Original-B1: een bijzondere boilie!

Favoriet Favoriet
Original-B1: een bijzondere boilie!

De lancering van een nieuwe boilie is voor de meeste aasfirma’s een spannend moment. Slaat het aas aan? Hoe zijn de eerste reacties en hoe reageren de karpers op een aas waar ze nog niet eerder van hebben gegeten? Voor de aasmakers van de Nederlandse aasfirma Originals was de lancering van de nieuwe Original-B1 zo’n periode. Niet eerder maakten de mannen een boilie die qua samenstelling zo complex in elkaar zat en daardoor waren de verwachtingen hooggespannen. Enkele maanden na de lancering laten we de boys van Originals zelf aan het woord.


De Original-B1 is een boilie die je in de aasmarkt niet vaak ziet. Doe er je voordeel mee!

Originals aan het woord: Aan de lancering van de nieuwe Orignal-B1 ging een lange fase van testen en ontwikkelen vooraf. Na een maandenlange voorbereidingsfase die vooral bestond uit technische analyses van ingrediënten en berekeningen op papier waren het Mark Hofman en Martin Post die als een van de eersten aan de slag gingen met een testbatch van de Original-B1. Op papier kun je een boilie voor 80% ‘in elkaar zetten’ maar uiteindelijk moet het aas in de praktijk z’n meerwaarde bewijzen. Tijdens de eerste testsessie werd direct duidelijk dat de Orignal-B1 speciaal aas is. Binnen 4 dagen werden er meerdere veertigers, een vijftiger en zelfs een zestiger op gevangen. De toon was gezet.

Tijdens de eerste testsessie werd direct duidelijk dat de Orignal-B1 speciaal aas is.

Check ook de Amino Food Pop-ups in de range. Deze pop-ups zijn voorzien van een beef,- en squidaroma. Veel vrije amino’s dus!

Toch waren de aasmakers van Originals nog steeds niet helemaal tevreden. Vooral de hardheid en mechaniek van het aas konden nog wel een subtiele upgrade gebruik maken. Voor die finetuning werd uiteindelijk een voedingsmiddelentechnoloog in de armen genomen. Onder zijn leiding werd de B1 gefinetuned tot een aas met een unieke smaak, een uitgekiende hoge voedingswaarde en prikkels die naadloos aansluiten bij de wensen van een karper! Het resultaat is een boilie die je in de aasmarkt niet veel ziet en dat is precies waar jij als visser je voordeel mee kan doen. Uiteraard blijft de exacte samenstelling van dit aas geheim, maar we kunnen wel verklappen dat de basis van het succes ligt in uiterst nauwkeurig afgewogen combinatie van producten als bijvoorbeeld: beefaroma, vloeibare vishydrolisaten, vismelen, kruiden, melkeiwitten en een uniek squidextract.

Het resultaat is een boilie die je in de aasmarkt niet veel ziet en dat is precies waar jij als visser je voordeel mee kan doen.

Mike Thille aan het woord: Sinds mijn overstap naar Originals afgelopen winter heb ik twee torenhoge favorieten. Ik maak het liefst gebruik van de Krill Caramel en Original-B1 boilie. Deze combinatie heeft mij dit voorjaar ondanks de beperkte vistijd al heel veel mooie vissen opgeleverd. Zoek je iets speciaals dan kan ik je een combinatie van beide boilies absoluut aanbevelen.

Mike Thille zijn favoriete mix is een combinatie van Krill Caramel en Original-B1.

Martin post aan het woord: Natuurlijk realiseren we ons als geen ander dat wonderaas niet bestaat. Toch komen we met de Original-B1 in de buurt! Of beter gezegd, het is een feit dat onze nieuwe boilie het op veel wateren goed doet. De afwijkende geur, smaak en prikkels vallen goed in de smaak en dat resulteert in verrassende vangsten. Zoals je weet ben ik de eerste die de vangkracht van aas in het juiste perspectief probeert te plaatsen (stekkeuze, een gedegen voorbereiding, hengeldruk, weersomstandigheden etc. spelen immers ook een belangrijke rol) maar dat we met de Original-B1 iets unieks in huis hebben, dat was me vanaf het eerste moment duidelijk.

Ook deze dikke vijftiger werd gevangen op de Oriignal-B1.

De volledige Original-B1 range bestaat uit ready made boilies (verkrijgbaar in 3 diameters), pellets, diverse liquids, x-tra hard hookbaits en pop-ups. Zowel de gevorderde als instant visser komt met deze range dus aan zijn trekken. Wil je eens iets speciaal proberen en ben je op jacht naar karpers die zich lastig laten vangen? Dan is de Original-B1 range het proberen waard!

De volledie range is te bestellen via onze website.

Originals


De volledige range van Originals is verkrijgbaar bij De Tacklebox in Beilen en online shop je alle producten via de webshop.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl