ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Obstakelvissen in de winter – Drie tips van Carp ‘R’ Us!

Favoriet Favoriet
Obstakelvissen in de winter – Drie tips van Carp ‘R’ Us!

In de winter trekken vissen zich terug naar plekken waar ze zich veilig wanen. Dieper water, bruggen of obstakelrijke stekken zijn in deze periode vaak de hotspots! In dit artikel geven de mannen van Carp ‘R’ Us drie tackletips om succesvol bij obstakels te kunnen vissen in deze tijd van het jaar. 


Team Carp ‘R’ Us aan het woord: In de winter is het vaak erg lastig om de vissen te vinden. Ze kunnen zich extreem passief gedragen waardoor het vangen van een karper soms echt een lastig verhaal kan zijn. In dit artikel geven wij jullie daarom drie wintertips!

In de winter ziet jouw target er misschien wel op zijn allermooiste uit!

Wij merken vaak op dat vissen in de winter kiezen voor de veilige stekken. Ze kunnen hier ongestoord stil liggen en hoeven nergens bang voor te zijn. Dit zijn juist de plekken waar je jezelf op moet focussen in deze periode!

In de winter trekken de karpers vaak naar obstakelrijke stekken.

Tip #1: Gebruik sterke haken

Zorg voor dikdradige haken die voldoende vlees pakken en een stootje kunnen hebben. Op het moment dat de vis gehaakt wordt moet je ‘m kunnen blokken om te voorkomen dat hij de obstakels in duikt. Kies dus voor een haak waar je flink wat druk op kunt uitoefenen! 

Kies in deze tijd voor een haak die voldoende vlees kan pakken!

Wij zetten onze ATS haken met het volste vertrouwen in tijdens deze omstandigheden. Door hun dikdradigheid gecombineerd met hun langere schacht en extreem scherpe punt kan er weinig misgaan! 😉

In extreme omstandigheden moet je 100% kunnen vertrouwen op je haak.

Op heftige stekken zoals hierboven komt er simpelweg veel meer druk op de haak te staan. Hierdoor zal deze meer moeten ondergaan dan op een stek zonder enige risico’s. Als er gesleurd moet worden is het dus aan te raden om voor een stevige dikdradige haak te kiezen.

Tip #2: Sterke en schuurvaste lijn

Dit is eigenlijk een inkoppertje… Maar die moeten ook gescoord worden! Vis je in de buurt van obstakels, dan kies je natuurlijk niet voor een flinterdunne hoofdlijn die binnen no-time zou breken. Kies liever voor een schuurvaste fluorcarbon met een wat dikkere diameter zoals de ‘Clearwater‘ uit ons assortiment. Combineer deze met een fluorcarbon leader en er kan weinig fout lopen.

De ‘Clearwater’ uit het assortiment van Carp ‘R’ Us is een schuurbestendige fluorcarbon hoofdlijn.

Een groot bijkomend voordeel van deze lijnen is dat ze goed wegvallen op de bodem zodat de schuwe najaars- en wintervissen je montage niet in de smiezen krijgen!

Een bijkomend voordeel is dat het perfect wegvalt op de bodem.

Door onze hoofdlijnen te combineren met onze fluorcarbon leaders zit je dus extreem stevig en tegelijkertijd ook sneaky te vissen.

Tip #3: Hulp bij inhaking

Pakt je haak onvoldoende vlees, dan zul je vaker losschieters gaan ervaren. Een goede draaiing van de haak is dus enorm belangrijk! Om je haak altijd goed te laten inhaken kun je gebruik maken van een line aligner, zoals de Mouthsnagger.

Een verlenging van de haaksteel zorgt voor het strakker indraaien in de bek van de vis.

Dit kleine stukje plastic helpt je haak om strak in de onderlip van de vis te haken, zodat je haak muurvast in de bek van de karper blijft zitten. Een must-have voor bij het obstakelvissen!

Wellicht lukt het jullie met deze tips om ook jouw mat vol te krijgen met kapervlees!

Alvast succes en laat ons iets weten.

Stay safe!

Team Carp ‘R’ Us


Meer productinformatie vinden jullie op de site van Carp ‘R’ Us. Meer tips over het wintervissen kunnen jullie op onze Community vinden!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl