Voorheen maakte ik wel eens een ‘most wanted list’, een lijstje met targets die dat jaar belaagd zouden gaan worden. Dit deed mijn motivatie ten goede, tenminste dat dacht ik toen. Achteraf weet ik wel beter. Als een paard met oogkleppen op werden de bewuste wateren benaderd. In mijn hoofd zwom er telkens maar één enkele vis; mijn target. Ik vergat volledig om te genieten en de essentie van het vissen was ver te zoeken. De roes bij het vangen van een target was als een drug zo verslavend..

Reflectie bracht me terug bij de essentie.

Reflectie bracht me terug bij de essentie.

Eerder dit jaar viste ik een bizarre social met Tom ter Weele waarin dromen uitkwamen. We wisten beiden meerdere vissen te vangen van ongekende schoonheid waarvan één al jaren op mijn netvlies stond gebrand. Het verhaal heb ik toen bewaard voor een schrijfsel waarin ik op mezelf reflecteer hoe ik als karpervisser wil zijn. Met de droomsessie van Tom als decor heb ik mijn gevoelens op papier gezet en dat is gepubliceerd in dé Karperwereld magazine. Mijn meest memorabele vangst is daarbij zelfs op de cover van het blad verschenen!

We aanschouwen de eenzame oude boom die kleurt aan de horizon.

We aanschouwen de eenzame oude boom die kleurt aan de horizon.

Plots krijg ik een piep op rechts, gevolgd door nog een. Ik zie de slappe lijn strak lopen en twijfel geen moment. Beheerst trek ik de scope in de curve waarvoor die is gemaakt en voel een logge weerstand aan de andere kant van de lijn. De vis geeft en neemt geen meter lijn en zigzagt rustig van links naar rechts. Oei, het zal haar toch niet zijn he? Het gevoel wordt sterker en sterker en ondanks dat de vis nog geen glimp heeft laten zien voel ik dat het haar moet zijn. De dril duurt en duurt, mijn knieën zijn ondertussen beginnen te knikken. Ineens komt ze boven, alsof ze haarzelf gewonnen geeft en me dit moment gunt. Het eerst zonlicht strijkt over haar flank en de rij schubben fonkelen als goud. Ik kan het amper geloven, het is haar echt. Met een laatste haal beland ze tussen de mazen van het net en val ik voorover op mijn knieën. Ongelofelijk, onbetaalbaar en onvergetelijk. Een geluksmoment waarin ik voor even become ‘comfortably numb’. “Pink Floyd – 1979”

De onbereikbare spiegel...

De onbereikbare spiegel…

Voor even in mijn handen maar voor eeuwige voldoening!

Voor even in mijn handen maar voor eeuwig de voldoening!

Mijn meest memorabele vangst vereeuwigd op de cover, mooier wordt het niet!

Mijn meest memorabele vangst vereeuwigd op dé Karperwereld magazine.

Luc Coppens

Velen onder ons zullen Luc nog kennen uit zijn periode als karpervisser. Toen al wist hij zich te onderschijden en bovengemiddeld veel vissen te vangen. Echter heeft hij het roer drastisch omgegooid en is zich enkel op roofvissen gaan specialiseren. Ook hier blijkt weer dat zijn ‘watersense’ van ongekend niveau is want het ene na het andere kampioenschap zet hij op zijn naam. Twee weken terug kreeg ik de mogelijkheid om een video opname te doen op het Veluwemeer met deze vismachine waarin hij samen met Franklin Broeckx gericht achter de snoek aan ging. De ene na de andere sloeg hij aan op zijn Westin kunstaas en ook ik wist tussen het filmen door nog een leuke groenjas te vangen!

Leerzaam en leuk; een dagje veluwemeer met vismachine Luc Coppens!

Leerzaam en leuk; een dagje uitwaaien op het Veluwemeer met vismachine Luc Coppens!

Bospop met broertje Sjors

Naast karpervissen kan ik ook enorm genieten van goede muziek. Daarom bezoek ik ieder jaar onder andere het festival Bospop in Weert. Dit jaar wilde Sjors ook graag mee en ja, wie ben ik dan om hem niet mee te nemen 😉

We genieten niet alleen van het vissen op karper!

We genieten niet alleen van het vissen op karper!

Ook Sjors houd wel van een koud biertje ;-)

Ook Sjors houd wel van een koud biertje 😉

Volgend jaar gaat Sjors mee naar de Zwarte Cross, het feest der feesten!

Volgend jaar gaat Sjors mee naar de Zwarte Cross, het feest der feesten!

Video opname met Mark Hofman

De mannen van KWO hebben me benaderd of ik ze wil helpen met het opnemen van How-To video’s voor de KWO Community. Voor deze opnames nam ik Mark mee naar het water waar het voor mij ooit allemaal begon. We wisten meerdere karpers te vangen en daarvan heb ik een leuke video-snack gemaakt.

Later vergezelde ik Mark en zijn maatje Pim een dag op de Koperen Plas voor wat filmwerk. Al snel volgde de eerste vis die direct werd gevolgd door de tweede!

Een mooie dubbelrun voor Mark en Pim.

Een mooie dubbelrun voor Mark en Pim.

Volgens mij hebben de mannen thuis iets uit te leggen ;-)

Volgens mij hebben de mannen thuis iets uit te leggen 😉

Sjors, Sjimmie en Patje

De eerste foto een lekker gevist avondje met Sjors na de stortbuien van eerder die week. De tweede foto een winderige vangst voor vriend Jim van de Mortel terwijl ik bij hem op de koffie kwam en de derde foto mijn Maatje Patrick die na mijn aas-tip direct een van de mooiste schubs van het water ving!

Een heerlijk avondje vissen met Sjors!

Een heerlijk avondje vissen met Sjors!

Jim met een van zijn vangsten die winderige dag.

Ik kwam gewoon een bakje koffie doen, vangt meneer deze prachtschub vol in de wind!

Maatje Patrick weet ondertussen ook wat verandering van aas teweeg kan brengen.

Maatje Patrick weet ondertussen ook wat verandering van aas teweeg kan brengen.

Social met maatje Erik Hakvoort

Al langere tijd probeerden Erik en ik eens samen te gaan vissen maar met twee drukke agenda’s viel dat nog niet zo mee. Nu ik vakantie heb komen er mogelijkheden vrij en aangezien Erik zijn vriendin over een dikke maand is uitgeteld voor haar zwangerschap moest het er nu echt van komen. We spraken af een sessie te vissen op het water waar hij op dit moment bezig is; een idyllisch water dat zo uit de Engelse boekjes zou kunnen komen. De social was meer dan gezellig en door scherp te vissen wisten we zelfs vijf vissen te vangen. Ik sluit deze blog af met onderstaande video-snack waar je onze social kan nabeleven. Enjoy watching 😉

Tot volgende maand!

Willem Kwinten

community-trigger-mark-hofman

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl