ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Tackle & Tips met Martin Post – April

Favoriet Favoriet
Tackle & Tips met Martin Post – April

In alweer de 7e editie van Martin’s Tackle & Tips zien we dat deze baas al flink aan het vangen is! Ook laat hij de nieuwste en nuttigste producten zien van o.a. CC Moore, Nash, JAG, ESP, Mainline en Solar!

KWO tackle tips teaser

Voorjaar, en hoe! Wat een fantastisch weer hebben we de afgelopen maand gehad. Maart was nog nooit zo zonnig. Het heeft daarom ook even geduurd voor deze Tackle & Tips Online staat. Ik was simpelweg te druk met vissen. Of eerlijker gezegd; vissen had de afgelopen weken m’n prioriteit… 🙂

Post-Extra-2

Met gedegen en consequent voerwerk was het vorige week volop afromen. In de weinig uurtjes die ik heb, viste ik voordat m’n werkdagen begonnen, sessies van 3-4 uurtjes. Sochtends om 4.30 de wekker, opstaan, snel ontbijten en naar het water om binnen een paar uurtjes meerdere schitterende vissen te vangen, waaronder zelfs twee targets. Met twee weekjes spaarzaam voeren en slechts 15 uur vissen op een nieuw water was de klus geklaard. Euforisch loop ik dus ook al de hele week met een big smile in De Tacklebox en langs de waterkant..

Post-Extra-1

CC Moore, Hellraisers

Post-Hellraizers-pop

Hellraisers van CC Moore, goed bevonden in de praktijk!

Natuurlijk moet je in deze periode een beetje mazzel hebben. Maar een goede voorbereiding en het juiste aas zijn wel cruciale schakels om in korte tijd aanbeten te forceren. Wat me opviel is de doeltreffendheid van de Hellraisers van CC Moore. Ik gebruik die Pop-ups inmiddels een paar weken en de vangsten liegen er niet om. Het is nog te vroeg om ze voor eeuwig in m’n top 5 Hookbaits te zetten, maar dat ze effectief zijn is me inmiddels wel duidelijk.

Post-Hellraiser-vangst

Eentje die Martin Post vorige week keihard Nailde op een oranje Hellraiser!

Feedstim XP. Zout is goud!

CC Moore is sowieso goed bezig. Sinds ik in Zwolle kennis heb gemaakt met de mensen en hun producten groeit het vertrouwen in deze Engelse firma met de dag. Feedstim XP is bijvoorbeeld ook een product wat ik in deze tijd graag als Hookbait Soak gebruik. Deze Liquid zit bomvol aminozuren en is extreem zout. Een zoute smaak is voor mij sowieso vaak een teken dat een ingrediënt goed is.

Post-bak-cc-moore

Vorige week ving Martin nog een enorme bak met de producten van CC Moore.

Het grote voordeel van Feed Stim XP is dat het een dunne Liquid is. Hierdoor neemt je aas het snel op, maar geeft het in het water ook zeer snel het juiste signaal af. Een echte killer dus!

Nash Scope Sawnoff

Post-dwarf

Er is deze maand natuurlijk veel meer gaaf nieuws te melden. Zo is de firma Nash volop in beweging. De Scope Range waar ik zo enorm enthousiast over ben zal binnenkort worden uitgebreid met een 3lb 6ft Stalker. Enkele weken geleden ontvang ik van Alan Blair een Sample vanuit Engeland en dat ziet er echt heel gaaf uit. De Sawnoff heeft veel power en is extreem compact. Perfect voor het stalken en struinen door de takken en bosrijke gebieden.

Post-Nash-scope

Scope Sawn Off 6 ft. Deze compacte hengel kan zelfs mee in het vliegtuig…

Nieuwe Focus Op de Cling-On Range

Post-nagellak

Spot On Liquid! Simpel, maar super effectief en vooral goed bedacht!

Daarnaast zie je momenteel bij Nash weer een verschuiving richting de End Game Range ontstaan. Zo komen ze binnenkort met twee unieke Liquids op de markt. De eerste is een vloeibare Tungsten die je met een kwastje op je onderlijn kan smeren. Perfect om op een subtiele manier je onderlijn te verzwaren!

Post-Nagellak-praktijk

Spot On van Nash in de praktijk.

Een tweede en slim doordachte Liquid is de Spot On. Deze Liquid lijkt een beetje op nagellak maar is veel minder agressief en ook veel zachter. Met een kwastje breng je dit spul aan op je lijn, precies op de plek waar je je stek wil markeren. Speciale markerbraids en lijnclips zijn daarmee verleden tijd. En dat is best prettig. Al met al geen wereldschokkend product, maar wel weer heel slim bedacht.

Post-Putty

Vloeibare putty!

Korda, meer Focus op Nederland, België, Frankrijk en Duitsland

Een andere firma die altijd met leuke nieuwtjes op de proppen komt is de firma Korda. Allereerst gaat de volledige Loodrange een verjongingskuurtje krijgen. Alle loodjes zullen binnenkort bedrukt worden met het loodgewicht. Niet spannend, maar wel handig als je allerlei verschillende gewichten in je tacklebox hebt liggen en precies dat ene gewichtje zoekt.

Post-loodjesss

Gewichten op de loodjes, handig in je tacklebox.

Daarnaast zal er binnen Korda meer focus komen op producten voor de ‘vaste wal-vissers’. Meer focus op robuustere producten zoals bijvoorbeeld de nieuwe XT Snag Leader. Deze leader zal soepel zijn maar toch goede slijtvaste eigenschappen bevatten. Volgens ingewijden komen er nog veel meer ‘hufterproof’ materialen van Korda dus we wachten met spanning af..

Post-Korda-snag

Met de XT Snag Leader slaat Korda een nieuwe weg in.

Mainline Cell Wafters

Mainline, dochter van Korda, komt dit voorjaar ook met enorm veel nieuwe producten. Zo komt er een nieuwe Hybrid, komen er allerlei nieuwe Liquids en ook de bestaande Range zal worden uitgebreid met nieuwe producten. Deze nieuwe wafter van de Cell zou wel eens een extreme killer kunnen worden. De mix heeft zich immers al ruimschoots bewezen!

Post-Mainline

Mainline Cell wafters, comming soon!

Jag Stage Bits, tarty en enorm handig!

Enorm handig zijn de Stage Bits van het Engelse JAG Products. Ik heb ze nooit eerder nodig gehad maar sinds dit jaar vis ik op een aantal wateren met lange stijgers in het water. En dan is het heel handig om een stage Bit vast te zetten op bijvoorbeeld het uiteinde van zo’n stijger. Deze variant van Jag is vrij prijzig, maar wel tot in perfectie uitgedacht.

Post-JAG

Stage Bits van JAG. Handig wanneer je op plekken vist waar je geen steunen in de grond kan drukken en waar een Rodpod te groot is.

Zo zit er in de binnenstang van de Stage Bit een geïntegreerde schroevendraaier, een bijgeleverde Bit T20 en zelfs schroefjes. Met deze Stage Bits kun je stekken vanuit totaal andere hoeken bevissen, en misschien is dat nog wel het allergaafste aan dit tarty product.

Titanium Indicators, nu verkrijgbaar!

Post-hangers

Kan het nog mooier? Jazeker. De Titanium Indicators van Solar zijn eindelijk binnen. Na ruim anderhalf jaar wachten zijn ze eindelijk verkrijgbaar. Zelf heb ik ze bevestigt onder m’n JAG Stage Bits, en al na 1 keer vissen ben ik verliefd op die dingen. Man man, wat zijn ze mooi. Naast de gave looks zijn ze ook echt functioneel. Ik vis graag met slappe lijnen en door de vele instelmogelijkheden kun je ze afstemmen op iedere situatie. Echt perfect.

Post-solar

Indicators van Solar, mooi spul!

ESP en Terry herenigd

Post-Terry

Terry is back bij ESP!

Inmiddels alweer oud nieuws, maar wat mij betreft nog steeds een vermelding waard, de hereniging van ESP en Terry Hearm. Terry is al jarenlang het boegbeeld van de Engelse Old Skool visserij en na een uitstapje bij Ace-Dynamite zit Terry inmiddels weer op zijn oude nest. Vrij kort na deze bekendmaking kwam ESP met het nieuws dat ze een nieuwe Pop-up Range lanceren, speciaal ontwikkeld voor de Chod-visserij. De Pop-ups hebben een extreem hoog drijfvermogen en bevatten eigenzinnige flavours. Ik verwacht dat Terry in het geheim al langer betrokken is geweest bij de ontwikkeling van deze nieuwe Range. En alleen die gedachte maakt dat deze Pop-ups absoluut een kans gaan krijgen…

Post-ESP-popups

Nieuw van ESP zijn de eigenzinnige Pop ups, speciaal ontwikkeld voor het vissen met Chods!

Dat was em alweer voor deze maand. Een maand die voor iedereen hopelijk in het teken staat van dikke bakken en kromme hengels. Met een beetje mazzel gaan ook de diepe wateren binnenkort ‘los’. En dat betekent automatisch dat ik weer op bakkenjacht ga..;-)

Martin Post

Martin is mede-eigenaar van hengelsportzaak De Tacklebox!

Tacklebox-extra

Wat: De Tacklebox
Waar: Beilen, Linthorst homanweg 19, 9411 KC
Waarom: Teveel redenen om op te noemen
Bereikbaarheid: 1 minuut vanaf de snelweg en 10 minuten vanaf het NS-station

Kortom: houd de website in de gaten en LIKE de Facebook pagina!

Martin Post heeft geen introductie nodig. Deze rasvisser en eigenaar van Dé Tacklebox zal regelmatig op KWO gaan bloggen over de (karper) avonturen in zijn leven!