ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Lot Experience breidt uit naar de Ebro!

Is het jouw droom om vanuit een boot op de machtige rivier de Ebro in Spanje te vissen? Dan hebben we goed nieuws! Wouter Koziolek, bekend van Lot Experience, breidt zijn mogelijkheden uit naar deze rivier en in dit artikel kun je alvast een voorproefje krijgen van hoe dat eruit gaat zien.

’Home alone op de grote rivieren stelsels. Hoe vet is dat!

Je bent altijd aan het kijken naar nieuwe mogelijkheden, hier op de Lot en omstreken, maar ook daarbuiten. #explorenature

Video impressie

Check onderstaande clip voor een korte sfeerimpressie van de visserij op de Spaanse Ebro:

https://www.youtube.com/watch?v=0OCsbLXtdbIu0026ab_channel=LotExperience

Wouter vertelt: Tijdens de lockdown periode van november 2020 ben ik met Alvar naar Spanje gereisd voor een boot avontuur op de Ebro. Een leuke sessie ter verkenning die resulteerde in een reeks mooie vissen. Nog een mooie en ruige rivier om karper avonturen in de wildernis te beleven. Wat is er nou vetter dan op een stuwmeer te vissen zoals bij de Lot en de Ebro?

Er zwemt over het algemeen schubkarper omdat het een wild gebied is.
Dit waren de eerste paar vissen van de sessie!

Wat kun je gaan doen?

Je gaat net als op de Lot een week weg met de boot op avontuur. Hierbij krijg je een stekkenkaart mee met de meest unieke en afgelegen stekken. Je kunt ervoor kiezen met het vliegtuig te komen of met de auto.

Verken de ruigste en meest onbekende stekken van de Ebro per boot!

Het is een bruut avontuur op één van de grootste rivieren van Europa. Een niet te vergelijken natuurgebied met de ’rest’. Veranderingen in de voor en het na-seizoen zijn vaak zacht en de meeste meervallen zijn in de wintermodus. De drukte is in die maanden nauwelijks merkbaar. Daarom een ideale periode om hier aan de gang te gaan! De ruige omgeving wordt afgewisseld met groene stukken en kolossale rotsen en keien. Deze worden prijsgegeven door de lage waterstand in het najaar en de winter.

Met wie gaan we samenwerken?

Vanaf 1 november 2022 bieden wij de mogelijkheid aan om te kunnen karpervissen vanuit de boot op de Ebro. Er zijn één of twee boten beschikbaar vanaf 1 november tot 30 maart. Lot Experience werkt samen op locatie met Ebro Whoppers. We kennen elkaar nu ruim drie jaar en Ebro Whoppers verhuurd al meer dan tien jaar roofvisboten op de Ebro. Rinus en Roxanne weten alles van de omgeving en wonen zelf op een steenworp afstand van de Ebro vandaan.

Rinus met één van zijn roofvisboten op de Ebro…
…en met een mooie vangst bij Wouter op de Lot!

Waar kun je precies vissen?

De Ebro is de langste rivier die in zijn geheel in Spanje stroomt. In 1965 hebben de autoriteiten verschillende gebieden in gedamd, waaronder Embalse de Menquinenza. Dit gebied alleen al is 7.450 hectare als het meer vol staat!

Ruiger dan dit wordt het niet!

De boot wordt getrailerd halverwege het grote stuwmeer. Dit betreft het heldere gedeelte met mooie lange schiereilanden in de binnenbochten zoals je op de drone foto kunt zien. We vermijden het deel van “Caspe” omdat je lekker de wildernis in wil. Het voelt ruig en wijds aan en heeft tegelijkertijd iets spannends!

Net zoals de omgeving…
…zijn ook de vissen erg divers gebouwd!

Waarom uitbreiding naar de Ebro

Op de eerste plaats leent deze locatie zich perfect voor najaar / winter en vroege voorjaar visserij. Natuur en avontuur beleef je grotendeels op de openbare grotere watersystemen. Wakker worden op het water in onbegaanbare gebieden is iets speciaals. Rivieren zijn niet te temmen. Het water is altijd in beweging, stijgt of daalt. Je moet altijd alert zijn op de veranderende omstandigheden dat maakt het een unieke visserij en beleving. We zijn blij dat we deze gedachte kunnen delen met steeds meer karpervissers.

Bootvissen vanaf een grote rivier is toch wel het ultieme avontuur voor karpervissers!

Het leuke van de Lot en de Ebro is dat het oeroude rivieren zijn, met behulp van meerdere stuwen is er een mega groot visgebied bij gekomen in de afgelopen 50 jaar. We zijn steeds op zoek naar andere gebieden en binnenkort komt er nog een grote Franse rivier in the picture! Benieuwd welke?

Succes in de wintermaanden en vergeet niet: ‘’There is so much more!’’ Vangen komt vanzelf!

Wouter Koziolek


Meer informatie over het vissen bij Lot Experience vind je op de website en op de Facebookpagina.