Karpervitamines – Mei – Willem Kwinten

Favoriet Favoriet
Karpervitamines – Mei – Willem Kwinten

Franse avonturen, succesvol ‘hakken’ met Tom ter Weele in eigen land, Belgische gezelligheid tijdens de CC Moore Fish-In en de eerste ‘video snack’… Het was duidelijk een bomvolle maand voor Willem Kwinten. Gelukkig houdt onze Brabantse druktemaker er wel van als de agenda goed gevuld staat. Herbeleef in deze blog zijn karper perikelen van de maand Mei.


Willem aan het woord: De afgelopen maand heb ik weer heerlijk kunnen genieten van mijn visserij. Mobiel vissen en inspelen op de situatie bleek (zoals zo vaak) ‘the key’ om meerdere karpers te strikken. Hieronder neem ik jullie mee naar de mooiste momenten die ik deze maand langs de waterkant mee heb mogen maken.

Deze duidelijk nog niet afgepaaide vis was aan het rondscharrelen op zoek naar Tuna boilies!

Deze duidelijk nog niet afgepaaide spiegel was aan het rondscharrelen op zoek naar Tuna boilies!

Terug naar Twente

Met onze laatste social nog in gedachten rij ik opnieuw richting Tom om twee dagen te vissen. Het lijkt wel een maandelijks terugkerend ritueel. De plannen zijn vooraf doorgesproken en Tom heeft het een en ander voorbereid. Volgens hem zouden er wel eens wat leuke vissen op de kant kunnen komen…

We starten op een relatief klein water waar het niet diep is. “De vissen trekken de kantjes af” weet Tom te vertellen, terwijl hij zijn linker hengel onderhands tegen een rietkraag aan gooit. Krap een half uur later liggen alle stokken op scherp en proosten we met een blikje Radler. Ik heb inmiddels dorst gekregen en giet een extra slok in mijn keel. Deze slok komt er met dezelfde vaart weer uit wanneer Tom’s kanthengel al vol gas vertrekt! En dat terwijl we net een uur zitten, bizar! De dril duurt langer van verwacht en hij “voelt goed aan”, aldus Tom. Er zwemt eigenlijk maar één echte topper op dit water dus de spanning is om te snijden. Het is inmiddels aardig donker en de schim die voor het eerst boven komt doet onze pupillen nog weider open staan. Dit moet hem zijn! De imposante schim toont haar fleurisante schubbenpatroon in het maanlicht als ze op haar flank het net in glijdt.

Binnen het uur, de grootste en bovenal mooiste vis van het water.

Binnen het uur, de grootste en bovenal de mooiste vis van het water.

In het ochtendgloren liep ook mijn kanthengel aan (is Brabants voor ‘af’), die enkel was voorzien van een in Talin-liquid geweekte tijgernoot. Dit is al vaker een killer gebleken in het voorjaar en ook nu weer wordt het single zoete nootje verkozen boven het voerbed dat een aantal meter verderop ligt. De dril stelde helemaal niets voor en ik dacht te maken te hebben met een zeelt. Niet dat dit erg is, maar toch werd ik aangenaam verrast toen er een flinke lichte schim voor het net boven kwam. “Er zwemt hier maar één grote schub,” hoor ik Tom nog zeggen.

Er zwemt hier maar één grote schub..

Er zwemt hier maar één grote schub…

Die middag bezoeken we enkele wateren om sfeer te snuiven waar Tom eerder mooie herinneringen heeft gemaakt. We eten bij Tom en vertrekken daarna voor een avondje op een beek. Vorige keer lukte het ons niet om hier een aanbeet te forceren maar deze keer viel alles op zijn plek en was de avond er eentje om in te lijsten.

Gebruik de pijltjes om door de foto’s te scrollen.

[slider navigation_style=”arrows” custom_slider_transition=”move”]

[slide]

Een laatste offensief van de vis en de mazen omsluiten haar schubben.

Een laatste offensief van de vis voordat de mazen haar schubben omsluiten.

[/slide]

[slide]

Een lach kon ik niet bedwingen. Gelukkig hoeft dat ook nergens voor :)

Een lach kon ik niet bedwingen. Gelukkig is dat ook nergens voor nodig 🙂

[/slide]

[slide]

Dit blijft toch een van de mooiste momenten in het vissen.

Dit blijft toch een van de mooiste momenten in het vissen.

[/slide]

[/slider]

Van wat er in daarna in de resterende tijd van de social gebeurde kan ik jullie enkel onderstaande teaser laten zien. Gemeen, ik weet het. Maar het hele verhaal zien jullie vanzelf ergens verschijnen 😉

Het hele verhaal zien jullie later verschijnen ;-)

Het hele verhaal zien jullie later verschijnen 😉

Soms zit het mee, soms zit het tegen. Toch Johan?

Het hemelvaartweekend heb ik afgesproken om met Johan Geertsema te gaan vissen. Johan en ik vissen al een tijdje samen op hetzelfde water en de vangsten liegen er tot nu toe niet om. Zo komen we opnieuw op het betreffende water aan op een vrijdag middag. Slechts één stek van het water is bezet dus het is gelukkig rustig. Dat is gunstig aangezien dit water (net als ieder ander water) nogal gevoelig is voor lijndruk. Om een lang verhaal kort te maken: Tegen de tijd dat we onze slaapzakken opzoeken is iedere stek van het water bezet en tellen we zo’n 50 lijnen die de hele put afsluiten. We zijn dan ook niet verrast als we in de ochtend geen enkele piep hebben gehad. Met nog een dag en nacht te gaan zit er maar een ding op: andere wateren opzoeken!

De eerste optie die ik voorstel is een parkwater waar nog een oud bestand aan mooie vissen op zwemt. Het is warm weer en met een broodvlok onder een pennetje maken we wel kans dacht ik zo. Twee uur en zo’n tien perfecte aanworpen later is het enige dat we hebben gevangen een snoek die onze single pop up aanviel. De karper ligt te chillen in de zon en weigert ook maar enigszins aanstalte te maken om te azen… We geven het op en we vertrekken naar het volgende water.

We krijgen geen enkele vis verleidt tot een aasopname..

Helaas weten we geen enkele vis tot een aasopname te verleiden.

Tot nu toe zit het nog niet echt mee maar het volgende water biedt perspectief. De laatste keer dat ik hier aan de oever stond ving ik vier karpers in evenveel uren tijd. Zou het deze keer ook lukken?

Aangezien ze aan het oppervlakte niet willen azen besluiten we toch weer op de bodem te gaan vissen. We crushen enkele kilo’s Pacific Tuna en overgieten deze met Salmon Amino Compound voor een grote wolk van attractie. Daartussen vissen we met een Tuna boilie zodat er een gigantisch voedingssignaal ontstaat terwijl er enkel één boilie daadwerkelijk te eten is. Vorige keer legde deze tactiek me geen windeieren.

[slider navigation_style=”arrows” custom_slider_transition=”move”]

[slide]

Het startschot klinkt al snel!

Het startschot klinkt al snel!

[/slide]

[slide]

Een laatste keer toon ik haar aan de camera..

Een laatste keer toon ik haar aan de camera…

[/slide]

[slide]

.. en ze mag weer terug zwemmen in haar biotoop.

…en ze mag weer terug zwemmen in haar biotoop.

[/slide]

[slider]

En jawel hoor, binnen het uur ramt een van de wakers tegen de hengel en blok ik de vis uit de lelies. Gelukkig verliep dit volgens het gehoopte plan en kan ik op de kant de muurvast gezette Superhook uit de onderlip van een hoogzwangere dame halen.

binnen het uur vergiste deze hoogzwangere dame zich.

Binnen het uur vergiste deze hoogzwangere dame zich.

Deze geweldenaar maakt natuurlijk veel goed, tenminste voor mij dan. Want voor Johan is het tegenspoed nog niet afgelopen. De volgende aanbeet laat weer niet lang op zich wachten maar helaas weet de vis zich van de haak te ontdoen, Johan teleurgesteld achterlatend.. “Ach de volgende komt zo joh” spreek ik hem toe. Maar de volgende kwam niet meer… De avond valt en voor we vertrekken naar het volgende water, maak ik nog snel een foto van de ondergaande zon.

Genieten van het laatste zonlicht dat me de hele dag heeft doen verbranden.

Het laatste zonlicht waarvan we de hele dag hebben genoten.

Alsof we nog niet genoeg pech hebben gehad is de enige bevisbare stek op het betreffende water nog bezet ook. “Hier vist nooit iemand” zei ik onderweg nog tegen Johan…

Dan maar terug naar het water waar we het avontuur begonnen, hopen dat er toch enkele vissen op het voer zijn blijven hangen. Johan rijdt achter me aan maar op de snelweg zie ik hem ineens niet meer in mijn spiegels.. De telefoon gaat: het is Johan. Hij staat met een klapband op de vluchtstrook!

Wat een enorme pechsessie voor Johan. Om het snel te vergeten heb ik bij de eerstvolgende vis die hij ving een kort filmpje gemaakt met een wél positieve sfeer 🙂 Check hieronder deze ‘Video Snack’.

Nadat Johan weer met een goed gevoel huiswaarts kon keren had ik zelf natuurlijk ook meteen weer zin om te vissen. Diezelfde avond vertrok ik samen met Diesel voor een kort nachtje naar het water. Nadat in de nacht een kleine schubkarper er met mijn haakaas vandoor ging, was in de ochtend onderstaande schub voor even mijn deel 🙂

Ideaal om de zelfontspanner in te stellen ;-)

Ideaal om de zelfontspanner in te stellen 😉

En nu zelf met een schub zoals ik ze graag zie!

En nu zelf met een schub zoals ik ze graag zie!

Frankrijk met Jop: eindelijk een keer geluk!

Jop van Dillen en ik trekken er ieder jaar een keer op uit naar Frankrijk. Telkens weten we het te presteren dat er van alles tegen zit. Naast lekke banden, midden in de nacht de voiture vastrijden, spullen sjouwen door een moeras om vervolgens weggestuurd te worden, hebben we het zelfs gepresteerd om te vissen op een water waar  helemaal geen karper bleek te zwemmen… Iedere keer gokten we op het avontuur en zouden we vanzelf een keer met onze neus in de boter vallen. Althans, dat dachten we.

Dit keer pakten we het anders aan. Avonturieren is geweldig leuk en de voldoening gigantisch groot, maar dit keer hadden we behoefte aan een chille visvakantie. Geen betaalwater, maar we kozen voor een relatief ‘veilige optie’: een stuwmeer waar ik al eerder ben geweest.

We kozen dit keer voor een chille visvakantie, ipv pioneren VHV.

We kozen dit keer voor een chille visvakantie, in plaats van pioneren VHV.

Achteraf bleek dit een geweldig goede keuze want nooit eerder hebben wij samen zo goed gevangen in Frankrijk. We gokten erop om alle 4 de dagen op dezelfde stek te blijven zitten en consequent te voeren met de Tuna bollen. Aangezien het een groot meer is verwachtte we niet te snel actie maar toch wist Jop de eerste dag al een leuk spiegeltje te vangen.

We genoten volop van de prachtige omgeving en karpers!

We genoten volop van de prachtige omgeving en karpers!

De voerstek kwam na de tweede dag ook op gang en daardoor werden BBQ, biertjes en gezellige gesprekken afgewisseld met het vangen van prachtige sterke stuwmeerkarpers. Ik kan over iedere vis een heel verhaal vertellen maar de foto’s vertelt nog veel meer. Hieronder staan er een paar.

Last minute loopt toch nog de bakkenstok aan!

Last minute loopt toch nog de bakkenstok aan!

jop was maar al te blij met deze rijen pracht!

Jop was maar al te blij met deze rijen-pracht!

Momenten als deze ben ik helemaal in mijn element.

Tijdens momenten als deze ben ik helemaal in mijn element.

Stiekem een uurtje langer in het donker door vissen wordt beloond met deze mooie spiegel.

Stiekem een uurtje langer in het donker doorvissen wordt beloond met deze mooie spiegel.

Fish-in op het Waesmeer met de CC Moore boys!

Waarschijnlijk heb je er al het een en ander over gelezen, maar aangezien het een van de mooiste momenten uit afgelopen maand is geweest hoort de Fish-in zeker terug te komen in mijn blog. Eigenlijk was ik van plan om niet te vissen dit weekend daardoor zou ik me volledig op het ‘socializen’ kon richten en enkele foto’s maken. Regelmatig werd ik dan ook opgebeld of ik enkele platen wilde komen schieten van gedane vangsten.

Deze oude karakteristieke schub in Dirks handen is met recht de meest imposante vis uit de Fish-in.

Deze oude karakteristieke schub in Dirks handen is met recht de meest imposante vis uit de Fish-in.

Tussen het socializen door heb ik ook wat film beelden gemaakt van het weekend waarin de gezelligheid en sfeer centraal stonden. Mocht je hem nog niet gezien hebben, check hem dan hieronder:

Underwater social met Gijs en Christiaan!

In het laatste weekend van de maand Mei kwamen Gijs wijnholts en Christiaan Leungen op bezoek. Dit zou een heel bijzondere sessie gaan worden aangezien Christiaan een onderwatercamera met live verbinding naar de kant mee bracht. Meerdere mooie karpers passeerden voor de camera en het is zelfs gelukt om een spiegel vol in beeld te haken op een hinged-stiff rig met een witte Tuna pop-up! Die beelden komen vast later nog een keer online 😉

Hieronder een sfeerimpressie van de social met Chris en Gijs

[slider navigation_style=”arrows” custom_slider_transition=”move”]

[slide]

Patrick is op dat moment ook aan het vissen en schept precies als wij aankomen een vis voor zijn maatje!

Patrick is op dat moment ook aan het vissen en schept precies als wij aankomen een vis voor zijn maatje!

[/slide]

[slide]

Gelukkig duurde het bij ons ook niet lang!

Gelukkig duurde het bij ons ook niet lang!

[/slide]

[slide]

Meerdere spetterende drils waren ons deel.

Meerdere spetterende drils waren ons deel.

[/slide]

[slide]

We vingen zelfs 7 vissen die avond!

We vingen zelfs 7 vissen die avond waarvan één vol in beeld van de onderwatercamera!

[/slide]

[slider]

Dit was het weer voor deze maand. Tot de volgende en veel plezier aan de waterkant!

Willem Kwinten

Willem Kwinten is een bijzondere jongen. Dromerig, maar toch gedreven. Makkelijk, maar toch ook perfectionistisch. Dat hij mooie platen schiet weten we allemaal wel, maar Willem kan ook een prima potje schrijven.