ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Recap: Veel toffe vangsten tijdens KWO – De Karperhoeve weekend!

Favoriet Favoriet
Recap: Veel toffe vangsten tijdens KWO – De Karperhoeve weekend!

Het is inmiddels een vast uitstapje in de agenda van de KWO Crew: het jaarlijkse weekend op het Belgische merencomplex De Karperhoeve nabij Geel. Op slechts een uurtje rijden vanaf Breda liggen hier twee interessante wateren, te weten Timmy’s Lake en Tine’s Lake.

De taverne van De Karperhoeve. Lekker eten, lekker drinken, douchen en je accu’s opladen: het kan hier allemaal!

Beide meren zijn te boeken bij The Carp Specialist en afgelopen weekend trokken we met een groep van 14 man (waaronder 2 vrouwen) naar deze Belgische wateren. Hieronder kun je een fotoverslag checken van dit geslaagde weekend! 🙂


Verzamelen!

Vrijdagochtend rond 11:30 waren alle deelnemers aanwezig op het domein en werden de handen geschud. Een zestal deelnemers waren eerder al eens meegegaan naar een KWO weekend en voor hen was het een gezellig weerzien. De acht ‘nieuwe’ vissers waren gretig en enthousiast, want zij zouden immers voor het eerst hun lijnen nat gaan maken op de wateren van eigenaar Timmy Matheussen.

Tijdens het korte welkomstwoord van Michiel was het enthousiastme groot!

Na een korte toespraak liepen de deelnemers samen met Timmy een rondje om het water en kon iedereen de stekken bekijken. Timmy kent beide wateren op het complex letterlijk uit zijn broekzak, dus alle interessante hotspots en features werden per stek met de deelnemers gedeeld. Het vele wier op Timmy’s lake zorgde voor wat moeilijke blikken bij de deelnemers, maar na enkele tips zagen ook zij weer het licht door de tunnel.

" Het vele wier op Timmy’s lake zorgde voor wat moeilijke blikken bij de deelnemers "

Iedere stek heeft zijn eigen hotspots. Timmy weet ze stuk voor stuk te vinden en deelt deze met de vissers!

Tijdens het rondlopen spotte Timmy zelfs een kleine spiegel onder een overhangende struik.

Het vele wier zorgde ervoor dat sommige deelnemers even moesten slikken, maar achteraf slaagde bijna iedereen er in om vis te vangen!

Op naar de stekken!

Na een korte ronde kwam iedereen weer terug naar de taverne. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de laatste dingen besproken en werd het reglement gedeeld met de deelnemers. Na dit ‘geneuzel’ werd het even spannend, want de loting zou immers bepalen op welke stek je kwam te zitten. Dit ging vrij voorspoedig en al snel hadden alle deelnemers hun stek bepaald.

Onder het genot van een vers stokbrood en een flesje drinken werd het reglement met de vissers gedeeld.

De stekken op beide wateren werden middels een loting bepaald.

Ook dit weekend hadden de diverse sponsoren weer voor een mooie bijdrage gezorgd voor de deelnemers. Zo verzorgden de mannen van PB Products een zéér compleet pakket om zelf je chod-rig te knopen. Ook qua aas zat het goed, want met de KWO Specials waren de deelnemers verzekerd van een goed aasje.

Elke deelnemer kon rekenen op een flink gevulde emmer vol met goodies!

Zo verzorgde PB Products alle items om zelf je eigen chod-rig te knopen!

Snelle start!

Zo, genoeg gepraat! De vissers stonden te popelen om van start te gaan en dus vertrok iedereen richting zijn of haar stek. Binnen no-time vlogen de marker- en peilhengels door de lucht en raceten de voerboten over het water. Op sommige stekken was het wier zéér prominent aanwezig, dus dit zorgde ervoor dat vrijwel elke deelnemer goed te tijd nam om enkele wiervrije spots te vinden. Behalve één deelnemer…

Ook ervaren deelnemer Rob Meijs en vriendin Madelon besteedden flink wat tijd aan het zoeken van de juiste plekjes.

De jonge, maar gedreven Rens van der Linden was voor de eerste keer mee op het KWO weekend, maar dit weerhield hem er niet van om vliegensvlug twee hengels met opvallend haakaas uit te werpen. Dit resulteerde dan ook in een snelle aanbeet, want terwijl iedereen nog druk in de weer was met het opbouwen van tenten, hengels en de hele mikmak, stond Rens al met een kromme hengel! Dit resulteerde in een kleine, maar fraaie schubkarper!

Terwijl iedereen nog druk in de weer was met peilhengels en voerboten, wist de jongste telg van het stel al een karper te vangen!

Om ook de mensen die niet aanwezig waren op het KWO weekend op de hoogte te houden, werd er regelmatig overgeschakeld naar Facebook Live!

Helaas bleef het die middag verder stil, maar uit de gesprekken met de aanwezige vissers bleek wel dat iedereen met vol vertrouwen de nacht in ging. Op stek 6 kwamen we overigens wel een aantal hele aparte ‘vissers’ tegen… Het koppel Gerrie en Sharon gaan al jaren mee met de KWO weekenden en ook dit keer hadden zij hun papegaaien weer meegenomen!

Genoeg commotie bij Gerrie en Sharon op stek 6, want…

…deze druktemakers hadden het maar wat naar hun zin!

Zwemles voor Madelon

Inmiddels was het zaterdagmorgen en na een rondje gelopen te hebben kwamen we uit bij Rob en Madelon. Zij stonden hun tweede karper van het weekend te drillen, maar helaas had deze zich vast gezwommen in het vele wier. De vis was al redelijk dicht bij de kant, dus er zat maar één ding op… 😉

De karper zwom zich vast in het wier, maar gelukkig was Madelon bereid om de vis op te gaan halen…

Na heel wat gepruts in het wier zat…

…er een mid-twintig ponds schub in het net!

Hofman snelde zich naar stek 3 en schoot een aantal foto’s.

Even later ving ook Remco Jansen op stek 4 een mooie schubkarper. Op stek 4 was weliswaar het meeste wier aanwezig, maar door slim te vissen met aangepaste systemen wist Remco toch een aantal mooie vissen te vangen! Ook Gerrie en Sharon op stek 6 presteerden goed en vingen enkele vissen. De mannen op stek 7 hadden echter wat minder geluk, want hoewel zij een flink aantal aanbeten kregen, vingen zij er er slechts één..

De mannen op stek 7 wisten helaas maar één vis uit alle aanbeten te verzilveren.

Hoe voorkom je losschieters?

In de loop van de middag verzamelden alle deelnemers zich vooraan op het domein bij de taverne. Omdat er toch wel redelijk wat losschieters waren, verzorgde Michiel hier een leerzame presentatie over het voorkomen van losschieters. Onderwerpen als haakkeuze, lengte van de onderlijn en andere zaken kwamen hierbij rijkelijk aan bod.

Aan het eind van de middag konden de deelnemers rekenen op een leerzame lezing van Michiel.

Na de lezing kregen de deelnemers een overheerlijke ‘De Karperhoeve burger’ voorgeschoteld.

Kort hierna stonden de deelnemers weer te popelen om hun hengels uit te werpen en kort hierna begonnen ook de mannen op het kleinere Tine’s Lake een aantal vissen te vangen. De nacht viel en alle deelnemers begonnen vol moet aan de laatste uren van het weekend.

Laatste ochtend

Zondagochtend 07:00: Remco op stek 4 komt ons wakker maken met de vraag of we foto’s willen komen maken van een flinke schub. Snel liepen we met Remco mee en waren we getuige van een mooie schub van ruim in de dertig pond. Dit was niet de enigste vis die Remco die nacht ving, want deze baas wist in de donkere uurtjes nog 2 andere vissen te vangen tot midden twintig pond.

Deze flinke unit ging voor één van Remco’s zelfgemaakte pop-ups die gevist werd op een subtiele ‘choddy’.

Goed gevist kerel, mooie vis! 🙂

Kort hierna maakten we onze ronde om beide wateren en bleek dat er die nacht op zowel Timmy’s als Tine’s Lake meerdere vissen zijn gevangen. De mannen op stek 2 van Tine’s kregen zelfs 7 aanbeten! Ook Johan van den Broek op stek 5 slaagde er in om ’s nachts een mooie spiegel te vangen.

In het ochtendzonnetje lag het 6 hectare grote Timmy’s Lake er prachtig bij.

De vissen bleken die ochtend erg actief te zijn, want tijdens onze ronde kwamen we de jonge Rens wederom met een kromme hengel tegen. Een kleine, maar fraaie spiegel had zich vergrepen aan een felle pop-up die in de doorgang van het eiland werd aangeboden. Na een moeizame dril door het wier, lag de vis eindelijk in het net en kon Rens een kleine glimlach niet onderdrukken…

Yes! De jongste deelnemer van het weekend slaagde er in om op de laatste ochtend nog een mooie spiegel te vangen!

Afsluiting met spareribs

Hoewel alle vissers tot maandagochtend konden vissen, moesten wij maandag weer volle bak aan het werk. Het weekend werd daarom zondagmiddag afgesloten in de taverne met een leerzame lezing van Bas van Klaveren over het vissen op betaalwater en een lekkere portie spareribs.

" Het weekend werd daarom zondagmiddag afgesloten in de taverne met een leerzame lezing van Bas van Klaveren. "

Er waren enkele mooie prijzen beschikbaar voor de vissers met het meeste aantal vissen en de grootste karper.

Het eten op de Karperhoeve is dik in orde!

Zo ook deze overheerlijke spareribs!

Daarnaast kregen de vissers met het meest aantal vissen en degene met de grootste vis een leuke prijs, namelijk 5 kilo van de KWO Special boilies. Uiteindelijk gingen Arno en Berry op stek 2 (Tine’s Lake) er met de prijs van het meest aantal vissen vandoor en sleepte Remco Jansen op stek 4 (Timmy’s Lake) de prijs voor de grooste karper binnen.

Arno en Berry visten het weekend op stek 2 op Tine’s Lake en wisten daar het meeste aantal vissen te vangen.

Remco Jansen sleepte met zijn flinke schubkarper de prijs voor de grootste vis binnen!


Uiteindelijk kunnen we dus terugkijken op een geslaagd KWO weekend met een hoop mooie vangsten! Heeft deze fotodump je interesse gewekt en wil jij nou ook een keer vissen op één van de wateren op het domein van de Karperhoeve? Bezoek dan de website van reisagent The Carp Specialist en boek jouw stek daar! 🙂

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl