ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

NIEUW: Korda Puffer Jackets – de ideale voorjaarsjas (+ eerste indruk)

Favoriet Favoriet
NIEUW: Korda Puffer Jackets – de ideale voorjaarsjas (+ eerste indruk)

Het vroege voorjaarszonnetje ziet er al verraderlijk lekker uit, maar het is nog steeds behoorlijk fris buiten. Voor deze omstandigheden is de Korda KORE Thermolite Puffer Jacket de perfecte jas! Nieuwsgierig? Lees in dit artikel alle informatie, inclusief een eerste indruk van onze eigen Mark Hofman.

Zonder goede jas kun je haast niet van huis vertrekken!

Het Korda team vertelt: De drang om te gaan vissen is na de lekker warme dagen die wij onlangs hebben gehad bij velen niet meer te temmen. Maar nu maart pas echt net gestart is betekent dat helaas dat wij ook nog te maken hebben met koude momenten tijdens de vroege ochtend- en late avonduren!

Het kan nog behoorlijk fris zijn in het (vroege) voorjaar!

Daar goed op kleden zorgt ervoor dat je de visdag in ieder geval niet koud start. Je wil echter ook niet dat je een lompe, dikke jas hebt die je hindert in je beweging tijdens bijvoorbeeld het uitwerpen van de hengels. En juist dat is één van de eisen geweest die wij hoog op de lijst hadden staan tijdens het ontwikkelen van de Thermolite Puffer Jacket!

Bewegingsvrijheid stond centraal tijdens het ontwikkelen van de jas!

Hij is namelijk lekker licht en zorgt voor een maximale bewegingsvrijheid in combinatie met optimale isolatie. Bovendien is de buitenkant van de jas gemaakt van een waterafstotend materiaal. Ideaal voor deze tijd van het jaar! En… hij is ook nog eens in twee verschillende kleuren verkrijgbaar. Welke look vind jij het krachtigst?

De nieuwe Puffer Jacket is zowel in het zwart als in het groen te verkrijgen.

Eerste indruk

Onze eigen Mark Hofman kon onlangs al even ‘proeven’ van de groene variant van de Puffer Jacket. Mark vertelt: Het eerste wat me opviel aan de Korda Puffer Jackets is de look. Met deze jas hoef je je aan de waterkant niet te schamen! De pasvorm is goed en het materiaal voelt lekker aan.

Ik vind dat de jas relatief dun aanvoelt, het lijkt me niet per sé een winterjas. Je merkt wel dat hij warmte kan vasthouden dus voor deze tijd van het jaar en voor het najaar is hij perfect! De capuchon die erop zit is een mooie bonus en zit prettig over je hoofd. Daarnaast zijn de diverse zakken met rits handig om je spullen veilig in op te bergen.

De Puffer Jackets zitten bomvol features…
…waaronder handige zakken met rits!

Lange termijn

Qua waterdichtheid heb ik de jas (gelukkig) nog niet kunnen testen, dus daar durf ik nog geen uitspraak over te doen. Een andere eigenschap die opvalt aan de jas is de ‘oversized’ achterkant. Doordat de jas op je rug wat langer is kan er geen kou naar binnenkomen. Of dit ook relaxt is als je op een stoel gaat zitten of door je knieën zakt zal de praktijk nog moeten uitwijzen 😉

Het buitenmateriaal van de jas voelt zacht aan en is waterafstotend.

Al met al vind ik dat je voor een prijs van zo’n €120 een hele nette jas in huis haalt. Met de prijs-kwaliteit verhouding zit het dus wel goed! Hoe de jas zich op de langere termijn zal houden, daar kom ik later nog op terug!

De Puffer Jacket is een prima jas voor de fanatieke voorjaarsvisser!

Succes dit voorjaar!

Mark


Meer weten over de Thermolite Puffer Jackets of de andere gear van Korda? Bezoek dan de website en bekijk ook alle andere Korda-content op KWO!

ONDER ANDERE VERKRIJGBAAR BIJ:

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl