ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard van Week 50

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard van Week 50

De kans is groot dat jullie afgelopen week bibberend over straat hebben gelopen. De temperaturen zijn flink aan het dalen en de afgelopen dagen vroor het op sommige plekken al flink. Toch weerhoudt de kou sommige vissers er niet van om hun geluk te beproeven aan de waterkant, en dat is terug te zien in deze nieuwe KWO Boulevard. Deze week check je o.a. een gave fotodump van Jeffrey Brugman, een mega bak voor Mattijs Celie, twee veertigers van Chris de Clercq en nog (veel) meer!

Wie van jullie ziet dit soort plaatjes wel zitten? Helaas is de fotograaf onbekend, maar wat een gave plaat!


Fotodump: gele hesjes en Franse bakken!

Jeffrey Brugman aan het woord: Onlangs trok ik er samen met m’n maat op uit voor een avontuur in het diepe zuiden van Frankrijk. Na een drietal stille nachten besloten we te verkassen naar een nieuw water. Al vrij snel zaten we op de vis en kwamen er een aantal mooie exemplaren op de kant!

Het diepe zuiden van Frankrijk werd het decor voor Jeffrey’s vistrip!

De verlossende aanbeet na drie doodstille nachten!

Een Dutch Bait Company mix van Gluttony en Sea Dweller, in combinatie met wat partikels, brachten deze vissen op de kant. Het voer werd in kleine hoeveelheden secuur gedropt op mooie stekjes. Na drie nachten viel het stil en verkasten we nog éénmaal om ons op te maken voor de trip richting het thuisfront.

Levert de stek geen aanbeten (meer) op? Dan is het hoog tijd om te verkassen!

Als een echte G. heeft onze rapper één broekspijp omhoog 😉

De tweede 40-er binnen drie uur tijd. Het kan soms raar lopen!

Na een week vissen en weinig invloeden van de media, dachten wij 17 november op ons gemak naar huis te rijden. Helaas hadden onze Franse vrienden het idee om het ons, met de inmiddels befaamde gele hesjes, heel lastig te maken. Wegafzettingen, kampvuren en grote massa’s mensen zorgden ervoor dat we enorme vertraging opliepen. De sfeer werd steeds grimmiger en het thuisfront maakte zich inmiddels toch wel zorgen. Op zo’n 200 kilometer voor Parijs werden we door de gendarmerie van de weg gehaald en verzocht om door het binnenland te rijden.

Oef… Dit stond niet op de planning voor de terugweg!

De sfeer werd steeds grimmiger… Tijd om de snelweg te verlaten!

300 kilometer op een 80 kilometer weg en vele uren verder deed ons besluiten om te stoppen met rijden en een snelle instant sessie te doen op een water in het noorden van Frankrijk, met een ijskoude blank als gevolg. Vroeg in de ochtend vervolgden we onze tocht en kwamen we na een mooi avontuur, 30 uur later dan gepland, alsnog thuis.

Helaas liep de laatste nacht…

…uit op een ijskoude blank!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. De Community is immers dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een Pilaar & Hofman film bekijken. De video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe OTM #5 van Mike Thille. Mike trok samen met zijn vriendin de Dolomieten in en bracht bijzonder subtiel dat hij daar ook wilde vissen: “Schat, ik neem ook wat hengels mee. Ohja, en 200 kilo aas. Goed?” Bekijk de video nu!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!


30 kilo+ voor Mattijs Celie

Op een vroege morgen, onder het genot van een bakje zwart goud, kreeg Mattijs Celie een trage oploper. Het aas van Attractive Baits had zijn werk gedaan! De dril die volgde was fantastisch: het was meteen duidelijk dat het om een fors exemplaar ging! Toen de vis zich vastzwom in het wier twijfelde Mattijs geen moment en ging hij snel het water op, met de onthaakmat die dienst deed als vlot. Eenmaal boven de vis werd het hem duidelijk dat dit de vis was waar hij al zijn vrije tijd in had gestoken. Na een aantal zenuwslopende minuten gleed de vis over het netkoord, en wat voor één!

Damn, wát een bak van een vis. Knap gedaan Mattijs!

Ben je benieuwd naar het hele verhaal achter deze vangst? Check dan de blog die Matthijs schreef over deze vis: klik HIER!


Vlasveld geeft gas!

Ben jij fan van hoge kwaliteit films met actiebeelden, onderwaterbeelden en flink wat tips en tricks? Neem dan zeker een kijkje op het YouTube kanaal van Peter Vlasveld! Deze gepassioneerde visser gaat de komende tijd flink gas geven, en lanceert vandaag (zondag 16 december) om 12:00 een hele gave nieuwe video met onderwaterbeelden. Dit mag je niet missen! Check hieronder alvast een trailertje!


Upcoming: Bazenfilm van Team Trakker

Whoop, whoop! Zet woensdag 20.00 uur maar in je agenda want dan komt het eerste deel live van ‘A Week At Goslawice Carp Lake’. Deze naam zal je wellicht niet veel zeggen, maar Goslawice is het bekendste water van Polen waar de teammembers van Trakker, Cygnet en Aqua een week gevist hebben.

Deze sessie is vastgelegd op film door Erik Hurxkens en de Duitse baas Julian Jurkewitz en dan weet je het wel: topkwaliteit beelden! Ook de vangsten zijn spraakmakend want er komt een sloot met fraaie vissen op de kant waaronder enkele sixty’s! Dit alles is verwerkt in twee video’s van beiden meer dan een uur!

Kortom: houd de Trakker YouTube page in de gaten, tune woensdag in en bekijk hieronder alvast een trailertje!


Michael van Gerwen: zorg dat je geen sores meer hebt

Afgelopen week vertelde Michael van Gerwen dat hij klaar is voor het WK darts. Hoe hij zijn drukke leven in balans houdt? Vissen! Check het interview dat hij gaf aan De Telegraaf via de onderstaande button.

Check het interview hier

Het leven van een professionele darter is hectischer dan je misschien zou denken!


Topvideo’s van Fox en Nash

Een simpele vraag met een nog simpeler antwoord: wat is er beter dan één gave video? Het antwoord: TWEE! Check hieronder een tweetal gave video’s, waarin we Fox cameraman Harry Charrington volgen tijdens een wintersessie in Engeland en we Steve Briggs zien genieten in het prachtige Zweden.

Check de video van Harry hier:

Check de video van Steve Briggs hier:


Duo veertigers voor Chris de Clercq

CC Moore vertelt: Onze man Chris viste dit jaar de pannen van het dak, zoveel is zeker! Toch kan hij er maar geen genoeg van krijgen, en op een nachtje vorige week startte hij zijn wintercampagne met dit duo wondermooie forties. Beide vissen kwamen op single haakaasjes met PVA-zakjes van Krill Bag Mix, iets waarbij onze consultants Filiep Reynaert en Gio Vanhooren ook zweren. Al helemaal in deze periode!

Wauw, Chris weet ze wel te vangen zeg!

Ook deze schub, die jullie in de header al konden bewonderen, mag er zijn!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Wil jij in de winterperiode vis blijven vangen? Dan is dit artikel een must-read voor jou!

In deze blog vertelt Remco Akkermans over zijn avonturen van de afgelopen zomer, en dat waren er nogal wat!

Heb jij altijd al willen weten hoe je zelf je pop-ups in elkaar knutselt? In deze KWO How To video laat Kevin Diederen zien hoe het moet! Na het kijken van de video weet je wat je deze winter gaat doen (als er ijs op het water ligt)…


Wintervissen met Hans Schoenmakers

Afgelopen maandag tot en met woensdag trok Pro Line man Hans Schoenmakers naar de waterkant. De weersomstandigheden waren flink veranderd: de warme temperaturen hadden plaatsgemaakt voor de vorst! In de winter is het nóg belangrijker om de juiste locatie te bepalen en te variëren met aas.

In de winter besteed Hans extra veel aandacht aan de locatie waar hij vist.

De hengels met kleine en gecrushte boilies bleven stilletjes liggen, terwijl de madenrig maar liefst drie vissen opleverde! Zo zie je maar dat het gebruik van alternatief aas zeker aan te raden is in deze periode van het jaar.

De madenrig kan je wintervisserij beslist naar een hoger niveau trekken!

De mooiste van de drie vissen was deze prachtige spiegel!


#WINTERHERO van Korda: Wimke van der Sanden

Iedere vrijdag maakt Korda de #WINTERHERO van de week bekend. Deze week is dat niemand minder dan Wimke van der Sanden! In plaats van thuis op de warme bank te zitten is Wimke wel te porren voor avonturen. Zo wist hij deze spiegel van net geen 20 kilo te vangen op een Frans stuwmeer. Hierbij maakte Wim gebruik van een helikopter loodsysteem met een N-Trap rig, voorzien van een Kurv Shank model haak. Nu wij deze foto hebben gezien kunnen wij in ieder geval niet wachten om ook weer een poging te wagen!

Met deze prachtige spiegel heeft Wimke terecht gewonnen!

De eerste Winterhero mok en warme beanie vertrekken binnenkort richting Wimke en als winnaar van deze week maakt hij ook automatisch kans op de maandprijs in de vorm van een warm kledingpakket met coole items. Wil jij ook kans maken om Korda’s Winterhero van de week te worden? Blijf dan vooral foto’s insturen, want de gehele winter loopt deze actie door!

Wil jij kans maken op één van deze prijzen? Check hieronder hoe je meedoet!

Je kunt meedoen door je foto’s te uploaden op Facebook of Instagram, voorzien van de #WINTERHERO. Het Korda team kiest iedere week een winnaar uit. Succes!

Moge de beste #WINTERHERO winnen!


Topvangsten van afgelopen week

“Brrrrr” moeten veel vissers gedacht hebben die de afgelopen tijd aan de waterkant zaten! Goede, warme kleding en een fatsoenlijk onderkomen zijn een must bij het vissen in deze tijd van het jaar. Toch schrikken die voorwaarden niet alle vissers af en wordt er door sommigen nog fanatiek doorgevist. Check hieronder een aantal pics die we afgelopen week in de mail gedropt kregen of voorbij zagen komen op Facebook:

Door deze foto van James de Koker krijg je meteen respect voor de mannen die nog doorvissen in deze tijd van het jaar!

Dit kanaalbakje kwam kort geleden bij James op de mat. De nieuwe V-Activator boilie van Pro Line zag er wel HEEL aantrekkelijk uit! 😉

Zolang er geen ijs ligt, vist Martijn Verweij van KGB Baits stug door, en niet zonder succes!

Meteen na de VBK meeting maakte Kelly Leten zijn lijnen nat, wat resulteerde in deze prachtige spiegel!

Robin Westerveld wist niet één…

…maar zelfs twee prachtige schubs te landen!

Kjell Wuyts pakte deze winterspiegel van maar liefst 17 kilo!

Pascal Philippi was zeiknat geregeld en besloot zijn tent te drogen in de woonkamer, maar zijn vrouw vond dat iets minder leuk!

Deze prachtige nostalgie plaat komt van Mike Gerritsen. Hij schrijft: “Geen lood, gewoon freelining met een aardappel, rond 1981.”

Spiegelgladde vloeren op deze foto! Een triest beeld om deze vissen zo te zien. Gelukkig gaat het er in Nederland heel anders aan toe!

We sluiten de fotoreeks af met deze bijzondere vangst. Hebben jullie ooit een karper gezien met langere vinnen?!

De laatste foto in dit rijtje is geen recente plaat, maar tóch is een vermelding zeker op z’n plaats. De 15-jarige Romano Kalpoe uit de 010 regio heeft dit jaar flink wat mooie karpers gestrikt en onderstaande rijenkarper was de bruutste van 2018. Goed gevist Romano!

De mooiste vangst van Romano Kalpoe van 2018.


Ongestoord poepen met de CoZee Toilet Seat

Soms zijn er van die producten die gewoon gezien moet hebben. De CoZee Toilet Seat van RidgeMonkey is zo’n product: in een handomdraai tover je je Modular Bucket System XL om tot een luxe toilet, inclusief plaats voor je toiletrol. Om het geheel af te maken biedt RidgeMonkey ook speciale tasjes aan voor het discreet opruimen van je ‘rommel’. Ideaal voor de langere sessies! Het toilet heeft een adviesverkoopprijs van €38 en voor vijf losse afvalzakken (die volledig afbreekbaar zijn en dus geen vervuiling veroorzaken) betaal je een tientje. Zie jij jezelf al zitten op dit toilet? 😉

“Don’t forget to smell the roses along the way…”

Check ook de video die RidgeMonkey maakte van het product:


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu ruim twee jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Daarnaast profiteer je als KWO Member van diverse voordelen die je portemonnee gaan ontlasten. Klik HIER voor de uitleg achter dit concept en wat je kunt verwachten. Wekelijks publiceren we minimaal drie updates waaronder flink wat video’s. De afgelopen week konden members wederom een aantal toffe artikelen bekijken:

Targetvissen is niet voor iedereen weggelegd, maar Jelle Eshuis heeft zich er volledig op gericht en vertelt in dit artikel over zijn passie.

In deze blog vertelt Darrell verder over zijn avontuur op Orient. Hij wordt er op een hele nare manier aan herinnerd dat Orient geen mietjeswater is…


Topfoto van de week: Creatieve hoek van Stefan Hermelink

De foto van de week komt dit keer van Stefan Hermelink. Stefan was in een creatieve bui en schoot deze nachtfoto van zijn hengel set-up, vanuit een hoek die je niet vaak voorbij ziet komen! Ik denk dat jullie het wel met ons eens zijn als we zeggen dat deze foto goed is gelukt, toch? 🙂

Zo zie je ze niet vaak: een hengel set-up van onderen gefotografeerd!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Cassiën Diaries – De Terugblik’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 120 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Cassiën Diaries – De Terugblik is er daar eentje van. In dit achtste deel van de videoserie kijkt Mark samen met Michiel terug op deze vette reis én blikken de boys vooruit op de video’s die er aan gaan komen want DAMNNN… die worden echt #NEXTLEVEL! Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl