KWO Boulevard – Terugblik op Carp Zwolle en een nieuwe Keep Searching!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Terugblik op Carp Zwolle en een nieuwe Keep Searching!

Met Carp Zwolle achter de rug is het tijd om ons aangeschafte materiaal en kleding te gaan testen in de praktijk! Diverse vissers trokken de stoute schoenen al aan en trotseerden de harde wind van afgelopen week. Verder check je in deze Boulevard o.a. een terugblik op Carp Zwolle, een toffe video van Bart Vloet, wintervangsten van Roy Bergevoet en nog (veel) meer!

Het is nog steeds frisjes aan de waterkant, maar des te mooier is het als je iets weet te vangen! Foto: Roy Bergevoet


Terugblik Carp Zwolle

Whoop, whoop… Wát een vette beurs hebben we weer achter de rug. Drie dagen lang was het #gekkenhuis op de KWO stand. Iedereen bedankt voor de bezoekjes, de leuke gesprekken en de lovende woorden over KWO! We gaan dit jaar VLAMMEN als nooit eerder 🙂 Check het fotoverslag van de beurs HIERRR terug! Niet geheel onbelangrijk: deze video werd geschoten door videobaas Timo Mud!

Overigens was Timo niet de enige die een recap video schoot van de beurs. Ook de mannen van DwFishingTeam waren van de partij en schoten de onderstaande video! Deze movie van bijna tien minuten bevat de nodige dosis humor en bovendien doet Daniël nog een potje armpje drukken met Michiel. Kortom: ook deze film mag je niet missen!


Openbare actie met Bart Vloet

In de onderstaande video, die op het YouTubekanaal van Bart Vloet verscheen, zien we alles waar ons vissershart sneller van gaat kloppen: toffe dronebeelden, onderwaterbeelden, sfeerbeelden en, niet geheel onbelangrijk; mooie vissen. Geniet van deze gave video van ruim zes minuten!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe Keep Searching. Het doel om een 20 kilo vis te vangen was in de vorige video nog niet gelukt, maar de sessie is nog niet voorbij! 😉 Check de trailer hieronder!


Bak van de week: brute spiegel op groot Nederlands water

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van een kersvers teamlid van Martin SB. Deze visser, die liever anoniem blijft onder de naam ‘Woettie Carp‘, wist deze bak te vangen op de Roasted Nut van Martin SB!

Deze die-hard visser zal ongetwijfeld geen spijt hebben gehad dat hij de kou heeft getrotseerd!


Wintervissen met Roy Bergevoet

Roy vertelt: In de maanden januari en februari vis ik op een kleine, pittoreske beek. Het bestand bevat voornamelijk prachtige donkere schubs en in de winter zijn deze vissen op hun mooist. Drie keer per week voer ik ongeveer 500 gram halve en in kwart gesneden boilies. Ik voer met een mix van Scopex Liver en Oriëntal Krill boilies van Holland Baits.

Samen met zijn vismaat op pad: veel mooier wordt het niet voor Roy!

Roy overdrijft beslist niet…

…deze vissen zijn prachtig donker gekleurd!

De vissen op deze beek waarderen het voer enorm. Ze blijven hangen in de gevoerde sector en tijdens de wekelijkse korte sessie van meestal slechts een ochtendje komen er iedere keer enkele vissen op de kant. Vooral de zelf ontwikkelde Oriëntal Krill pop-ups, vlak boven de bodem gevist, blijken onweerstaanbaar. Zo mag het van mij nog wel even winter blijven!

Als de vissen er zo uit blijven zien…

…dan mag het nog wel even winter blijven!

Wat een heerlijke winterse sfeerplaat!

Overigens komt er zeer binnenkort een hele vette film van Roy’s wintervisserij online. Deze video werd gemaakt in samenwerking met John van der Valk, beter bekend onder de naam NightsinCityLife. Dat mag je natuurlijk niet missen, dus stay tuned!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In dit eerste deel van zijn tweeluik neemt Jeroen van Broekhoven ons stap voor stap mee binnen zijn visserij met de method feeder!

Jan van der Lans vertelt in deze terugblik op 2018 over succesvolle voertactieken, zijn eerste veertigponder en een mooi gebaar na van alles te zijn beroofd!

Afgelopen najaar nam Mark Hofman een interview af met niemand minder dan Arjen Uitbeijerse! Bekijk het interview in deze video.


KWO zoekt stagiair Content Creator + Video Editor!

Karpervissers opgelet! Carp Media B.V. (het bedrijf achter KWO) zoekt toppers die op zoek zijn naar een toffe stage als content creator en/of video editor. Wij zijn een jong en dynamisch bedrijf, waarbij de focus ligt op online activiteiten en daarbij kunnen we wel wat hulp gebruiken! Meer weten over de stage? Check dan DEZE update!

Wie weet lig jij straks in de armen van Pilaar en Hofman! 😉


Tip van de week: let op de wind!

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week gaat dit keer over de wind. Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben heeft het afgelopen week behoorlijk gewaaid. De (veelal Zuidwesterlijke) wind kan de vissen flink activeren, wat de vangsten natuurlijk ten goede komt.

Een Zuidwesterlijke wind kan de vissen behoorlijk activeren!

Op sommige wateren trekken vissen massaal met de wind mee, terwijl ze op andere wateren juist liever in de luwte blijven liggen. Kortom: trek goede kleding aan en trotseer die winderige omstandigheden, want ze kunnen je een hoop opleveren! Meer informatie over weer en wind lees je in deze artikelen.

Ook MP let goed op de wind. Deze vangst (van alweer 13 jaren terug) was het gevolg van slim inspelen op de wind!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tóch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een paar platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Een beetje wind en regen houdt Walter van Eijbergen niet tegen!

Eind januari wist Patrick Smits deze supergave winterspiegel te vangen!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Holy shit, deze Running Water #6 video MOET je gezien hebben!

René Treffers wist in slechts vijf dagen maar liefst 18 bakken te landen! In dit eerste deel van zijn tweeluik vertelt hij hoe hij succesvol vist in de winterperiode.


Topfoto: Younes Gonzalez

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat (of eigenlijk twee) van de Fransman Younes Gonzalez. Deze fanatieke visser deelt regelmatig gave foto’s op zijn Instagram, zo ook afgelopen week!

Younes’ Instagram staat vol met heerlijke dronepics zoals deze!

De fotokunsten van Younes zorgen voor prachtige foto’s!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘The Kickoff – Pilaar & Hofman’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl