KWO Boulevard van Week 1

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard van Week 1

Happy new year KWO’ers! Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne jaarwisseling gehad. Om nog even verder uit te brakken of misschien wel te genieten van je laatste vakantiedag staat er weer een goedgevulde KWO Boulevard voor jullie klaar, met volop dikke video’s! Deze week check je o.a. video’s van Wilco en Bas, Willem Kwinten, Robert Grootenboer en Ruben Pels, topvangsten van onder andere James de Koker en nog (HEEL) veel meer!

Ook in 2019 brengen we jullie wekelijks de leukste nieuwtjes uit het karperwereldje!


Topvideo: Originals mannen naar Lac de Villedon!

In 2018 gingen de Originals mannen Wilco Gerrits en Bas van Zundert een weekje vissen op het Franse Lac de Villedon. Het werd een supersessie met meerdere (hele) grote vissen. Dankzij of ondanks het aas, dat blijft altijd de vraag natuurlijk maar dat de boys GENOTEN hebben blijkt wel uit de prachtige beelden.


Vissen op Le Grand Etang met Willem Kwinten

Jarenlang was The Great Lake dé favoriete bestemming van de gevorderde karpervisser. In al die jaren zijn er ontelbaar veel prachtige karpers geland en ook bekende namen uit het wereldje maakten reeds hun lijnen nat op dit water. Het nieuws dat The Great Lake dan ook uit het pakket van The Carp Specialist ging werd droevig opgepikt. Nadat er enkele jaren niet is gevist, is het nu tijd voor dé ‘come-back’ van dit bijzondere betaalwater! Het water is tevens weer opgenomen in het assortiment van The Carp Specialist.

Wauw, deze bestemming is het bezoeken meer dan waard!

Dit betaalwater is hoogstwaarschijnlijk één van de moeilijkste privéwateren ter wereld, maar zonder twijfel ook één van de meest mooie en uitdagende wateren en voorzien van een visbestand wat met geen woorden te beschrijven is. Het meer is 23 hectare groot, kent zeven stekken en met een topvis van ruim 30 kilo en ontzettend veel zwaarlijvige (en zwaarbeschubte) ‘back-up’ vissen is het een ware droom voor menig karpervisser. Doordat het meer een grillig karakter heeft, heb je haast geen last van de naastgelegen stekken en zul je elkaar zelden in de weg zitten.

Met vissen zoals deze heb je geen reden tot klagen!

Willem Kwinten bracht samen met Jorrit en Willem een bezoekje aan dit fantastische water en schoot de onderstaande video. Ga er maar even lekker voor zitten, want deze video van ruim negen minuten is het bekijken meer dan waard!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de KWO Stories van Remon de Zeeuw en Anouk Braanker. In deze video vertellen ze over hun liefde voor ‘La Bella Italia’ oftewel het Land van de Laars. Dit duo is verslingerd aan het karpervissen op de machtige wateren die Italië rijk is!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van James de Koker. Deze vis kwam namelijk geheel onverwachts en dat maakt het toch net wat specialer. Bovendien was het James’ eerste vis van het jaar!

Soms lijken de puzzelstukjes allemaal precies op hun plaats te vallen!

James vertelt: Gisteren (4 januari) kon ik geheel onverwachts een half dagje vissen omdat de boekhouder zijn afspraak heeft verplaatst. Na twee uur vissen op mijn winterstek zag ik dat het daar niet ging gebeuren en reed ik door naar mijn voorjaarsstek. Na een half uurtje vissen kon ik mijn oren niet geloven toen er geluid uit m’n Delkim kwam! Na een logge dril lag de vis in het net. Mijn eerste vis van het jaar en gelijk een hoge dertiger! Het jaar kon niet beter van start gaan.

Op een streep na geen 18 kilo. Geen verkeerd begin van het jaar zo!

De vis werd gevangen op de Red Devil-Yellowdream van Eddy Sterckx. Al jarenlang m’n lievelingsboilie!

Dit opvallende aasje doet het bijzonder goed in de koudere maanden!


Karpervissen met Robert Grootenboer

Een bekende visser uit het wereldje is Robert Grootenboer. Robert is voornamelijk bekend van zijn toffe YouTube kanaal, waar hij nu weer op gaat vloggen! Kortom: abonneer je op zijn account, en geniet alvast van de onderstaande pics + video.

Robert’s YouTube kanaal staat vol…

…met toffe video’s over karpervissen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

PVA sticks kunnen GOUD opleveren in de winter! Enkele tips & tricks heeft Ben van Boekel op een rijtje gezet. Een artikel wat je niet mag missen!

Nash’s media manager Mark Pansar zette afgelopen najaar de kroon op zijn sessies op het syndicaatwater ‘De Maasvallei’. Hij wist de topvis te strikken op het absolute recordgewicht van maar liefst 31,6kg!

Karpervissen en fotografie: twee dingen waar Joris van Ophuizen maar wát graag tijd aan spendeert. Check hier zijn persoonlijke top 10 pics!


Bruuter dan bruut: bootvissen in de Alpen!

Kort geleden kregen we een video opgestuurd van de Duitse visser Mathis Korn. Nu is bootvissen in het algemeen al zeer bruut, maar Mathis doet er nog een stapje bovenop: samen met zijn vriend Markus bezoekt hij de Alpen! Vissen in een omgeving als dit is werkelijk fantastisch, en bij het zien van de video begint het vissersbloed alweer te koken. Geniet van de onderstaande pics en de video!

Het is even wennen op zo’n boot, maar de vrijheid + de omgeving maken een hoop goed!

Je steekt je hoofd boven de tent uit en je ziet dit…

…wat zijn de Alpen toch mooi!


Tip van de week: plastic haakaas

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan. De tip van de week luidt dit keer als volgt: maak gebruik van plastic haakaas! Zeker over een bedje mais kan plastic haakaas nu goed werken, omdat een sterke visuele prikkel in deze periode van het jaar behoorlijk belangrijk is. Het gebruik van plastic haakaas wordt door veel vissers nog onderschat en het is vaak spannend om ermee te beginnen. Meer weten over plastic haakaas? Lees dan het artikel dat Luuk Zomerhuis schreef over deze aasjes!

Luuk heeft altijd diverse soorten plastic haakaas bij zich. Klik op de foto om meer over Luuk’s visserij met plastic haakaas te lezen!


Nieuwe Secret Key boilies van Eddy Sterckx

In de aanloop naar Carp Zwolle 2019 ging Eddy Sterckx met nieuwjaar de nieuwe 12mm Secret Key boilietjes uittesten, en niet zonder resultaat!

Boilies in een afwijkend formaat: Eddy Sterckx heeft ze!

Het onmogelijke leek mogelijk te zijn: twee minuten voor middernacht (oudjaar) kreeg Eddy een triple run en alsof dit nog niet genoeg was ving hij in het nieuwe jaar ook nog eens twee vissen van over de 20 kilo. Ook Jenny pikte haar graantje mee en wist zo ook al haar eerste vis van het jaar te vangen. De nieuwe 12 mm boilies kun je in alle Eddy Sterckx smaken bestellen voor Zwolle, bekijk ze HIER!

Alsof het niets is vangt Eddy Sterckx…

…zomaar een drietal fantastische vissen!

Je kunt het jaar slechter afsluiten/beginnen!

Ook bij Jenny kwam de eerste vis van het jaar op de mat!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tóch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Jullie zagen ‘m al in de header: de megabrute schub die Erik Smaal afgelopen week wist te vangen!

CC Moore consultant Garry Coleman wist deze prachtige spiegel te landen. Veel mooier worden ze niet!

In slechts 20 minuten tijd wist Ricardo Koster…

…niet één maar zelfs twee vissen te vangen!

Dennis Sterken kreeg deze knappe spiegel op bezoek.

Met een watertemperatuur van maar zes graden zal Mike Thille wel koude handjes hebben gehad bij het poseren!

Micha Spekkers sloot zijn visjaar af op de Koperen Plas…

…waar hij in totaal vier prachtige vissen wist te vangen!

Glenn van der Auwera wist deze januari-vis op de Nutriton boilie van Pro Line te vangen!

Thimon Dokter sloot het jaar in stijl af op Jurassik Carpe!

Ook Thimon’s vriendin was succesvol: ze ving deze gave steur!


The Backyard Project: Ruben Pels

Kortgeleden deelde Ruben Pels een toffe video op zijn YouTube kanaal van maar liefst 25 minuten lang, over zijn visserij vanuit zijn achtertuin. Ruben vertelt over de video: The Backyard Project 2.0: een spectaculaire film waarin alle aspecten van het groot water vissen in voorbij komen. Een turbulent jaar met dieptepunten, maar ook zeker hoogtepunten, waarvan er diverse in deze film voorbij komen. In deze film neem ik jullie in vogelvlucht mee door mijn complete visseizoen vanuit de achtertuin. Geniet van de video!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Filmmaker Willem Kwinten blikt in deze update terug op een jaar lang Karpervitamines. Kortom: voetjes omhoog en genieten maar!

In het eerste deel hebben jullie al kunnen lezen hoe Jelle in binnen- en buitenland succesvol was in zijn jacht naar specifieke targets. Dit tweede deel sluit hier perfect op aan en bevat wederom volop dikke vissen!


Topfoto van de week: Timelapse shot van Oli Davies

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Oli Davies. De foto is een frame uit één van de vele timelapses die hij het afgelopen jaar heeft gemaakt. Opzich niet heel bijzonder, zou je kunnen denken. Dat vonden wij ook: de bewegende beelden zijn natuurlijk veel gaver om te zien! Bekijk daarom onder de foto de timelapse compilatie die de mannen van Nash hebben gemaakt. Onder andere een aantal van Oli’s timelapses zijn in deze video opgenomen!

Een timelapse is één van de meest brute manieren om een omgeving vast te leggen!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Cassiën Diaries – De Terugblik’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) video’s en films terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl