NIEUW: De Shimano Tribal TX 9A karperhengels

Favoriet Favoriet
NIEUW: De Shimano Tribal TX 9A karperhengels

Een tijdje geleden testten we bij KWO de Shimano Tribal TX Ultra hengels. “Een lust voor het oog en een plezier om mee te drillen” was de conclusie uit de fieldtest. Nu, ruim een jaar later, introduceert Shimano het kleinere broertje van de TX Ultra: De Tribal TX 9A. En inderdaad, met kleinere broertje bedoelen we natuurlijk een korte 10 ft hengel!


De nieuwe TX 9A zet de bloedlijn voort van zijn grote broer: de TX Ultra, die in 12 en 13ft te verkrijgen is. Met de trend binnen het karpervissen om met kortere hengels te vissen, is er nu ook voor de 10ft liefhebber een Tribal hengel te krijgen.

De stijlvolle mooie looks zijn uniek in de markt, en vertegenwoordigen de toekomst waar karperhengels naartoe gaan.

Kwetsbaar, dat is eigenlijk de eerste indruk wanneer we de hengel uit het foudraal halen. De blank is zo verfijnd! En kwetsbaar is de hengel zeker niet want de unieke Spiral X blank maakt de TX 9A zeer krachtig en nauwkeurig zowel tijdens het werpen als tijdens het drillen. De stijlvolle mooie looks zijn uniek in de markt, en vertegenwoordigen de toekomst waar karperhengels naartoe gaan.

De Spiral X blank constructie verbetert de kracht van de blank en maakt hem tegelijk lichter. Het resultaat: extreem precieze en krachtige werpeigenschappen, en dat voor een hengel van slechts drie meter. Een ongelooflijk voordeel voor iedere karpervisser. Meer afstand en precisie betekent simpelweg meer vis!

De hengels worden geleverd in een stevige tas waardoor kans op beschadigen minimaal is. Verder beschikt de hengel over sterke FUJI SIC/KIGAN geleide-ogen en een CI4+ VSS molenhouder. De TX 9A is vanaf € 379,95 adviesverkoopprijs beschikbaar in  10, 12 én 13 ft met testcurves 2,75, 3 en 3,25 lbs. De 12 ft uitvoering is naast de standaard foam editie tevens te krijgen met kurken handvat.


Meer weten over Shimano hengels? Bekijk dan de website en volg Shimano op Facebook!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl