ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Nu verkrijgbaar: De nieuwe generatie beetmelders van Delkim

Favoriet Favoriet
Nu verkrijgbaar: De nieuwe generatie beetmelders van Delkim

Met de Txi-D en Rx-D stapt Delkim in een nieuwe generatie beetmelders. En dit zijn niet enkel compacte variaties op hun vorige model. Nee, ze hebben grotere verbeteringen doorgevoerd in een compleet nieuw digitaal systeem. Het wachten is voorbij, want ze liggen nu in de winkel.


De ontwikkelaars van Delkim aan het woord: De beetmelders zijn echt volledig opnieuw ontworpen en hebben een nieuwe look en verbeterde ‘weather proofing’ om mee te beginnen. Als je de nieuwe Delkim ziet valt gelijk op hoe compact hij is en dat de oude aan/uit schakelaar is vervangen voor twee subtiele drukknoppen.

Wat is er allemaal nieuw?

  • Twee subtiele drukknoppen
  • Twee wieltjes; volume en gevoeligheid
  • Beep Speed
  • LED helderheid & IMU Security Movement Sensor

  • Rx-D receiver
  • Runlight
  • Beter bereik
  • Accessoires

Er zijn enkele baanbrekende veranderingen doorgevoerd.

Twee subtiele drukknopppen

Hiermee kan je de Txi-D niet alleen aan zetten, maar ook in het menu van het digitale systeem diverse nieuwe functies gebruiken

Twee wieltjes; volume en gevoeligheid

Naast de drukknoppen zijn er twee wieltjes waarmee je de volume en gevoeligheid van de Txi-D kan instellen. Hierbij kan je de gevoeligheid van de beetmelder op beweging van de lijn vergroten of verkleinen. Het lijkt voor een groot deel op de voorgaande Delkim beetmelders en hun gevoeligheid, maar dankzij het nieuwe digitale systeem hebben ze hier nu grote verbeteringen in kunnen doorbrengen.

De Delkims zijn nu verkrijgbaar!

Beep Speed

Zo is er nu namelijk ook de mogelijkheid om de ‘Beep Speed’ in te stellen. Daar waar je met gevoeligheid dus instelt hoeveel beweging of activiteit er moet zijn voordat je een piep hoort kan je met ‘Beep Speed’ instellen hoe snel de piepen elkaar vervolgens opvolgen. Bij de voorgaande modellen had je al veel ruimte om met de gevoeligheid te variëren. Maar in de plus opties van de schakelaar en de hogere gevoeligheid had je al snel dat een korte tik op de lijn, de Delkim een hele serie piepen gaf.

Door de Beep Speed los te koppelen van de gevoeligheid kan je nu dus je opties geheel naar eigen wens zetten om zo nog meer uit het unieke vibratie systeem te halen.

Door deze hele serie piepen kon het soms moeilijk zijn om verschil op te merken tussen een korte tik, lijnzwemmer of voorzichtige aanbeet. Je wist natuurlijk wel dat er iets aan de hand was, maar je kreeg niet exact die informatie die je nodig had. Door de Beep Speed los te koppelen van de gevoeligheid kan je nu dus je opties geheel naar eigen wens zetten om zo nog meer uit het unieke vibratie systeem te halen. Zo kan je de beetmelder gevoelig zetten met een lage Beep Speed om zo snel een indicatie te krijgen, maar niet gelijk de beetmelder “op hol te laten slaan”. Maar ook de andere kant op kan je spelen met de instellingen om er zo voor te zorgen dat zelfs stroming, drijvend vuil, wind, golven en dergelijke zo weinig mogelijk invloed hebben op je indicatie.

De delkim Txi-D met onder andere de nieuwe Beep Speed functie.

LED helderheid & IMU Security Movement Sensor

De nieuwe Txi-D beetmelders hebben onder andere ook de mogelijkheid om de LED helderheid in te stellen, gebruik te maken van zowel een dag- als nachtmodus en te variëren met 64 verschillende toonhoogtes. En er is nu ook een gepatenteerd IMU Security Movement Sensor in de Delkim verwerkt. Deze bewegingssensor werkt samen met het anti diefstal systeem in de Rx-D en zal je een signaal geven als je set-up ongewenst verplaatst wordt.

Deze bewegingssensor werkt samen met het anti diefstal systeem in de Rx-D en zal je een signaal geven als je set-up ongewenst verplaatst wordt.

RX-D receiver

Natuurlijk zijn niet enkel de beetmelders verbeterd. Ook de nieuwe Rx-D receiver werkt nu volledig digitaal en geeft een beter bereik, batterijduur en performance. En alsof dat nog niet genoeg is zijn er ook enkele mooie features toegevoegd aan de compacte ontvanger.  Een van de nieuwe functies is DND. Deze afkorting staat voor Do Not Disturb en is voor de situaties waarin je de ontvanger even het zwijgen wilt opleggen. Stel je voor dat er ineens een harde wind opkomt of het enorm hard begint te regenen. Normaal gesproken betekent dit dat je non-stop valse piepjes zal krijgen vanuit de beetmelder. Door zonder je bivvy te hoeven verlaten en het DND in te schakelen zal dit voorbij zijn. Enkel als een indicatie 4 seconden of langer duurt zal de ontvanger tot leven komen en je zo informeren over een aanbeet.

De Rx-D ontvanger werkt volledig digitaal.

Runlight

Een andere handige feature die je naar wens aan kan zetten is Runlight. Ook deze zal na 4 seconden reageren en dit doen door alle LED’s in de ontvanger fel te laten branden. Hierdoor heb je midden in de nacht bij een aanbeet voldoende licht in de tent om je essentials te pakken en naar de hengel te stormen.

Beter bereik

Het sterk verbeterde bereik van de ontvanger is nu in te stellen in 3 verschillende standen. Standaard staat de beetmelder op de mode die in de praktijk met een direct line of sight is getest tot meer dan 700 meter afstand. Al raden wij natuurlijk aan om niet zo ver van je hengels af te gaan. Het bereik kan natuurlijk afhankelijk zijn van de heersende omstandigheden op je stek. Maar met de sterke verbeteringen die hierin zijn doorgevoerd kan je volledig vertrouwen op het doorkrijgen van een goede indicatie.

Het sterk verbeterde bereik van de ontvanger is nu in te stellen in 3 verschillende standen.

Zowel de beetmelder als ontvanger worden geleverd met gegoten hardcases.

Indien je voor een noodsituatie tijdelijk even nog verder van je hengels zou moeten gaan is er ook de Boost stand. Hiermee kan je het bereik nog eens met 15 tot 20% vergroten. Vanwege het grotere batterijverbruik zal deze stand echter wel na 15 minuten uitschakelen.Voor gebruik in een normale situatie waarbij je vlak achter de hengels zit is er ook een Short Range optie. Deze heeft normaliter een bereik tot 50 meter en zal de levensduur van de batterij vergroten.

Hiermee kan je het bereik nog eens met 15 tot 20% vergroten.

Nieuwe accessoires

Zowel de Txi-D als de Rx-D komen met gegoten hardcases en accessoires zoals een lanyard en clips om de ontvanger aan een riem of op bijvoorbeeld een bankstick te plaatsen. Al de bestaande Delkim visuele bite indication systemen werken met de nieuwe Txi-D. Er zijn echter wel nieuwe dedicated D-lok en Safe-D Snag Ears ontwikkeld.

De Txi-D heeft speciale D-lok en Safe-D snag ears.

Prijs van de Delkim Txi-D: € 159,-

Prijs van de Delkim Rx-D: € 179,-

Voor een nog betere indruk, check ook onderstaande promovideo!

Delkim


Kijk voor meer informatie op de website.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl