ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Regenseizoen op komst: deze items slepen jou door de herfst heen!

Het najaar is van start gegaan! Dé tijd van het jaar om achter de karpers aan te gaan, maar ook een periode met veel regenbuien. Gelukkig zit onze karperwereld niet stil en produceren verschillende topmerken strakke items om te regen te trotseren. In deze update sommen wij drie items die jullie door het komende seizoen heen kunnen helpen!


Regen, regen en nog eens regen… Dat zijn helaas typische symptomen voor deze periode van het jaar. Vele karpervissers beproeven hun geluk in dit jaargetijde en we kunnen ze geen ongelijk geven! De vissen zijn vaak wat losser, maar de temperaturen zijn ook wat wisselvalliger. Vaak valt er veel regen, maar gelukkig zijn er genoeg producten op de markt die jullie daar doorheen kunnen slepen. Bekijk ze hieronder!

Een fantastisch seizoen, maar vaak gaat het wel gepaard met de nodige druppels… 😉

Nummer #1: Degelijke najaarsjas

Als er één ding onmisbaar is in het najaar, dan is het een waterdichte jas met een goede voering. Hiermee blijft je lichaam warm en dat is belangrijk in deze periode. De Fortis Marine Jacket is een perfect voorbeeld van zo’n jas!

Deze jas is gewoon gemaakt om je tegen de heftigste weersomstandigheden te beschermen.

Deze jas is volledig waterdicht, ademend en ergonomisch gemaakt. Hierdoor is hij ook nog eens echt aangenaam om te dragen en dat is belangrijker dan je denkt! Vele karpervissers steken hun geld liever in uitrusting zoals hengels en molens, maar eigenlijk is kwalitatieve kleding net zo belangrijk. Als je droog en warm kunt blijven aan de waterkant is de kans groot dat je ook nog eens sneller gaat vissen 😉

Het najaar is hier, tijd om volgas te gaan!

Nummer #2: regenkleding

Wil je jouw ‘gewone’ warme jas of hoodie regenproof maken? Kies dan voor regenkleding die je ergens overheen kunt aantrekken, zoals de DryKore jas en broek van Korda. Deze kleding trek je gemakkelijk over andere kleding heen waardoor je binnen no-time 100% waterproof bent. Er is ook goed nagedacht over de bewegingsvrijheid en bovendien is de kleding ademend, waardoor je er niet in kunt gaan zweten.

Uiteraard is deze kleding uitvoerig getest door Danny himself!

De DryKore jas heeft een aantal features die erg handig zijn. Zo is hij aan de achterkant langer gemaakt zodat je altijd droog blijft als je gaat zitten. De mouwen zijn ook zo gemaakt dat er geen water in kan dringen en dat ze op hun plaats blijven tijdens een worp. Zo komt er geen ongewenst vocht binnen!

Ook de ritsen zijn waterdicht zodat jouw kostbare spullen niet aangetast kunnen worden door water.

Wat niet direct bij deze kledinglijn hoort maar wat wel extreem handig kan zijn, zijn de waterdichte sokken van Korda. Voeten zijn heel gevoelig voor koud weer en die krijg je maar heel lastig warm. Sokken die geen vocht opnemen zijn dus echt PURE winst en zeker in een regenachtig seizoen!

Probeer je voeten warm en droog te houden!

Item #3: Waterdichte handschoenen

Het belangrijkste aan de koude periode is je handen warm en droog houden. Deze zijn gevoelig aan koude temperaturen en als deze éénmaal echt koud zijn, kan de ‘zin’ in het vissen snel over gaan. RidgeMonkey bracht afgelopen maand ook een nieuwe reeks kleding uit en daar zaten de ‘Waterproof Gloves‘ bij. Hiermee is het probleem van koude handen in één keer opgelost en kun je nog langer aan de waterkant blijven zitten.

Deze handschoenen zijn speciaal gemaakt voor extreme omstandigheden.

Met deze opgesomde producten is het voor jullie al een stuk aangenamer om te vertoeven in regenachtig weer. De smoes van ‘dat het regent’ gaat ook niet meer op! 😉 Hopelijk wordt het beloond met de nodige resultaten.

Vang ze!

KWO Redactie


Meer informatie over vissen in het najaar, vind je op onze Community!

Keep learning ⤵️
Minder brasems vangen? Check deze rig tips
Kijk het kanaalvissen af van de Belgische meester Ian Thiels
Super tip: gebruik plastic haakaas op druk bevist water (video)

Karper entertainment op KWO ⤵️
De 1000 Franse meren route van Mike Thille
Session of a lifetime – Op reis met familie Pilaar
Kanaalvissen met de Belgische legende Ian Thiels

Bekijk ook