KWO Boulevard van Week 40

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard van Week 40

Weeknummer 40 zit er alweer op en dat betekent dat we nu toch écht in het najaar zitten. Kortom: bestel nog een paar kilo boilies, zet de tijgernoten op het voer en ga volle bak achter de dikke vissen aan! Om je te motiveren staat er weer een heerlijk gevulde KWO Boulevard voor je klaar, dit keer met o.a. de állerduurste karper ter wereld, een aantal toffe video’s, een indrukwekkend verhaal van Frank van Dooren en nog (veel) meer!


Duurste karper ter wereld

Als karpervissers onder elkaar hebben we het vaak over de zwaarste, de langste of de oudste karper. Maar wat is nu eigenlijk de DUURSTE karper ter wereld? De Belgische koiexpert Luc Borgmans was aanwezig bij een veilig van koikarpers, waarbij er een karper werd verkocht voor maar liefst 1,5 MILJOEN euro! Hieronder zie je het astronomische bedrag staan: maar liefst 203 miljoen Yen, oftewel ruim 1,5 miljoen euro. Verder zie je ook een filmpje van hoe het er aan toe gaat op die veilingen. Het volledige artikel van Luc kun je HIER lezen!

Zou jij zoveel geld overhebben voor een koi in je vijver? 😉


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het eerste deel van de Keep Searching reeks van Mark Hofman. In het eerste deel reist Mark in het vroege voorjaar af naar Zuid-Frankrijk om daar de eerste karpers van het jaar te verschalken. Hoe de sessie verloopt check je in de video!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!


KWO zoekt een redacteur!

Grote kans dat jij een fanatieke karpervisser bent als je deze Boulevard aan het lezen bent. Dat komt goed uit, want bij KWO zijn we op zoek naar een echte karpervisser die onze redactie komt versterken! Denk jij dat je het in je hebt? Klik dan op de onderstaande button om naar de vacature te gaan en om te solliciteren!

Klik hier voor de vacature

Wie weet maak jij binnenkort deel uit van het tofste bedrijf op het gebied van karpervissen in de Benelux!


Riviervissen met Alex

In deze supergave video van Alex Smith, bekend van het YouTube kanaal Carl & Alex Fishing, vist hij op een klein riviertje waar hij diverse schitterende karpers weet te vangen. Zoals we van de mannen gewend zijn werd de visserij weer haarfijn en stijlvol vastgelegd. Kortom: voetjes omhoog en een kleine 20 minuten genieten van deze toffe video!


Upcoming: het KWO Najaarsfestival met €5.000 aan prijzen!

Nu het najaar in volle gang is leek het ons een mooi moment om weer een gave winactie te organiseren. De komende maanden wordt er natuurlijk HARDCORE gevist en als KWO Member maak je nu kans op strakke producten om je uitrusting te upgraden. Op dinsdag 23 oktober gaan we daarom voor €5.057 aan gear verloten onder maar liefst 24 members! Klik HIER voor meer informatie over de winactie of check de onderstaande uitleg:


Het turbulente jaar van Frank van Dooren

Frank vertelt: De kickoff van 2018 verliep helaas anders dan ik had gehoopt. De stoute plannen om een geweldige afgraving en rivier te gaan belagen, moesten noodgedwongen in de grote Amerikaanse ijskast worden gestopt. De ontdekking van cellen die je niet in je lichaam wilt hebben en vervolgens de ingrepen en behandelingen die nodig zijn om deze cellen te vernietigen vergen enorm veel van je lichaam, maar ook zeker van de klotsende massa tussen je oren.

Vissen is fantastisch, maar bij slecht nieuws zoals dat van Frank zet je alles wel even in perspectief.

Weken verstreken, maanden gleden voorbij, maar het goede genezingsproces en de steun van familie, buddies en vele vrienden en bekenden zorgden ervoor dat die positieve blik vooruit alleen maar sterker werd.

Ondanks het slechte nieuws en de zware behandelingen, blijft Frank positief!

Vorige week was het dan eindelijk zover. De laatste behandeling was een feit en de cellen zijn vernietigd.. Fuck yeah!! In al die maanden heb ik ondanks de ongemakken toch een aantal keren heerlijk mogen genieten van alles wat de waterkant te bieden had. Het is geweldig om weer met je aars in de stoel te ploffen, hengels voor je neus te hebben en de omgeving weer op te snuiven. Gewoon lekker je gedachten verzetten!

Wat is het toch heerlijk om weer aan de waterkant te zijn!

De ijsvogels die rakelings over je hengels racen, de geur van gras en de hazen die hun eigen pad kiezen. Beleving… Niets meer, niets minder! Doordat ik relatief weinig tijd had en ik toch wel van een jankende beetmelder houd, ben ik sinds jaren weer eens op een verenigingswater gaan hobbyen. Ik vermoedde dat er nog wel oudere vissen rondzwommen en na een paar gesprekken met gepensioneerde oude bazen wilde ik het hier toch weer eens proberen. Simpele, langere onderlijnen, 60 of 70 gram loodjes en slechts twee handjes bollen verspreid over een zestal interessante spots moesten het gaan doen.

Zijn subtiele aanpak heeft Frank al eerder succes opgeleverd.

Omdat deze aanpak aardig afweek van wat de rest van de vissers deden, namelijk vissen met minimaal 120 gram lood en bakken met voer, zou dit zo maar eens kunnen werken. Niet geschoten is altijd mis! Het duurde gelukkig niet lang of de eerste geschubde vriend zag de binnenkant van m’n net (hier staat nu eigenlijk de beroemde uitspraak van A-team held Hannibal).

Door zijn unieke aanpak had Frank binnen no-time de eerste schub op de mat!

Ik bleef deze aanpak volhouden en niet zonder succes. Een aantal van de oudere vissen vonden mijn aanpak schijnbaar ook interessant, want binnen een aantal weken kon ik er een handvol uitpikken. De genezing gaat perfect en ik heb op het moment van schrijven al met succes een aantal nachten samen met m’n vaste maatje en broertje kunnen vissen op ons thuiswater. De plannen voor het najaar zijn gesmeed en met goede hoop en vol vertrouwen knallen we door naar 2019. Uitgestelde trips worden ingehaald en vriendschappen worden beklonken!

Diverse oude strijders kwamen bij Frank op bezoek!

Ik schrijf dit verhaal niet om medelijden of om zielig gevonden te worden. Integendeel! Geniet van de momenten waar je jezelf kunt zijn. Geniet van je omgeving, je vrienden, familie en alles wat een glimlach op je gezicht kan toveren. De kleine dingen vergeten we vaak, terwijl dit soms de mooiste dingen kunnen zijn. Ik ga me voorbereiden op een knallend najaar, met een brede glimlach op m’n gezicht. Wat kan karpervissen toch heerlijk zijn!

Succes aan de waterkant allemaal!

Frank

Frank, bedankt voor je mooie verhaal en je positiviteit. Dat je nog maar veel brute vissen mag vangen!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom 3 voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

In dit leerzame artikel geeft Kevin Diederen maar liefst 7 tips om jouw pop-up visserij naar een hoger niveau te tillen!

Joachim Stelma deelt in dit artikel zijn kijk op het gebruik van aas. Vang je nou vissen dankzij, of ondanks het voeren?

In dit artikel vertelt Jop van Dillen ons meer over zijn hobby naast het karpervissen, namelijk jagen!


Rigs knopen met Mark Hofman – PB Products

In de KWO Najaarsbox kun je maar liefst 5 (!) spoeltjes met onderlijnmateriaal van PB Products terugvinden. Deze oer-Hollandse firma heeft daardoor voor iedere situatie een passend rigmateriaal in haar gamma. In onderstaande video laat onze eigen Mark Hofman zien hoe hij rigs knoopt met de 5 types onderlijnmateriaal. Tevens strooit hij met tips en tricks waardoor jij ook betere rigs gaat knopen.

Heb je nog geen KWO Najaarsbox? Bestel hem dan hierrr!


Partikels koken 2.0

Op de Facebookpagina van Rutger Hinrichs zagen we afgelopen week een bijzondere foto voorbij komen. Rutger gaat binnenkort een week lang achter de karpers aan en neemt daarbij de nodige partikels mee. Je kunt partikels natuurlijk laten weken in een emmer, maar als je een week gaat vissen heb je aardig wat partikels nodig. Rutger had daarom het geniale idee om ze te weken in bad! Of het echt handig is weten we niet, maar snel is het in ieder geval wel! 🙂

Het bad overstroomt haast door de enorme hoeveelheid partikels. Nu maar hopen dat Rutger flink wat vissen weet te vangen!


Nieuwe trailer van Pilaar & Ossie: Race door de Balkan

Op de Community kun je volop genieten van talloze gave video’s, waaronder de gloednieuwe Pilaar & Ossie: Race door de Balkan. In de onderstaande (nieuwe) trailer kun je alvast wat beelden bekijken van de video. Klik HIER om de volledige film te bekijken!


Upcoming: 2 dikke Lot video’s van Wouter & Kiek

Whoop, whoop! Zowel komende week als de week er op kunnen jullie een gave video van Wouter Koziolek en z’n vriendin Kiek op KWO terug gaan vinden. Sinds zij zijn gestart met Lot Experience hebben ze veel mooie avonturen meegemaakt op en rond deze gave rivier. In het eerste deel varen ze van Luzech tot net voorbij Cahors. De omstandigheden waren hard en ruig, maar dat maakte de vreugde uiteraard groter toen ze het aan de loop kregen…

Eén van de Lot karpers die in de boot belandde.

Komende woensdag (10 oktober) kunnen jullie om 12 uur het eerste deel verwachten! #StayTuned


Fotodump: Dimi en Mario slaan hun slag bij Fishery Steffan!

Afgelopen week ontvingen we een tof mailtje van Dimi Degezelle en zijn vismaat Mario. Deze Belgische vismaten zitten op de rivier te vissen bij Fishery Steffan en hebben al een aantal brute vissen weten te vangen, tot maar liefst 18,5 kilo! Hieronder check je een aantal pics van de mannen:

Het is heerlijk vertoeven aan de rivier bij Fishery Steffan!

Er kwamen al diverse…

…rivierstrijders op de mat!

Wát een brute vis, en dat van de rivier! Petje af mannen.

Groot of klein: iedere riviervis geeft de nodige sport!

We hopen dat de mannen nog een aantal prachtbakken bij hebben mogen vangen!

Wil je meer weten over het complex van Fishery Steffan en de vismogelijkheden? Check dan deze update voor meer informatie!


Topvangsten van afgelopen week

Nu het water lekker op temperatuur is worden de karpers steeds actiever. Ook trekken steeds meer fanatiekelingen naar de waterkant om hun geluk te beproeven, en niet zonder succes! Een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Op de Facebookpagina van André de Wit zagen we een aantal prachtfoto’s voorbij komen!

André wist onder andere deze kogelronde schub te vangen!

Geen vangstfoto, maar wel een hele bijzondere karper! Bo Wessman heet deze artiest, voor meer info check je zijn Facebookpagina.

Marcel Tuinman wist deze fantastische spiegel van maar liefst 19,8 kilo te vangen, samen met zijn zoontje!

Isaiah Epping ving een paar weken terug deze prachtige oude strijder!

Bij Tino Musschoot kwam uit het niets deze prachtige spiegel op bezoek!

Ook de spiegel van Gerard Hartmans doet mee met ‘fraaiste spiegel van de week’!


Patrick Krekt nieuw in het Solar Benelux team

Solar Tackle meldt met trots dat we Patrick Krekt hebben toegevoegd tot het Benelux team. Patrick vist al vele jaren fanatiek op karper en dit op een veelvoud van verschillende wateren. Zowel in het binnen- als in het buitenland en zowel openbaar als op betaalwateren weet Patrick zijn vissen te vangen! Door zijn dagelijkse werk als timmerman vist Patrick een groot deel van zijn visserij tijdens de koudere maanden. Hierdoor is hij een ware winterspecialist geworden!

Patrick is een ware winterspecialist geworden!

De laatste paar seizoenen vist Patrick veel vanuit zijn luxe visboot, waar hij geniet van zijn vrijheid. Patrick is altijd al fan en gebruiker geweest van de producten van Solar Tackle, dus deze kans greep hij met beide handen aan. Achter de schermen heeft Patrick recentelijk al enkele keren met succes met ons aas gevist.

De boilies van Solar Tackle werden door Patrick met succes getest!

Nadat hij vorig jaar de traditionele jaarlijkse Solar BBQ heeft overleefd, mogen we Patrick nu volmondig welkom heten tot het team! 😉

Na de Solar BBQ is Patrick nu officieel lid van het team!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

Na zijn artikel over de juiste camera vertelt Ricardo Koster ons dit keer meer over het kiezen van het juiste lens!

Voor hij zijn acht weken lange najaarsoffensief van start gaat vist Darrell Peck eerst nog een sessie in de Benelux. Hoe dat verliep vertelt hij in dit artikel!


Topfoto van de week: drone shot van Remco Bouwman

Voor de topfoto van deze week doen we een klein stapje buiten de karpervisserij. De foto van de week komt namelijk van Remco Bouwman, bekend van Global Fishing, die in de afgelopen tijd regelmatig zijn drone op laat stijgen voor wat foto’s en video’s. Op zijn Instagram zagen we onder andere de onderstaande foto, die misschien niet direct met karpervissen te maken heeft, maar daardoor niet minder gaaf is!

Wat kan ons eigen kikkerlandje soms toch mooi zijn… Petje af Remco!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Cassiën Diaries – De Terugblik’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Cassiën Diaries – De Terugblik is er daar eentje van. In dit achtste deel van de videoserie kijkt Mark samen met Michiel terug op deze vette reis én blikken de boys vooruit op de video’s die er aan gaan komen want DAMNNN… die worden echt #NEXTLEVEL! Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl