ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO op bezoek bij CarpFarm Lake – Betaalwater in Nederland

Favoriet Favoriet
KWO op bezoek bij CarpFarm Lake – Betaalwater in Nederland

Aan het einde van de zomer bezochten Mark en Michiel het fraai gelegen, kraakheldere betaalwater CarpFarm Lake. De boys visten 2 dagen op dit meer van zo’n 10 hectare vlakbij Assen. CarpFarm Lake is te boeken via De Vissende Hollander en via www.carpfarmlake.nl maar jij kunt er (samen met een vismaat) een weekje GRATIS vissen! Hoe? Dat lees je hieronder maar eerst gaan we even kijken naar het videoverslag van Pilaar & Hofman!

Tijdens de sessie van Mark en Michiel was het niet ‘los’ en wisten de mannen met moeite twee visjes te versieren. Toch heeft het water een gave indruk achter gelaten. Het bestand is dik in orde, je zit er écht in de natuur en de visserij is uitdagend. Geen water voor ‘vakantievissers’, maar als jij van een uitdaging houdt is CarpFarm Lake zeker een goede keus!

Een van de karpers die viel voor de zig.

Er zijn 7 keurig aangelegde visstekken.

Winactie: 2 personen 1 week GRATIS vissen!

Extra leuk is dat we een weekje vissen op CarpFarm Lake mogen gaan verloten (t.w.v. €250,- p.p.). Meedoen is heel eenvoudig. Stap 1: LIKE de Facebookpage van CarpFarm Lake, KLIK HIER. Stap 2: DEEL de video vanaf de KWO Facebookpagina naar je eigen tijdlijn. De video kun je HIER terugvinden!

Veel succes, over een weekje maken we de winnaar bekend!

Meer informatie over het water

De Vissende Hollander aan het woord: In het hoge noorden van Nederland, tussen Groningen en Meppel, ligt het prachtige CarpFarm Lake. Sinds half 2018 is het water geopend voor algemeen publiek, waardoor iedereen er zijn geluk kan beproeven. Dit prachtige water dankt zijn naam aan Bert Teuben, die eigenaar was van CarpFarm (karperuitzettingen). Over het bestand hoef je dus niet in te zitten: dat zit wel goed!

Aan bijzonder mooie exemplaren is geen gebrek op CarpFarm Lake!

CarpFarm Lake is een zandafgraving met dieptes tot maar liefst 15 meter. Een boot is zeker geen overbodige luxe hier! Het water is tien hectare groot en biedt plaats voor maximaal negen vissers. De bodem is merendeel hard zand, maar er zijn ook veel zachtere delen te vinden waar met name het organische plantenafval zich heeft verzameld. Check hieronder ook de video om een goed overzicht te krijgen van het water:

Het bestand

Zoals hierboven al werd genoemd is het bestand op CarpFarm Lake om van te watertanden. Prachtige volschub spiegels, two-tones, leder maar ook schubkarpers tot een gewicht van 25 kilo kunnen hier gevangen worden. Met een gemiddeld gewicht van 14 kilo zijn de vissen stuk voor stuk enorm sterk en zullen ze het uiterste vragen van je materiaal.

Een uitzicht als dit gaat niet vervelen 😉

De vissen kennen het water op hun duimpje en zullen de dieptes gebruiken om het je extra lastig te maken. Meer dan genoeg uitdaging dus! In totaal zwemmen er ongeveer 300 karpers rond op CarpFarm Lake.

Met zo’n 300 karpers is het bestand op CarpFarm Lake dik in orde.

Op iedere stek is een onthaakmat en een weighsling aanwezig. Ter verzorging van de vissen is alleen het gebruik van CarpCarp ontsmettingsmiddel toegestaan, die eventueel ook bij de plas te koop is. Daarnaast is er op iedere stek een mobiel toilet te vinden.

In totaal zwemmen er ongeveer 300 karpers rond op CarpFarm Lake.

Eén van de beauty’s uit CarpFarm Lake.

De stekken

Er zijn drie tweepersoons stekken en drie éénpersoons stekken. Het gebied vanaf de trailerhelling tot en met de picknickbank is privéterrein en mag dus niet bevist worden. De stekken worden bepaald bij aankomst in overleg met de eigenaar. Mocht het gebeuren dat meerdere vissers dezelfde voorkeur hebben dan wordt er om de stek geloot. Om 14:00 gaat het hek open en ben je als visser welkom!

Met de stekken en het uitzicht zit het wel goed!

Op het water zijn geen douches, water en stroomvoorziening. Denk dus extra goed na over de spullen die je meeneemt, zorg in ieder geval voor genoeg water! Voor weekboekingen zal de eigenaar op woensdag de aggregaat aan doen zodat je accu’s op kunt laden. Op iedere stek is een mobiel toilet geplaatst.

De voorzieningen zijn beperkt, maar het bestand maakt alles goed!

Moeilijkheidsgraad

CarpFarm Lake is niet het meest gemakkelijke water dat je in Nederland kunt vinden. Dit komt mede door de enorme helderheid van het water en de steile wanden. Echter zijn er vanuit je boot behoorlijk wat diepteverschillen te ontdekken, zoals de randjes op de vele taluds. Ook valt er bij de eigen (ondiepte) kantjes goed vis te vangen. Kortom: een allround visser kan prima terecht op CarpFarm Lake om daar enkele juweeltjes te scoren! Om jullie alvast op weg te helpen zijn er twee dieptekaarten beschikbaar van het water, die je hieronder kunt bekijken.

De dieptekaart laat het verschil in bodemverloop goed zien!

Er zijn meer dan genoeg aantrekkelijke plekken te vinden op het water.

Boeken

Kortom, CarpFarm Lake is het bezoeken meer dan waard! Hieronder staan de voordelen nog even op een rijtje:

  • Toplocatie in eigen land
  • Prachtig bestand aan karpers
  • Nette stekken
  • Uitdagende visserij
  • Kost slecht €250 per week

Op CarpFarm Lake is het heerlijk genieten in eigen land!


Wil je meer weten over het aanbod van De Vissende Hollander? Check dan de website en vergeet ook niet de Facebookpagina te liken om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes! Bekijk ook eens www.carpfarmlake.nl voor meer pics en info!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl