ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO FOR THE FUTURE 2020 – Karper uitzetting bij jou in de buurt?!

Favoriet Favoriet
KWO FOR THE FUTURE 2020 – Karper uitzetting bij jou in de buurt?!

Tijdens de KWO LOCKDOWN 2020 actie hebben we samen met de KWO Members verschillende goede doelen gesteund. De steun en reacties waren overweldigend en daarom gaan we dit najaar next level met de KWO ‘FORTHEFUTURE’ actie!

Kan jouw vereniging wel wat (financiële) steun gebruiken? Lees dan snel verder! Foto: Patrick Krekt

Vanuit KWO gaan we maximaal 5 karperuitzettingen steunen met ten minste ?1.000,- per uitzetting, om zo een steentje bij te dragen aan de toekomst van onze hobby. Ook jouw vereniging of water kan kans maken, dus lees snel verder om te zien hoe je een aanvraag kan doen!


Met deze KWO FORTHEFUTURE actie gaan we karperuitzettingen supporten in zowel Nederland als (Vlaams) België. We doen dit op openbaar water, zodat elke karpervisser kan profiteren. Uiteraard gebeurt het netjes volgens de regelgeving en richtlijnen en dus in samenspraak met instanties. Ook zullen er alleen kweekkarpers van gereguleerde viskwekers worden uitgezet.

We zijn op zoek naar toffe uitzetprojecten die we kunnen ondersteunen!

Karper uitzetting op jouw favoriete water

Jij, je viskameraden én jouw hengelsportvereniging/federatie kunnen mee profiteren. We zijn namelijk op zoek naar toffe uitzetprojecten die de support van KWO goed kunnen gebruiken. Ben jij lid van of betrokken bij de karperuitzettingen van jouw hengelsportvereniging of federatie en kunnen jullie een financiële bijdrage gebruiken om nog deze winter (extra) karper uit te kunnen zetten? Meld je dan aan door de volgende vragen te beantwoorden in een mail naar de KWO Redactie (LET OP: deze actie is inmiddels verlopen)

  1. Om welke vereniging, regio/plaats en water(en) gaat het?
  2. Projectomschrijving: wat zijn jullie doelen en hoe pakken jullie dit aan? Is er een meerjarenbeleidsplan wat betreft uitzettingen, stuur dit dan mee!
  3. Hoe groot is de vereniging die de uitzetting zal doen (aantal leden)?
  4. Hoe groot is het water waarop de uitzetting zal plaatsvinden (aantal wateren en totaal oppervlakte hectares)?
  5. Is het water openbaar toegankelijk? Kan iedereen een visvergunning kopen en er vissen?
  6. Zijn jij en/of de vereniging bevoegd om vis uit te zetten op het betreffende water?
  7. Hoeveel vis willen jullie gaan uitzetten? Winter 2020/2021?
  8. Waar komen de vissen vandaan?
  9. Last but nog least: waarom moeten we juist jullie vereniging supporten?

Om je aanvraag compleet te maken ontvangen wij graag een bevestiging van de voorzitter en/of het bestuur van je vereniging/federatie m.b.t. de aanvraag die wordt gedaan.

We zijn op zoek naar breedgedragen projecten in Nederland en België!

Beoordeling

Na de uiterlijke aanmeld datum (21 september 2020) kiezen we vóór 25 september maximaal 5 projecten uit die we als KWO Community gaan supporten met minimaal ? 1.000,- per uitzettingsproject. In de beoordeling letten we dus op de bovenstaande zaken en proberen we een zo landelijk mogelijke dekking te kiezen, zodat zoveel mogelijk karpervissers kunnen profiteren.

Gereguleerde en veilige uitzetting zijn de speerpunten van het FOR THE FUTURE project! Foto: Willem Barnas

KWO Support

De basis van het KWO FORTHEFUTURE project zal financiele steun zijn, maar voor 2 van de projecten komen we ook zelf de handen uit de mouwen steken en zullen we helpen met het vastleggen en daadwerkelijk uitzetten van de karpers. Het managen van de uitzet en dergelijken is aan de verenging of belanghebbende zelf. KWO kan hier wel in adviseren, maar zal geen verantwoordelijkheid dragen.

Energie genoeg 😉 Wie weet steken we deze winter samen de handen uit de mouwen!

Belangrijke voorwaarden

Let op: we eisen dat de uit te zetten karpers van een gecertificeerde kweker komen die karpers levert vanuit een gesloten kweeksysteem (dat wil zeggen geen wildvang) en er zorg voor draagt dat de uitzetting zo min mogelijk risico’s op ziekte en sterfte met zich meebrengt. Daarbij moet het om gereguleerde projecten gaan waarbij de samenwerking tussen hengelsporter, vereniging, waterschappen en eventuele andere belanghebbende als gemeente centraal staan. Er moet toestemming zijn voor het uitzetten van vis door de aanvrager.

Lees de voorwaarden nog even goed door voordat je een aanvraag indient! Foto: Willem Barnas

Zie jij mogelijkheden voor jouw favoriete water/vereniging en wil je graag mee doen met dit KWO FOR THE FUTURE project? Maak je inzending dan zo compleet mogelijk en zorg dat die op tijd binnen is! We zijn heel benieuwd en zullen jullie de komende maanden op de hoogte houden van de vorderingen rondom dit project #StayTuned!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl