KWO Boulevard – Een waarschuwing voor Hofman en volop videoplezier!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Een waarschuwing voor Hofman en volop videoplezier!

Alweer de 28e week van het jaar is voorbij gevlogen en voor veel Nederlanders betekent dit dat zij vakantie hebben. Uiteraard kun je je vakantie niet beter beginnen dan met deze nieuwe KWO Boulevard! Deze week met o.a. nieuwe matrixborden in Frankrijk, een bijzondere bak van de week, talloze video’s en nog (veel) meer.


Speciale waarschuwing voor Mark Hofman

Alle Nederlanders die de komende tijd richting het zuiden trekken worden extra gewaarschuwd. Bij binnenkomst in het Franse land zijn namelijk de onderstaande matrixborden te zien! Wil je rustig vissen, blijf dan ver uit de buurt van MH. Een gewaarschuwde visser telt voor twee ūüėČ

Misschien wordt het tijd voor een live tracker van Hofmans locatie. Kunnen wij tenminste rustig vissen ūüėõ


Solotrip Bas van den Broek

Begin juni viste BFP Baits man Bas van den Broek maar liefst negen dagen in zijn eentje in het zuiden van Frankijk. Enkele meertjes werden bezocht, maar het grootste gedeelte van zijn visserij vond plaats op de rivier. Gelukkig voor ons draaide de videocamera van Bas overuren en daardoor kunnen we genieten van een supervette movie van dik een half uur!


Banktime Stories Deel 1

In de vorige Boulevard gaven we jullie alvast een sneak peak, maar inmiddels is de video online gekomen op het YouTube-kanaal van Strategy/Grade/Pole Position/SAGA: Banktime Stories Deel 1! In deze serie zien jullie volop beleving, actie én natuurlijk mooie vissen. Kortom: volop genieten! Check het eerste deel hieronder:


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe video van Mike Thille en Martin Post. Samen vissen de mannen een sessie van 48 uur op verschillende Nederlandse wateren en om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het liep als een TREIN! Check hieronder de trailer en klik HIER voor de volledige video.


Back to my roots – Jan ‘Tram’ Jansen

Jan vertelt: Begin 2018 overlegde ik met mijn vrouw Ans waar we naartoe zouden trekken voor onze jaarlijkse trip samen. Uiteindelijk besloten we om het Abbey Lakes complex te bevissen, waar we sinds 2001 al jarenlang komen. Van de zes wateren valt de keuze dit keer op Wild Boar Lake.

De keuze viel op Wild Boar Lake!

Na een rondje wandelen blijkt het zeer druk te zijn op het water. Een Engelse karpervisser en zijn zoon zijn een vis aan het drillen terwijl ze aan het inpakken waren en vertellen ons dat ze 15 vissen wisten te vangen in de afgelopen twee nachten. Nadat zij zijn vertrokken nemen wij deze stek over!

Het kampement wordt opgebouwd en het voer wordt klaargemaakt: tijd om te vissen!

Qua aas koos ik voor twee snowmans: de Squid Garlic Robin Red met White Garlic pop-up en op de andere hengel met een Pink Squid pop-up. De laatste hengel werd voorzien van een Ronnie Rig met een Shell Fish Krill pop-upje. Allemaal aas van CBB Baits!

Het zou een prima week worden qua vangsten!

Er komt een flinke lading vissen…

…bij Jan op bezoek!

De aaskeuze bleek een goede zet: in een week tijd kregen we 44 runs en wisten we 38 vissen te vangen. Er zaten geen topgewichten bij, maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker 80% van de vissen kwam overigens op de Squid Garlic Robin Red boilie, een echte topper wat mij betreft! Zo beleefde ik samen met mijn vrouw een heerlijke week. Lekker eten en mooie vissen, meer hoeft het niet te zijn!

Al met al beleven Jan en zijn vrouw een topweek!

Met maar liefst 44 runs…

…en dit soort prachtvissen is er weinig reden tot klagen.


Sommer Start van Mathis Korn

Kort geleden viste de fanatieke Duitse visser Mathis Korn op een middelgrote steengroeve in het Duitse Beieren. Het doel: grote spiegels vangen!

Zo te zien is de missie van Mathis aardig geslaagd!

Meer zien van het zomeravontuur van Mathis? Check dan de hele video hieronder!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Denise. Samen met haar vriend Wesley zat Denise afgelopen week te vissen op Abbey Lakes. Nadat Wesley diverse zeelten had gevangen en hij ’s nachts weer vermoedde een zeelt aan de haak geslagen te hebben mocht Denise de vis afdrillen.

De tegenzin was snel verdwenen toen duidelijk werd wat er aan de haak hing!

Met wat tegenzin pakte Denise de hengel op, maar die tegenzin was snel verdwenen toen duidelijk werd wat er aan de haak hing: een mega spiegel van 28.9 kilo! Wij hadden Wesley’s gezicht wel willen zien…

Alsof het niets is! Knap gedaan Denise ūüėČ


Vakantievissen met Robert Grootenboer

Robert vertelt: Het afgelopen jaar was voor mij een behoorlijke verandering. Een kleine man op komst, wat zou dat allemaal teweeg brengen in mijn vissersleventje? Ik wist dat de winterperiode op een laag pitje zou komen te staan wat betreft vissen. Uiteraard is dat geen enkel probleem, want dat hoort nu eenmaal bij het vaderschap zullen we maar zeggen. Maar na een half jaar begint alles toch lekker zijn draai te krijgen en komt de voorjaars/zomer vakantie eraan. Wat gaan we doen?

Nadat de rust weer (enigszins) was teruggekeerd in huize Grootenboer begon het weer te knagen!

Al jaren pakken we het voorjaar een lekkere vakantie in het buitenland maar om nou met zo kleine gup gelijk het vliegtuig in te springen vonden wij ook wel een hele onderneming. We besloten daarom om een vakantie in Nederland te zoeken en kwamen we zo uit in Groningen. Ik moet zeggen: dit voelde ook bijna als het buitenland.

Uiteindelijk werd er koers gezet naar Groningen, en daar kreeg Robert geen spijt van!

Het vakantiepark heeft een aardige verleden en de meningen waren erg verschillend op het internet. Toch hebben we de gok genomen om hier een poging te wagen. Natuurlijk was er rekening gehouden dat er ook genoeg in de omgeving te doen was voor de kleine en mijn vriendin!

Naast het vissen moest er ook voor de rest van de family iets te beleven zijn!

Al met al was het een heerlijke week en viel het zeker niet tegen! Mocht je nou benieuwd zijn naar de rest? Check dan snel de video ūüėČ


The Instant Project – Roy Bergevoet

Roy vertelt: De afgelopen weken was het bloed heet in Nederland en de karpers hebben er rustig op los gepaaid. Op een ondiep water was ik al enige tijd aan het voeren met een nieuwe boilie die tijdens de testfase ‘The Instant One’ werd gedoopt. Deze boilie heeft een flinke instant aantrekkingskracht!

De aantrekkingskracht van deze boilie is echt gigantisch!

Ik wilde weten wat de boilie zou doen na wekenlang doorvoeren. Bij de eerste sessie kwamen er meteen vijf vissen op de mat en iedere navolgende sessie ook steeds twee of meer vissen. In de derde sessie begon ik al vissen te dubbelen. Kortom: de vissen lusten er wel pap van!

De vissen lusten er wel pap van!

De ene na de andere vis werd gevangen op de nieuwe boilie.

Tijdens de testfase was mijn dochter vier jaar oud geworden en ik had beloofd dat ze mee mocht als het mooi weer zou zijn. En mooi weer was het zeker in mei! De eerste keer samen onder de sterren slapen zal ik nooit vergeten. Onbetaalbare momenten en herinneringen!

Samen vissen…

…is dubbel zoveel plezier!

Het waren een serie onvergetelijke sessies!

Meer toffe vangsten/pics van Roy? Check dan zijn Instagram!


Ruben Pels – Terugvangst van een 20.5 kilo schub!

In deze nieuwe video van Ruben Pels vist hij samen met twee vrienden en weet hij zijn oude recordschub van meer dan twintig kilo terug te vangen! Oftewel: wederom een video die het bekijken waard is!

Toch wel bijzonder…

…om een vis zoals deze opnieuw te vangen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In het laatste deel van ‘Basics van Bodemaas’ vertelt Bart van Bezouw hoe hij de inzichten uit het eerste en tweede deel samenbrengt en daarmee het verschil maakt aan de waterkant!

Harald van der Graaf zette tijdens zijn vakantie zijn zinnen op een water waar hij √©√©n van de grote bakken wilde vangen: ‘The Ghost’!

In deze KWO Fieldtest laat de sympathieke Erwin Vos jullie alles zien over de nieuwe PB Products Royal Class 10 ft hengels!


Summerspecial 2019 – TTB Baits BBQ

Jacco Noordermeer vertelt: Zoals ieder jaar vond ook dit jaar weer de TTBBQ plaats. Jaarlijks komen we met zoveel mogelijk man bij elkaar op één van de strandjes van de Biesbosch. Iedereen kon zich hier volop uitleven! Waar we vorig jaar enkele afzeggingen hadden, was dit jaar op één iemand na iedereen van de partij.

Ook dit jaar was het weer een bijzonder geslaagde editie voor het hele TTB Baits team!

Naast het BBQ’en moest er natuurlijk ook gevist worden. Wim Hanegraaf was op woensdag al op de stek en had de opdracht meegekregen om diverse stekken aan te voeren. Zelf was ik donderdag van de partij, zodat ik een nachtje kon vissen met d√© Wim! Wim viste vanaf de kant en ik 100 meter naar rechts vanuit de boot.

Het beloofde een mooie nachtje te worden!

Om 05:15 werd ik plotseling wakker van een passerende boot. Niet bepaald een goed teken… Terwijl ik een bak koffie zette liep ‘ie ineens af! Na een kort potje stoeien kon ik het net onder een typische Biesbosch schub steken. Wim had helaas alleen een vis verspeeld.

Een typische Biesbosch schub!

Vrijdag op zaterdag gebeurde er weinig en zaterdag was de hele bende compleet. Het blonde goud vloeide rijkelijk! Plotseling ging er vanuit het niets een beetmelder af en er ontstond paniek. Wim kwam ineens aangevaren met een kromme hengel. Altijd leuk om midden op de dag een groepsfoto te maken met al die mafketels bij elkaar!

Heerlijk zo’n groepsfoto!

#gekkenhuis ūüėČ

’s Avonds viste ik samen met Jim in de kreek. Bij de eerste run viel de lijn helaas slap maar de volgende zeven aanbeten bleven wel hangen. Zowel Jim als ik wisten een prachtige oude spiegel te vangen! Kortom: het was weer een bijzonder geslaagde sessie/BBQ. Op naar volgend jaar!

Deze prachtige oude spiegel kwam in 2011 (acht jaar terug!) ook al op de kant!


Payback: The Big Common met Rick Bongers

Rick Bongers staat bekend als een fanatieke karpervisser die het liefst struinend achter zijn targets aangaat. In deze video, die we tegenkwamen op het YouTube-kanaal van Nash, vertelt Rick over een machtige schubkarper waar hij nog een appeltje mee te schillen had!


Tip van de week: probeer het eens met Zigs!

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan. De tip van de week luidt dit keer als volgt: probeer eens te vissen met zigs! Met name in de warmere maanden, als de karpers op half water of zelfs aan de oppervlakte liggen, is de zig een uitermate geschikte manier van vissen.

Ja, met dit vreemd ogende aasje kun je écht karpers vangen!

Het vissen met de zig is voor velen nog een beetje vreemd en onwennig, maar als je er eenmaal mee aan de slag gaat zul je zien dat het best goed te doen is! Om je op weg te helpen zou je de onderstaande video van Fox kunnen bekijken. Hoewel er links en rechts natuurlijk reclame wordt gemaakt voor de producten van Fox, valt er vooral heel veel te leren voor de (beginnende) zig visser in deze video!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tóch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Sinds dit jaar vist Michael Voormeulen vanuit zijn boot. Na wat energie in een bekend water te hebben gestoken wist hij afgelopen week zijn PB te verbreken!

Davy Claes wist deze prachtig beschubte spiegel te vangen!

Zoals Christopher Zaazi zegt: Wat is het toch heerlijk…

…als dingen geheel volgens plan verlopen!

Tim Schommels beleefde een droomsessie op een lokale zandafgraving en wist onder andere deze megaspiegel te vangen!

Jeroen Henskens kreeg deze uitzetspiegel op de mat. Gezien de bouw mag deze over een paar jaartjes nog wel eens terugkomen!

Denny van der Plas kreeg afgelopen weekend…

…twee bazige vissen op de kant!

We sluiten de reeks af met deze plaat van Frank van Dooren: het zijn de details die het verschil maken!


DWFishingTeam – 8 Runs op het kanaal!

In deze nieuwe video van het DWFishingTeam zien we hoe Tjitte zijn slag slaat op het kanaal: maar liefst 8 vissen komen er op de kant! Kortom: veel runs, veel vissen en veel plezier. Check de video hieronder:


Fotodump: Wouter van der Kamp op een nieuw water

Wouter vertelt: Sinds anderhalve maand vis ik op een water dat ik via Google Earth heb gevonden. Nadat ik met een heggenschaar een route naar het water had geknipt kon het vissen beginnen! De eerste sessie werd ik gewekt door paaiende en springende karpers en liep dus helaas uit op een blank, maar daarna ging het goed los. De ene na de andere vis vond zijn weg naar het net. Hieronder zie je een greep uit de vele vangsten:

Al snel kwamen de eerste vissen bij Wouter op de mat!

Het loopt goed op het nieuwe water…

…de vangsten blijven maar komen!

Al snel blijken er ook grotere vissen op het water te zwemmen!

Niet alleen degelijke spiegels, maar ook flinke schubs komen op de mat!

Wouter heeft het goed naar zijn zin…

…op zijn nieuw ontdekte water!

De topper tot nu toe: een two tone van 15.8 kilo!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. D√© online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In dit artikel vertelt Erik Korner hoe hij het maximale resultaat behaalt in zo min mogelijk tijd!

Eind 2016 krijgt Yves Deuvaert de kans op te vissen op een water dat al lange tijd op zijn verlanglijst stond. Die kans kan hij natuurlijk niet laten gaan… In dit artikel vertelt hij er over!


Topfoto: Marco van der Plas

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat die we tegenkwamen in de KWO Community Facebook groep. Marco van der Plas deelde namelijk de onderstaande foto met het bijschrift: “Heerlijk wakker worden zo!”

Oef, dat is zeker lekker wakker worden zo Marco!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff¬†is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken¬† ūüėȬ† Oja, je bent al member vanaf ‚ā¨4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl