ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Fieldtest: Droge spullen dankzij Hydra tassen van Forge Tackle – Jordy op ’t Hof

De afgelopen jaren hebben we een interessante trend zien ontstaan in het karperwereldje: waterdichte tassen. In deze KWO Fieldtest neemt Jordy op ’t Hof de Hydra range van Forge Tackle onder de loep en laat hij zien waarom deze range nét even anders is dan de rest!


Jordy vertelt: In deze KWO Fieldtest gebruik ik de Hydra Luggage range van Forge Tackle. Kort samengevat, een tassen range die naar verluid zo goed als onverwoestbaar zou moeten zijn en ook nog eens zo goed als waterdicht is! En ja, ik weet het. Dat klinkt natuurlijk bijna te mooi om waar te zijn. Dus, zijn ze een absolute aanrader….of kun je beter even verder kijken?

Een tipje van de sluier: de Forge Tackle tassen hebben een vaste plek in Jordy’s uitrusting veroverd.

Eerst iets over Forge Tackle

Forge Tackle heeft haar thuisbasis in Slovenië, vlakbij het befaamde meer van Bled. Met drie gepassioneerde karpervissers aan het roer hebben zij een visie waarbij de best mogelijke balans tussen prijs en kwaliteit vooropgesteld is. Producten waar dus geen extra euro’s op hoeven te worden verdiend om reclame, vele sponsordeals en fancy verpakkingsmaterialen mee te kunnen worden bekostigd. 

Je thuisbasis aan het meer van Bled: je kunt het slechter treffen!

Een waterdichte tassen range

Het uitgangspunt van de EVA tassen en pouches uit de Hydra range is natuurlijk niet alleen om je spullen in op te bergen. Anders dan bij een gewone carryall tas dient het eva materiaal er juist voor om de inhoud daarvan ook droog en zoveel als mogelijk vrij van vocht of ‘regen’ te houden. In de Hydra range van Forge Tackle zijn daarvoor twéé verschillende type EVA tas te verkrijgen, namelijk de Table Top en de Classic Range.  De beide tassen zijn in diverse afmetingen te verkrijgen en je kunt daarbij ook nog eens kiezen voor een donkergroene kleur of camouflage print. 

De Table Top bag houdt het vocht goed buiten.

De Table Top Bag is wat mij betreft de meest robuuste high end tas in de range die verregaande duurzaamheid combineert met een 10mm dikke rits, gesealde naden, solide vorm en stevige slijtvaste bodem en deksel. De deksel kan trouwens prima dienst doen als een soort bivvy tafel om je lamp, drankje en sounderbox op te plaatsen.

De Classic Range is vervaardigd uit iets minder dik en daardoor flexibel materiaal waardoor je de tas handig kunt opvouwen. Je hebt niet de luxe van een verstevigde slijtvaste bodem en hard top, maar waar ik dit type tas graag voor gebruik hoeft dat eigenlijk ook helemaal niet. Op de dikte van het materiaal ga ik trouwens zo direct nog wat dieper in. 

De classic range is perfect in te zetten om je kleding droog op te kunnen bergen.

Waar gebruik ik ze voor?

De meer stevige, of bijna onverwoestbare Table Top Range, gebruik ik met name als tas waarin ik mijn tackle boxen en complete kook kit (inclusief eten) meeneem. Kortom, de tassen die ook veel mee gaan tijdens korte sessies.  De opvouwbare Classic Range tassen heb ik voornamelijk gebruikt om kleding tijdens langere sessie droog en vrij van vocht te houden, maar ze zijn ook super handig gebleken om bijvoorbeeld het waadpak, partikels, boilies of proviand in te vervoeren. 

De opbergmogelijkheden zijn eindeloos!

De losse accessoire pouches zijn ideaal gebleken voor pop-ups, pva, zig-kit, electronica zoals je bivvy en hoofdlamp, end tackle en lood. De pouches passen naadloos gestapeld in de Table Top bag. Afhankelijk van waar en hoe ik ga vissen neem ik alleen de pouches met inhoud mee die ik denk nodig te gaan hebben. De rest blijft thuis of in de auto. Ik ben in ieder geval eigenlijk nooit meer iets kwijt, want alles is zoveel meer overzichtelijk en snel te pakken.

Met de kleinere pouches kun je je materiaal overzichtelijk opbergen.

Vervaardigd uit dikker materiaal dan andere merken

Het materiaal van de Forge Tackle Classic en Table Top range tassen is gemiddeld genomen zo’n 20% tot 50% dikker in vergelijking met tassen van andere merken die in dezelfde prijsklasse zitten. 

Ter vergelijking: de Forge Table Top bag heeft een dikte van 1,5mm in de wanden en 3mm in de verstevigde bodem. Bij diverse tassen van andere merken uit dezelfde prijsklasse bleek dat deze genoegen hebben genomen met 1mm materiaaldikte in de wanden en 1.5mm in de bodem. Op het plaatje lijken dit soort tassen dan misschien hetzelfde, maar bij het bekijken daarvan in de winkel merk je dan direct dat de stevigheid echt wel een stuk minder is in vergelijking met Forge. 

Het materiaal van de Forge Tackle tassen is wat dikker dan je gewend bent van andere merken.

Verlaagde rits voor uitstekende waterdichtheid

Beide tassen bieden je de hoogst mogelijke waterdichtheid doordat de rits aan de buitenzijde van de tassen onder een verharde rand is geplaatst. Hierdoor sluiten de hardtop deksel van de Table top en de normale zachte deksel op de Classic Range er mooi overheen. Dit voorkomt dat water in de tas kan doorsijpelen. De tassen kun je -zoals ik heb gedaan- gewoon letterlijk dagenlang in de regen laten staan. Sterker nog, één van de tassen is tijdens het volstouwen van de boot zelfs een keer in het water gevallen. Een extra voordeel bleek toen dat -in tegenstelling tot normale carryall- de tas gelukkig gewoon bleef drijven. De inhoud was zelf na minuten lang dobberen nog steeds kurkdroog. 

De rits bevindt zich onder het deksel…
…waardoor het water de tas niet binnen kan dringen!

Draagconstructie

De draagconstructie van de tassen is echt super fijn. Geen dunne nylon draagriempjes, maar stevige rubberachtige handvatten die fijn in de hand liggen en bovenal duurzaam aan de tas zijn verlijmt. Je kunt de handvatten in elkaar klemmen waardoor het oppakken van de tas nog makkelijker gaat. Ook heeft de tas een verstelbare schouderband. Toegegeven, dit soort tassen dragen door de vorm sowieso echt voor geen meter, maar goed. Ze stapelen wel weer super chill in de auto, in de boot, op je barrow én in je berging. 

Dankzij de stevige handvaten kun je de tassen gemakkelijk vervoeren.

Waterdicht en met een veeg schoon

Ik heb er vooralsnog nog steeds niet voor gekozen om een gesloten bestelauto te kopen voor het vissen. De luxe van zo’n bestelauto heeft het overgrote deel van de karpervissers overigens ook niet en moeten hun natte, soms met modder bekladde tassen weer netjes terug in de gezinsauto zien te krijgen. De auto waar ze vervolgens ook weer met het gezin mee naar de Efteling willen gaan. De Hydra range tassen laten zich in dat opzicht dus super gemakkelijk in het water dompelen en met de hand of een doek schoon wrijven voordat ze in de auto worden gezet. Dit is voor mij misschien wel het aller-, allergrootste voordeel!

De Hydra Range tassen laten zich gemakkelijk stapelen en zijn gemakkelijk schoon te houden.

Ruimte in kleine bivvy

Je kunt (als de stek en omgeving dit natuurlijk toelaat) één of meerdere EVA tassen buiten de bivvy laten staan in de wetenschap dat regen toch geen invloed heeft. Dit zorgt voor meer binnenruimte nu we steeds vaker met kleine compacte tentjes op pad gaan. Ik heb nog geen enkele keer meegemaakt dat muizen aan het materiaal van de tas zijn gaan knagen, ook niet wanneer ik een tas had gevuld met aas of etenswaar. Zeker handig en veilig op een omheind betaalwater.

Je kunt deze tassen ook gerust buiten je bivvy of shelter opbergen. Van natte spullen zul je geen last hebben!

Waarom heb jij waterdichte tassen nodig?

Los van alle genoemde voordelen, omdat als je er eenmaal in de praktijk mee aan de slag gaat je voor bepaalde sessies echt niets anders meer wilt. Ze hebben een hoog laadvolume en nemen, anders dan standaard karpers tassen, geen vocht op. Kortom, geen uitdampende spullen meer in de auto of thuis in de opslag!

Geen dampende spullen meer in de auto of thuis in de opslag!

Eindconclusie

De EVA tassen van Forge Tackle bleken tijdens deze maandenlange fieldtest wat mij betreft meer punten beter te scoren dan gelijksoortige tassen van de meeste andere merken. De extra toegevoegde materiaal dikte en stevigheid van de Table Top is daarbij met stappen een klasse beter gebleken. Alles bij elkaar afgewogen ben ik van mening dat de EVA tassen van Forge op de lange termijn net wat beter zullen zijn. En zeker niet onbelangrijk, ze zijn ook nog eens goedkoper!

Al met al is Jordy zeer tevreden over de EVA tassen van Forge Tackle.

Toegegeven. In mijn vergelijking heb ik een tweetal tassen van andere merken gezien waarbij ik het design en de vormgeving net wat mooier vond als dat van Forge. Die tassen bleken op hun beurt dan weer een stuk minder stevig en duurzaam te zijn, omdat het materiaal dunner was. Het is in dat opzicht misschien ook maar net waar je zelf meer waarde aan hecht natuurlijk. 

De Forge tassen zijn enorm stevig en duurzaam!

Aanbeveling

Ik zou Enrico, één van de voormannen van Forge Tackle, wel willen vragen eens te kijken naar de mogelijkheid om de Table Top tas door middel van een inzetbaar plaatje in twee of drie verschillende vakken te kunnen opsplitsen. Natuurlijk kun je de losse pouches gebruiken om verschillende dingen meer overzichtelijk in op te bergen, maar voor mijn gevoel mis ik de mogelijkheid om zowel kook als etenswaar in één tas te stoppen zonder dat het een zooitje wordt! Ook zou een geïsoleerde cool bag zeker iets kunnen zijn om aan het assortiment toe te voegen.

Volgens Jordy zou een inzetbare plaat om de tas in compartimenten op te delen nog een mooie toevoeging kunnen zijn.

Scoor ze nu met 30% Black Friday Korting 

Heb ik jou enthousiast gemaakt? Scoor ze dan vandaag nog met 30% korting! Forge Tackle heeft het verkooprecht voor de Benelux op dit moment bij slechts één webshop ondergebracht. House of Carp is het verkooppunt waar je de tassen en andere producten niet alleen direct online kunt bestellen, je kunt ze er ook even gaan bekijken. Check de website voor meer informatie over de Hydra Luggage range en scoor die 30% korting voordat de Black Friday actie voor 2021 al weer voorbij is 😉

Shop de complete Hydra Range nu met 30% korting bij House of Carp!

Veel plezier met je aankoop!

Jordy op ’t Hof

Meer informatie over de Hydra tassenrange en de andere producten van Forge Tackle kun je vinden op de website van House of Carp.

Bekijk ook