Scherp, scherper, scherpst: de nieuwe Kamakura range van Korda

Favoriet Favoriet
Scherp, scherper, scherpst: de nieuwe Kamakura range van Korda

Tot voor kort was de enige manier om een bizar scherpe haakpunt te maken, het met de hand vijlen van de haak. Allemaal leuk en aardig, maar makkelijk is dit niet! De Engelse grootmacht Korda kwam daarom enkele weken geleden met een gloednieuwe hakenrange op de markt, de Kamakura. En geloof ons: deze haken zijn écht heel scherp! 


Vlijmscherp

Een vlijmscherpe haak, wie wil dat nou niet? Het is een feit dat een scherpe punt sneller en dieper penetreert in de bek van een karper. Om die reden zijn er vele vissers die hun haken met de hand (bij)slijpen. Dit is een vaardigheid die veel tijd kost om te leren en op de juiste manier uit te voeren. Bij de productontwikkeling afdeling van Korda dachten ze, “dit moeten we onderzoeken!” Het verkrijgen van de scherpste haken op de markt werd dan ook een groot project.

Dit moeten we onderzoeken!

De bekende slijpsetjes zitten inmiddels bij velen in de vistas. Toch is het een vaardigheid die veel tijd kost om te leren én goed uit te voeren.

Ondanks dat de mannen van Korda erg hard gewerkt hebben aan dit project, nam het drie jaar in beslag voordat alles perfect was voor de productie van de Kamakura haken. Het machinaal produceren van een dergelijk scherpe haak is namelijk geen eenvoudige klus.

Maar liefst 3 jaar en vele testfases later…

…is de Kamakura range eindelijk verkrijgbaar.

De Kamakura haken worden na de productie geslepen tot een zeer strenge tolerantie. Wanneer je het doosje opent, vallen twee dingen op. De eerste is de consistentie van de haken. Elke haak heeft exact dezelfde belachelijke scherpte en is klaar om gebruikt te worden. Volgens Korda zijn de haken zelfs zo scherp, dat je dit met de hand niet eens kunt maken.

Oefff… Aan zo’n scherpe haak is voor de karper geen ontkomen aan!

Het tweede dat opvalt is een coating op de punt van de haak. Dankzij deze manier wordt gezorgd dat ze in de best mogelijke staat blijven totdat je ze wilt gebruiken. Vlak voor het uitwerpen wrijf je de wax eraf met je vingers en je zult vissen met de scherpste haak die je je maar kunt voorstellen.

Door de waxcoating gaat de haak niet roesten en blijft hij tip top in orde tot het moment dat je ze wilt gaan gebruiken.


Elk voordeel heeft zijn nadeel

Zoals Cruijff altijd zo mooi zei: “Elk voordeel heeft zijn nadeel”. Dit geldt ook voor de Kamakura haken. Op de redactie hebben we zelf enkele keren met de Kamakura’s gevist en wat ons opviel is dat de haakpunt na vrijwel iedere vis bot of krom is. Eigenlijk meer dan logisch, want een ultra scherpe, dunne punt is nou eenmaal een stuk kwetsbaarder. Ook op wateren met veel stenen of puin op de bodem kun je jezelf afvragen of het de beste keus is om een dergelijke haak te gebruiken. Je zult dus concessies moeten doen; of na iedere vis een nieuwe onderlijn gebruiken, of simpelweg vissen met een minder scherpe haak… 😉

Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Een ultra scherpe haakpunt wordt nou eenmaal een stuk sneller bot. Tip: Check dus altijd voor het ingooien even of de haak nog goed is!

De Kamakura haken zijn nu nog enkel in het Wide Gape en Krank model verkrijgbaar, met of zonder weerhaak in de maten 4, 6 en 8. In het voorjaar van 2019 zullen ook een Kamakura Kurv Shank en Choddy op de markt komen. De haken worden per 10 stuks geleverd in een handig doosje, die je dankzij de vierkante vorm makkelijk in je tacklebox kan stoppen.

De Kamakura haken zijn verkrijgbaar in…

..een Wide Gape en Krank model.


Andere nieuwtjes

Onlangs lanceerde Korda ook nog enkele andere nieuwe producten. Nieuwe D-rig Kickers, verzwaard Dark Matter onderlijnmateriaal en een veilige opbergtas voor je Singlez. Korda is nog lang niet klaar met innoveren! Meer info check je via onderstaande button:

Check hier alle nieuwtjes van Korda

Met de nieuwe Singlez Bag houd je het Korda Singlez systeem in topconditie!

De nieuwe D-rig Kickers helpen je om supersnel een perfecte wafter presentatie te maken die je vlak boven de bodem kunt aanbieden.

Dankzij state-of-the-art technologieën is het Korda gelukt om tungsten korrels te kunnen verwerken in de coating van het Dark Matter Coated Braid. Super cool!


Zoals je hebt kunnen lezen blijft Korda de markt dus bombarderen met nieuwe, innovatieve producten. Wil je op de hoogte blijven? Volg dan de Facebookpagina!

KWO Redactie

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl