KWO Boulevard – Stormachtige vangsten tijdens een onstuimig voorjaar!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Stormachtige vangsten tijdens een onstuimig voorjaar!

De afgelopen dagen stonden in het teken van onstuimig weer: de hele Benelux kreeg te maken met volop wind en regen! Aan de ene kant misschien fantastisch visweer, aan de andere kant heeft het ook nadelen… In deze Boulevard check je waarom, en daarnaast zie je een riviertrip van Bas van den Broek, een supervangst voor Twan Bosch, een heerlijke foto van de week en nog (veel) meer!

Wie van de die-hard vissers werd afgelopen week ook met dit uitzicht wakker?! Foto: Ricardo Koster


Wintervissen op de Rhône met Bas van den Broek

Samen met vismaat Jeroen trok Bas begin januari voor een hele gave wintertrip naar de rivier de Rhône in Frankrijk. Ondanks de extreem taaie omstandigheden wisten de mannen toch een aantal vissen te vangen. De volledige video van dit avontuur check je hieronder!


Topvideo op komst: Nomad By Fate

Nog maar een weekje wachten en dan is het zo ver, dan komt de film van Salvatore Perrone en zijn chick Vita komt online! In deze video blikken ze terug op het jaar 2018, dat behoorlijk wat mooie momenten voor dit duo in petto heeft gehad. Check hieronder drie foto’s van Salvatore, en bekijk daarnaast ook de trailer van dit gave avontuur!

Als er een film van Salvatore online komt weten we één ding zeker…

…dat wordt weer maximaal genieten van een sterk staaltje vakmanschap!

Over een week bekijk je de hele film!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is natuurlijk de nieuwe PILAAR & HOFMAN video! Nadat de Tsjernobyl trip niet het gewenste resultaat had opgeleverd besloten de mannen om in december de Transporter nog een keer vol te trappen en VOLGAS koers te zetten naar het Franse land. Hoe het avontuur verder verliep zie je in de video!

Klik op de afbeelding om de film te bekijken!


Bak van de week: rijen van Twan Bosch

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis Twan Bosch. Twan vertelt over zijn vangst: Vier nachten had ik de tijd om een vis te vangen op een taai water in winterse condities. Zoals verwacht verloopt de sessie stug en hoef ik maar één keer in actie te komen. Eén aanbeet op vier nachten is taai, maar check de looks van deze rijen dertiger!

Deze spiegel…

…is om van te watertanden!


Visser omgekomen door omgevallen boom

Afgelopen week zagen we een treurig nieuwsbericht voorbij komen in de Belgische media. Ter hoogte van de Sint-Janstraat, in de gemeente Mol, zat een man te vissen aan een privé-vijver toen een boom het door de storm begaf en op zijn hoofd terechtkwam. Het slachtoffer is een 63-jarige man uit Lille.

Aan deze foto is goed af te zien dat de man geen schijn van kans heeft gehad.

Hoewel een voorjaars- (of najaars-) storm dus perfect visweer kan zijn, is het wel belangrijk om de veiligheid in de gaten te houden. Je eigen veiligheid gaat immers altijd vóór het vissen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

We doen een stapje terug in de tijd met Joachim Stelma, die in 2011 één van de topvissen van Lac de Dildeau wist te vangen!

KWO Members Richard Lokker en Boy van Leeuwen gingen het avontuur aan op het inmiddels beroemde meer van Bled in Slovenië!

David de Vos is naast karpervissen ook evangelist en reist daarmee de hele wereld over. In dit artikel vertelt hij over een sessie met zijn ‘oom’ op betaalwater Livardière!


Nu al een topjaar voor Pro Line fieldtesters

Hoewel het visseizoen voor sommigen nog niet eens is gestart, slagen de Pro Line mannen erin om de nodige vangsten in hun logboek bij te schrijven. Check hieronder een aantal foto’s van vissen die tot nu toe op de kant kwamen:

Niels van Vooren weet zijn visjes het hele jaar door te vangen!

Puntgaaf getekende spiegels zijn bij Niels geen uitzondering.

Deze fraaie schub kwam met dankzij de V-Activator bol op de kant!

Ondanks het koude en regenachtige voorjaar heeft Niels al vaak met een kromme hengel gestaan!

Deze BAK van een spiegel…

…is waarschijnlijk de grootste vis die tot nu toe gevangen werd op de V-Activator!


Vissen in Frankrijk met Steve Briggs

In de onderstaande video volgen we Steve Briggs tijdens een voorjaarssessie in Frankrijk. Zoals we van Steve gewend zijn komen er de nodige vissen op de mat! Daarnaast zorgen de dronebeelden, de drills en de runs voor maar liefst een halfuur kijkplezier. Enjoy! 😉


Tip van de week

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! Afgelopen week leek het maar niet op te houden met regenen, maar daar komt aankomende week waarschijnlijk verandering in. Zo nu en dan zullen we de zon gaan zien, wat niet alleen fijn is voor ons, maar ook voor onze beschubte vrienden! De kans is groot dat de vissen na een periode met slecht weer volop gaan genieten van de eerste zonnestralen. Kortom: zie je het zonnetje door de wolken heen komen, dan weet je wat je te doen staat!

Hopelijk gaan we de zon komende week tussen de wolken door zien komen!

Probeer het vooral ook eens op de ondieptes als de zon schijnt, en zet eens een fel gekleurde pop-up in om nét dat beetje extra aantrekkingskracht te verkrijgen. Succes!

Opvallend aas: daar houden we van!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tóch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Jullie zagen ‘m al in de header: de DERDE veertiger van 2019 voor Kjell Wuyts!

Ook Martin SB teamlid Wouter van der Molen wist weer een hele fraaie spiegel te landen!

Jasper Pouwelsen wist zijn eerste karper van meer dan tien kilo te vangen. Knap gevist kerel!

Bart Geurts stond ook in de KWO Boulevard van vorige week, en tijdens het lezen van die editie liep zijn hengel weer af!

De altijd goedgemutste Gijs Wijnholts wist al na een halfuur vissen deze prachtige schub te landen!

Malfait Tom beleefde een topweekend, waarin er diverse bijzondere vissen op de mat kwamen!

Walter van Eijbergen pakte afgelopen week deze fraaie schub.

Ricardo Koster beleefde een Frans avontuur met Dave van der Valk…

…waarin beide mannen succes wisten te boeken!

Ook deze knappe schubbemans kwam op bezoek! 🙂


Verveling tijdens het voorjaar? Check deze roofvis tips!

Veel karpervissers vinden de (water)temperatuur nog te laag om fanatiek achter de karpers aan te jagen. Een goed alternatief voor deze tijd van het jaar is het vissen op snoekbaarzen en baarzen. Op Roofmeister verscheen kort geleden een artikel met vijf tips van Rick Barten om deze rakkers op de kant te krijgen. Doe er je voordeel mee!

Klik op de afbeelding om het artikel te lezen!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Na een geslaagd eerste deel kwam afgelopen week het tweede deel van Peter Vlasveld’s ‘man-vis fotocursus’ online!

In deze nieuwe KWO Stories zien jullie het verhaal van Yannick Hesseling, die een hele unieke spiegel wist te vangen!


Topweekend voor Denny van der Plas

Na een lange werkweek trok Denny van der Plas samen met zijn vismaatje naar de waterkant. Rond middernacht, terwijl het keihard regende, wist Denny het eerste slachtoffer van de V-Activator van Pro Line op de mat te krijgen. De druppels op de lens laten duidelijk zien dat het weer niet bepaald mee zat!

Bij het nachtelijke sprintje naar deze schub gleed Denny nog onderuit, maar gelukkig werd de vis veilig geland.

Rond één uur ’s nachts verspeelde Denny’s vismaat helaas nog een vis, maar om drie uur mocht Denny weer aan de bak! Hij wist de vis bij de steiger waar hij tegenaan viste weg te houden en kon hem landen. Wat een plaatje van een vis, sessie geslaagd!

Deze fraaie spiegel maakte het bivakkeren in de regen en wind het waard!


Topfoto: Winderig nachtje van Ricardo

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat Ricardo Koster. Ondanks het stormachtige weer besloot hij een nachtje te gaan vissen. Hoewel de vissen niet echt hebben meegewerkt, is Ricardo wel ‘lekker uitgewaaid’! 😉

Damn, wat een HEERLIJKE pic!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Pilaar & Hofman – The Kickoff’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl