ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Tackle & Tips met Martin Post – Augustus

Favoriet Favoriet
Tackle & Tips met Martin Post – Augustus

Met het najaar in zicht geeft Martin een kijkje in zijn keuken. De nieuwste producten komen aan bod met dit keer onder andere het nieuwe COG loodsysteem van Korda, Fox boten en Navitas kleding.

De zomer is voorbij. Het najaar staat voor de deur. Eerlijk gezegd beginnen de karperkriebels na een heerlijke zomer weer flink te jeuken. Met de stevige regen- en onweersbuien die afgelopen weken over het land trokken is de karperkoorts weer flink losgebroken. De fanatieke vissers manifesteren zich weer massaal aan de waterkant en groothandels komen weer met gave nieuwe producten.

Fox FX200 Rubberboot

In deze Tackle & Tips beginnen we met het feit dat Fox zich gaat mengen op de markt van rubberboten. Een eerlijk gezegd was ik daar in eerste instantie verbaasd over. Deze move had ik zeker niet zien aankomen. Maar eerlijk is eerlijk, vooral het kleine 2 meter model lijkt me enorm handig voor de Nederlandse visserij. Dit handzame bootje weegt ‘slechts’ 20 kilo en is gemakkelijk te vervoeren in de auto. Even snel voeren, snel een stek uitpeilen of je haakaas perfect neerleggen; met dit model kan het allemaal. Met een doek van 0,7mm lijkt dit bootje ook nog eens hufterproof! Voor de visser die graag een grotere rubberboot wil komt Fox ook met een 290 model. Dus de fans van Fox kunnen hun hart ophalen. In de wandelgangen gaan inmiddels zelfs geruchten dat Fox elektrische pompen gaat uitbrengen. Waar gaat deze grootmacht eindigen…

MP-1

Met de Fox FX200 mengt Fox zich op de markt van rubberboten.

De gratis DVD van Fox ligt weer in de winkel. Naast het feit dat deze DVD is gemaakt door Nederlandse en Belgische consultants, vind ik het vooral noemenswaardig dat de film is opgenomen op Carplantis. Dit nieuwe Nederlandse betaalwater ligt op slechts 10 km van onze winkel. Dus dat geeft de DVD absoluut een extra dimensie. Koos Walters, eigenaar van dit water, wordt uitgebreid geïnterviewd over zijn plannen en de schitterende karpers die er zwemmen. Absoluut het kijken waard.

MP-2

De nieuwe Gratis DVD van Fox bevat veel Nederlandse inbreng.

Fox Illuision Trans Khaki

Met deze nieuwe Fluorocarbon mengt Fox zich opnieuw op de markt van populaire Fluorocarbon hoofdlijnen. Toen ik deze lijn voor het eerst in de handen had zag ik direct dat er veel Fluorocarbon in zit verwerkt. De lijn is hard, taai en na enig strekken tussen de vingers heel mooi soepel.

MP-3

Fox Illusion Trans Khaki is een licht gekleure fluorocarbon hoofdlijn die loodzwaar is en toch super werpt.

Alle ingrediënten die een Fluorocarbon hoofdlijn in zich moet hebben. Ik heb de lijn nog niet getest, maar door de fijne structuur en handige spoeltjes van 200 meter, zou dit wel eens een populair lijntje kunnen worden.

COG, eindelijk op de markt

Het belangrijkste nieuws komt deze editie van Korda. Na lang testen, wikken en wegen, en veel hoofdpijn, zal deze week het COG Systeem verschijnen. Dit speciale loodsysteem zou twee jaar geleden al op de markt komen, maar door een aantal technische aanpassingen, duurde het bijna twee jaar voordat het goedgekeurd werd. Het COG Systeem zorgt ervoor dat je doormiddel van een speciaal centraal gat in je lood, tijdens de prik die ontstaat na de aasopname, maximaal gebruik maakt van het loodgewicht.

MP-4

COG, het nieuwe loodsysteem van Korda.

Je haakpunt zal met dit loodsysteem dus dieper indringen waardoor de kans op lossers tijdens het kopschudden zal worden terug gedrongen. Na de eerste prik zal je onderlijn loskomen van het eerste gat, en weer functioneren als een normaal wartelloodsysteem. De verwachtingen van dit loodsysteem zijn extreem hoog, dus ik ben heel benieuwd of het COG Systeem deze verwachting ook waar zal maken.

MP-4.1

Doormiddel van een extra centraal gat benut je tijdens de inhaking het volle loodgewicht.

Korda Kamo Coated Braid

Een ander nieuw paradepaardje uit de stal van Korda is het gloednieuwe onderlijnmateriaal. Korda Kamo Coated Braid is lekker soepel en makkelijk stripbaar. Op zich is dat niet heel uniek, maar de prachtige kleur van dit onderlijnmateriaal staat me wel aan. Door de speciale two-tone coating lijkt dit nieuwe onderlijnmateriaal bruikbaar op zeer veel bodemkleuren.

MP-5

Ik zag zelden zo’n fijne Camokleur als de bij de Kamo.

MP-5.1

Korda Kamo Coated Braid. Een nieuwkomer die wel eens hoge ogen zou kunnen gooien.

Korda Krank Choddy Hook

We zullen er nog even op moeten wachten, maar de Krank Hook range zal worden uitgebreid met een Barbless variant en een variant voor de Chodvisserij. Vooral die laatste zou wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien. Want een brede bocht werkt altijd in je voordeel tijdens de Chodvisserij. Daarentegen zijn haken met een brede bocht altijd kwetsbaar voor uitbuigen, dus laten we hopen dat Korda een X-Strong variant op de markt brengt.

MP-6

De Krank Choddy heeft een extra brede bocht en een naar buiten staand oog.

Navitas Camo Range

Ook op het gebied van hippe en trendy karperkleding staat ons karperwereldje niet stil. Navitas is een merk wat sinds twee jaar aktief is en voorop loopt als het gaat om gave designs. Volgende maand zal de nieuwe Camo range verschijnen. Deze Range die bestaat uit Joggers en truien is voorzien van een gaaf camopatroon. Niet zo eentje waarmee je voor schut loopt aan de waterkant. Nee, echt een coole print met leuke details.

MP-7

Camo Hoody’s. Leuk voor aan de waterkant maar ook voor een avondje bankhangen.

De normale Joggers van navitas draag ik al vanaf het begin, en die zijn absoluut warmer dan andere varianten. Aangezien deze na anderhalf jaar intensief gebruik inmiddels rijp is voor de prullenbak komt de Camo Range als geroepen.

Tackle(box)

Met onze eigen shop De Tacklebox gaan we ons ook mengen inde kledingindustrie. Enkele weken geleden lanceerden we ons eerste T-shirt voorzien van een stoer Boxlogo en die vonden gretig aftrek. In twee weken tijd verkochten we meer dan 200 van deze shirts, dus dat smaakt naar meer.

MP-8

Een beetje trots op ons toffe shirt zijn we natuurlijk wel.. 😉

Hoody’s zullen dit najaar volgen, maar echte karperkleding laten we natuurlijk gewoon over aan experts als Navitas, Fox, Nash en Trakker. Desalniettemin zijn we wel een beetje trots op het bescheiden verkoopsuccesje van onze populaire shirts.

Gulp Carp gaat verder onder de naam Carp Only

De fanatiekelingen hadden het vast al gehoord. Carp Only is de nieuwe naam voor de aasrange die je nu nog kent onder Gulp Carp. Inhoudelijk zal er weinig tot niets veranderen aan het product. Maar qua productie is er achter de schermen de afgelopen maanden hard gewerkt om de volledige productielijn van Etten-Leur te verplaatsen naar Frankrijk. Niemand minder dan Frans de Ceulear zal zijn werk voorzetten en deze Range uitbouwen.

MP-9

Het nieuwe Logo van Garp Only, voorheen bekend als Gulp Carp.

Afgelopen jaren heb ik met meerdere bollen van Gulp gevist en dat naar volle tevredenheid. De wat zachtere boilies bevatten een fijne open structuur en enkele goede triggers. Iets wat je niet zo vaak ziet bij boilies die massaal worden geproduceerd. Voor aankomend jaar staan er zelfs weer een aantal nieuwe smaken op het programma dus Carp Only lijkt een fijne toekomst tegemoet te gaan!

De meeste vakanties lopen op hun einde en de weersberichten gaan zo langzamerhand de goede kant op. Karpers beginnen zo stilaan weer flink te vreten dus we kunnen dit najaar weer lekker volgas hengelen. Ik heb de pannen inmiddels uitgedacht en gesmeed. Er staan dit najaar maar liefst drie wateren op het programma en in September nog een vette trip naar het buitenland. Laat de Zuidwester stormen maar komen, ik ben er klaar voor!

Laat het najaar maar komen!

Martin Post

Martin is mede-eigenaar van hengelsportzaak De Tacklebox!

Tacklebox-extra

Wat: De Tacklebox
Waar: Beilen, Linthorst homanweg 19, 9411 KC
Waarom: Teveel redenen om op te noemen
Bereikbaarheid: 1 minuut vanaf de snelweg en 10 minuten vanaf het NS-station

Kortom: houd de website in de gaten en LIKE de Facebook pagina!

Martin Post heeft geen introductie nodig. Deze rasvisser en eigenaar van Dé Tacklebox zal regelmatig op KWO gaan bloggen over de (karper) avonturen in zijn leven!