KWO Boulevard van Week 4

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard van Week 4

De afgelopen week stond in het teken van wit poeder. Nee, niet dat poeder, we bedoelen natuurlijk SNEEUW! Door de lage temperaturen en het witte laken bezochten maar weinig vissers de waterkant, maar toch hebben we weer de nodige nieuwtjes voor jullie weten te verzamelen. Deze week check je o.a. de Korda Masterclasses, een fotodump van Jamie Bellhouse, een interview met Mick Paine en nog (veel) meer!

Brrr! Regen, sneeuw en vorst… het kwam afgelopen week allemaal voorbij. Foto: Lars Verheul.


Wakkarpers voor Mark Pansar

Onze Belgische amigo Mark Pansar houdt niet van thuiszitten. Zeker wanneer er een pak sneeuw ligt is hij wel te porren voor een potje wakvissen. En raad eens, dat is precies wat hij afgelopen week deed. Check hieronder een drietal toffe pics die duidelijk maken dat hij precies wist waar hij mee bezig was. Actie krijgen terwijl meer dan de helft van het water dicht ligt is en blijft bijzonder!

Duidelijk een visje voor de toekomst!

Het aas van Nash bracht ook dit keer de vissen op de kant!

Een lange torpedo die, ondanks het ijskoude water, nog flinke strijd gaf!


Korda Masterclasses zijn live!

Je had er wellicht al iets van voorbij zien komen: de nieuwe Korda Masterclasses! Met maar liefst vijf verschillende delen met in totaal zo’n vier uur aan beeldmateriaal kun je een halve dag vullen. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen dit weekend 😉 De video’s zijn niet alleen leerzaam, maar vooral ook heel leuk om naar te kijken! We hebben ze hieronder op een rijtje gezet voor jullie:

Deel 1: Wiervissen met Danny Fairbrass

Deel 2: No Privileges met Darrell Peck

Deel 3: Back to Basix Part 1 – Neil Spooner

Deel 4: Back to Basix Part 2 – Neil Spooner

Deel 5: Multiple Lakes – Ali Hamidi


Fotodump: Jamie Bellhouse

Afgelopen week ontvingen we een bijzonder gave map met foto’s van Jamie Bellhouse. In de onderstaande fotodump volgen we Jamie tijdens zijn avontuur in de Franse Alpen, waar hij op zoek gaat naar karpers in een hele brute omgeving. Uiteraard ging ook de videocamera mee, dus onder de foto’s check je de video!

Wauw, vissen in een omgeving als deze is natuurlijk geen straf!

Samen met je vriendin in de natuur om te vissen: veel beter wordt het niet!

Al snel kwamen de eerste vissen op de mat…

…voornamelijk van een iets kleiner formaat.

Ook in de donkere uurtjes was het prima vertoeven in de Franse Alpen!

Wie het kleine niet eert…

…is het (bijna 20 kilo) grote niet weert! 😉

De videocamera ging ook mee, dus tijd om te kijken naar de video!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het Cypography interview met Darrell Peck. Deze Engelse blogger heeft allesbehalve een standaard leven en dat was reden genoeg voor Elliot Grey om hem eens stevig aan de tand te voelen!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!


24 uur vissen met Mark Noorman

Fox man Mark Noorman staat bekend om zijn korte maar effectieve sessies. In deze sessie laat Mark zien hoe hij effectief vist op diep water, en maximaal gebruik maakt van de bijt-uurtjes. Enjoy!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In dit artikel vertelt Mark Hofman over de eenvoudige rig waarmee hij in 2018 zo’n 70% van zijn vissen wist te vangen!

Het is inmiddels een bekende: het jaarlijkse overzicht van de boetebedragen omtrent het karpervissen. Toch blijft het even slikken als je deze bedragen ziet!

Mick Paine is de man die al jarenlang Carp Zwolle organiseert. Nu de 25e editie er aan zit te komen is het een mooi moment om Mick over zijn passies te vragen!


3 BEURZEN IN DORTMUND

Vanaf dinsdag 29 januari tot zondag 3 februari gaat het LOS in Dortmunt: Fisch & Angel, Jagt & Hund en het Wild Food Festival gaan weer véél bezoekers trekken. Of je nu fervent jager of visser bent óf… je simpelweg van lekker eten houdt: in de Messe Wesfalenhallen is het 6 dagen een gezellige boel. Zeker de allround sportvissers kunnen op Fisch & Angel hun hart ophalen. Iedere dag zullen er meerdere lezingen en workshops gegeven worden en daarnaast kun je profiteren van de vele aanbiedingen bij de standhouders.

Lees er alles over in deze update!


Dutch Carp Open 2019 is open voor inschrijving!

De organisatie vertelt: Voor de Dutch Carp Open 2019 kunnen zowel liefhebbers als boiliemerken zich inschrijven. Het inschrijfgeld voor een team liefhebbers is dit jaar vastgesteld op €100,-. Boilieteams betalen €250,-. Hiervoor krijgen zij de mogelijkheid om op de website en de Facebookpagina te adverteren. Bovendien krijgen zij veel exposure wanneer ze deze wedstrijd winnen.

Schrijf je nu in voor de Dutch Carp Open 2019!

Er wordt tijdens de wedstrijd gevist op het Rijn-Schiekanaal (Vliet) tussen Leiden en Delft en op de Vlietlanden. De stekken liggen vijfhonderd meter uit elkaar. Op de Vlietlanden wordt op alle oevers gevist. Op de Vliet zijn de stekken verspreid van Delft tot aan de sluis van Leidschendam. De stekken liggen op beide zijden van de Vliet, maar niet recht tegenover elkaar. Er zijn ook een aantal stekken op de Trekvliet.

Schrijf je in en win €2.500, €1.000 of €750 als je in de top drie beland!

Op zondag 14 april, na afloop van de wedstrijd, is er een gratis barbecue voor alle deelnemers. Tijdens de barbecue wordt de uitslag bekend gemaakt en de winnaars gehuldigd. Klik op de onderstaande button om naar de website te gaan en je in te schrijven!

Ga naar de website


Tip van de week: winteraas

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan! De tip van de week luidt dit keer als volgt: kies je aas zorgvuldig uit! In de winterperiode is de watertemperatuur behoorlijk laag en een hoop soorten aas die het in de zomer goed doen, zullen je dit keer in de steek laten. Karpers zijn lui, traag en gebruiken weinig energie. Kies daarom voor een licht verteerbare boilie met een maximale attractie. Zoals Martin Post van Originals zegt: “Een karper eet ’s winters niet om reserves op te bouwen, maar eerder omdat er een lekker ‘snoepje’ voor zijn bek ligt!” Kortom: je aaskeuze is in deze periode van het jaar belangrijker dan ooit!

De juiste boilie kan het verschil maken in de winter!


Piet Vogel, terug op het PB nest!

Met gepaste trots kondigt Dutch Tackle Company BV aan dat vanaf heden Piet Vogel terug is bij zijn oude liefde PB Products. In 1996 begon Piet het merk en door innovatie en kwaliteit onderscheidde het merk zich van haar concurrentie. De lijfspreuk ‘van karpervissers, vóór karpervissers’ staat nog altijd als een paal boven water! Piet is de geestelijke vader van veel innovatieve PB producten, en daar is hij nog steeds erg trots op.

Marcel Ulje heet Piet Vogel van harte welkom op zijn oude ‘nest’!

Piet vertelt: Toen ik de kans kreeg om terug te keren naar mijn oude liefde PB Products aarzelde ik geen moment! Ik kan me weer helemaal richten op mijn sterke punten: het vissen, de productontwikkeling en de marketing. Ik zie de samenwerking met Marcel Ulje als een gigantische kans. Ik zie deze stap als een definitieve in mijn loopbaan. De vogel heeft nu wel genoeg gevlogen!

Piet heeft al flink wat paden bewandeld in zijn leven, maar is nu weer terug op zijn vertrouwde plekkie!

Piet zal onder de vlag van PB Products een nieuw (sub)label gaan maken: Piet Vogel, Ready2Go! Dit label zal zich voor een groot deel specialiseren in kant-en-klare producten. Door zijn ervaring als visser weet Piet als geen ander dat er veel vraag is naar deze producten. De komende tijd zal Piet een team samenstellen om het label te gaan runnen, maar daarover later meer!

Piet gaat zich dus ‘bemoeien’ met de productontwikkeling. Hopelijk levert dat weer veel innovatieve producten op. Daar staat PB immers om bekend!


Topvangsten van afgelopen week

Ondanks de winterse condities zagen we zo links en rechts dat er tóch nog gevist en gevangen wordt. Het strikken van een karper is momenteel niet eenvoudig, maar toch hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele mooie vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Naast de sfeerplaat bovenaan de Boulevard…

…stuurde Nick Turelinckx ook deze twee gave vangsten in!

Tim Verloop wist met de Nash Citruz aasjes deze fraaie wintervis te vangen!

BFP man Bas van den Broek viste begin dit jaar een ijskoude sessie in het Franse land, en niet zonder succes!

Matthieu Everaert wist deze schitterende winterbak te vangen!

We sluiten de reeks af met deze fraaie sfeerplaat van Raymond Logterberg, die toch wel symbool staat voor de afgelopen week!


Roofmeister on tour – Carolina feest met Luc Coppens

In de onderstaande video volgen we Roofmeister Sjoerd Beljaars die uitleg krijgt van niemand minder dan Luc Coppens van Westin over de ontzettend effectieve Carolina rig. Nu denk je waarschijnlijk “WTF doet die baarzenvideo in mijn karperboulevard?!” maar dat heeft natuurlijk een reden. De man achter de camera is namelijk niemand minder dan onze eigen Hofman! Hij was behoorlijk enthousiast over de video, vandaar dat we hem met jullie delen. Enjoy watching!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Leer meer over camera accessoires in dit artikel van Ricardo Koster!

Wat krijg je als je een chod en een ronnie rig combineert? Juist: de roddie rig! In dit artikel nemen we deze rig uitvoerig onder de loep!


David Vandevelde op Iktus Carpe

Onze Belgische amigo David Vandevelde is een aantal maanden terug op het fraaie betaalwater Iktus Carpe geweest. Een serie mooie karpers (en een gigantische meerval) kwamen op de mat en al met al beleefde hij samen met z’n maat een hele brute sessie!


Topfoto: Boudewijn in de sneeuw

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. De afgelopen week stond natuurlijk in het teken van de sneeuw en om die reden hebben we dit keer gekozen voor een plaat van Boudewijn Margadant. Terwijl de sneeuwbuien over Nederland trokken probeerde hij het een paar uurtjes in de stad, wat de onderstaande foto opleverde!

Wat een heerlijke, oer-Hollandse plaat zo in de sneeuw!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘The Kickoff’ van Pilaar & Hofman

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Pilaar & Hofman – The Kickoff is er daar eentje van. MP & MH trekken in deze video de Alpen in op jacht naar (hele vroege) voorjaarsbakken!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl