ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Met deze drie trucs bescherm je jouw haakpunt tegen (blad)afval!

Favoriet Favoriet
Met deze drie trucs bescherm je jouw haakpunt tegen (blad)afval!

Herfst. Dé tijd om je slag te slaan aan de waterkant, maar ook de tijd waarop er volop (blad)afval op de bodem van je viswater terecht komt. Hoe kun je ervoor zorgen dat je haakpunt altijd volledig schoon op de bodem ligt? In deze update geven we jullie drie tips!


Voor veel vissers is het najaar de allerbeste periode om hun slag te slaan, en dat is niet voor niets. De vissen gaan bunkeren om zich voor te bereiden op de winter en zijn dus in theorie goed te vangen!

De enige plek waar je je haakpunt terug wil zien!

De vistijd die je hebt wil je natuurlijk zo efficiënt mogelijk inzetten, dus met een rig die altijd in de juiste positie ligt om de volgende vis te haken. Hoe voorkom je dat je haakpunt blijft steken in de takjes, bladeren of het afgestorven wier? Met deze drie tips blijft je haakpunt vrijwel altijd schoon en blijft hij alleen hangen waar hij dat ook moet doen: in de bek van de karper!

#1 Vis met pop-up rigs

Als je altijd een paar centimeter boven de bodem vist heb je vrijwel nooit meer last van (blad)afval. Hierdoor weet je zeker dat je altijd effectief ligt te vissen!

Op deze manier kan je weinig last hebben van bladafval.

Buiten het feit dat je op deze manier heel scherp vist, is het ook een manier om eens uit je comfortzone te gaan. Veel vissers kiezen er namelijk voor om in het najaar voornamelijk op de bodem te vissen. Wie weet gaat er een nieuwe wereld voor je open en vang je vissen die je anders niet zou vangen!

#2 Uitgebalanceerd vissen

Met een chod, ronnie-rig of multi-rig vis je boven de bodem, maar wat als je een bodem rig wil gebruiken ZONDER gebruik te maken van PVA? In dat geval kan het kritisch uitbalanceren van je haakaas een optie zijn.

Begin met een hele pop-up en snij met een mesje stukjes van de boilie en de pop-up af tot je het optimale drijfvermogen hebt bereikt.

Je doet dit bijvoorbeeld door te vissen met een snowman montage en de hoeveelheid zinkende boilie en drijvende pop-up zo op elkaar af te stemmen dat je haakaas heel langzaam naar de bodem zinkt. Nadat je lood op de bodem landt zal je rig heel langzaam en voorzichtig zakken en op de eventuele rotzooi op de bodem blijven liggen!

Benieuwd hoe je zo’n snowman precies uitbalanceert? Check dan deze video!

#3 PVA Sticks

Een bekende, maar zeer effectieve manier is het gebruik van PVA-sticks. Super simpel en volgens ons één van de manieren met de grootste zekerheid. Vul een PVA netje met aas en trek je rig er met behulp van een lange boilienaald doorheen.

Met een lange boilienaald rijg je de stick op je rig.

Je haakpunt verdwijnt onderaan in het oplosbare zakje, waardoor hij zich niet kan prikken aan rommel op de bodem. Bovendien ligt er bij deze methode ook nog eens een hoopje voer bij je haakaas!

Haal je voordeel uit deze tips en ga een efficiënt najaar tegemoet!

Succes!

KWO Redactie


Meer tips en tricks over vissen met PVA vind je op onze Community!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl