KWO BOULEVARD

Favoriet Favoriet
KWO BOULEVARD

Steve Briggs terug van een super sessie op Cassiën

Steve Briggs is iemand die werkelijk verslaafd is aan het karpervissen. Zijn hele leven staat in het teken van het karpervissen. Zijn hart ligt vooral bij het Franse water Lac de Saint Cassiën. Al 20 jaar komt Steve hier en het liefst vist hij er als de omstandigheden lastig zijn: in de winter.

Begin december vertrok hij dan ook voor een lange trip naar dit legendarische water. Tijdens de eerste dagen was het weer even wennen en vooral zoeken naar visactiviteit.

Steve_Briggs_cassien.jpg

De nachten waren soms erg koud maar dat was voor Steve geen reden tot paniek. Hij heeft eerder met dit bijltje gehakt en weet donders goed dat de Cassiën karpers hier niet al teveel van aantrekken. Het water is immers diep en kou heeft weinig invloed.

steve_schub_klein.jpg

BAM! Als hij dan afloopt en de eerste Cassiën karper in de pocket is kan het echte genieten beginnen. Maar Steve is een visser die altijd meer wil en als hij even later een bizar grote schub vangt is de sessie geslaagd.

steve_mega_schub.jpg

De schub kwam met de kerstdagen. That’s a very, very special christmas!

steve_buffel.jpg

Gelukkig voor Steve was dit nog niet alles, want in de laatste dagen van de trip vangt hij zijn grootste Cassiën karper ooit. Met een goede 64 lbs een bizarre buffel en een fantastische afsluiter. Met een glimlach op zijn gelaat kon Steve beginnen aan de lange reis terug naar huis. Maargoed, dat vond hij geen enkel probleem…

Raf van Opstal zorgt voor zijn eigen kerstcadeau’s

Xtra Baits consultant Raf van Opstal heeft net als velen van ons een aantal dagen verlof. Raf is een Rasvisser en weet wel raad met dit buitenkansje. Het weer is namelijk perfect: zuidwestenwind en warme temperaturen. Voorzichtig is Raf aan het voeren geweest en dat heeft zich uitbetaald in een serie mooie winterdertigers. Lekker bezig kerel!

Raf__van_Opstal_big_fish.jpg

Raf_van_Opstal_1.jpg

Dat zijn ze, ijskoude winterkarpers!


Martin Post gaat bloggen!

Martin_Post_blogger.jpg
Dit zijn leuke berichten om te brengen. In 2013 zal niemand minder dan Martin Post gaan bloggen op KWO. Deze geslepen visser zal ons op regelmatige basis meenemen naar zijn visserij. Hierbij zal hij oog hebben voor de technische en tactische kant. Echter: Martin zou Martin niet zijn als hij op z’n tijd niet een mooie anekdote zou brengen. Kortom: zorg dat je niets mist en check KWO regelmatig.


Daniel Takken sluit zijn jaar in stijl af

Daniel_Takken_koud.jpg

We blijven even in Friesland want op de Facebook van Daniel Takken zagen we wat fraaie platen voorbij komen. Bovenstaande sneeuwfoto is alweer van even geleden maar geeft wel aan hoe fanatiek deze broeder is. Het verbaasde ons dan ook niet dat hij gisteren nog een mooie spiegel uit het Friese boezemwater trok! Good angling!

Daniel_Takken_vis.jpg


Henk ‘ICARP’ Kostense vangt Franse monstervis

In een opwelling besloten Henk Kostense en Bas Stevens nog maar eens af te reizen naar Frankrijk. Vlak voor kerst vertrokken de mannen en ze troffen vrijwel lege, openbare wateren aan. De weersomstandigheden waren echter erbarmelijk en man, man, man, wát een zin hadden ze dan ook in een paar warme hamburgers tijdens de kerstdagen. Na lang wikken en wegen: inpakken, naar de Mc Donalds en dan naar een andere stek.

enk_Kostense_icarp_Mc_Donalds.jpg

Bij aankomst bleek echter dat de Mac gesloten was. Wat een drama! Met pijn in het hart gaat Bas op zoek in de auto naar wat eten en het kerstdiner wordt helaas wat eenvoudiger…

Bas_Stevens_Frankrijk_big_carp.jpg

Na deze heftige maaltijd vervolgen de mannen hun weg terug naar de waterkant en worden de rigs opnieuw voorzien van de Royal Flush boilies van ICARP. Deze boilies hebben een hoge wateroplosbaarheid en kunnen de vissen activeren, zelfs bij koude watertemperaturen.

Diep in een van de volgende nachten wordt de stilte doorbroken en vangen zowel Bas als Henk een bak. De vis van Bas weegt 21,4 kg en de vis van Henk knalt zelfs dik over de 25 kg grens heen. BAM, dát is pas het jaar afsluiten. Like a BOSS!

Henk_Kostense_ICARP.jpg

Henk met zijn winterbak, gefeliciteerd ouwe!

Facebook tip: Tackle Tart

Veel van ons houden enorm van materiaal. Hiervoor is ooit de term ‘tackle tart’ bedacht. Nu is er op Facebook een plek wat de Tarts samen komen en wel op de Tackle Tart FB page! Deze pagina wordt frequent geupdated met nieuwe producten of rodpod opstellingen. Maar pas op: tarts only!

Tackle_Tarts.jpg

Klik op de afbeelding om naar Tackle Tarts te gaan!


Website van de week

De mannen van KGB zitten niet stil. Deze week is hun nieuwe website de lucht in gegaan. Koos Walters & co houden niet van half werk en dat is te zien: de site oogt super modern en de graphics zijn erg strak. De focus ligt op de nieuwe Hydro Pro boilie waarmee in de testfase al ‘geslacht’ is.

KGB_Hydro_Pro_Website.jpg

Klik op de afbeelding en ga naar de website van KGB en check het vangstverslag van Hans v/d Brink!


Mexico en Oostenrijk

Op KWO & KF.nl is er afgelopen week ook veel moois gepubliceerd. Vandaag een blog van Michiel Pilaar over zijn Oostenrijkse avonturen. Ook hadden we het interview van Mario Kok uit Mexico en vandaag stuurde Mario een filmpje van het terugzetten van zijn Target. Een fokking mooie veertig ponds spiegel!

Mario_Kok_Mexico.jpeg

Klik op de foto om naar het filmpje te gaan.


Foto van de week

Voor de foto van de week blijven we dicht bij huis, namelijk in omgeving Zwijndrecht, Rotterdam. Rick Bongers van Dutch Carpaddict is niet alleen psychologisch goed met film, maar ook met fotografie. Deze sunny winterplaat maakte hij tussen de buien regen door.

Karperfilmpjes_Rick_Bongers.jpg

Dit was hem alweer voor deze week. Én voor dit jaar. Een fijn uiteinde en wees voorzichtig met vuurwerk en oliebollen. Als je nog tips hebt voor deze rubriek: mail naar info@karperwereld.

Tot volgend jaar!

Team KWO,
Michiel Pilaar
Mark Hofman
Jos Benders
Edward van Berkum

De laatste KWO Boulevard van 2012. Maar wel een goed gevulde! Vandaag flink wat mooie vangsten van Cassien tot Friesland. Verder nieuws over Martin Post, Tackle Tarts, Henk Kostense, KGB, Raf en meer… Check it out.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl