ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Tackle & Tips met Martin Post – Februari

Favoriet Favoriet
Tackle & Tips met Martin Post – Februari

Zo, onze vriend Martin Post heeft weer zijn best gedaan om de tofste, interessantste en nieuwste producten voor ons te verzamelen in deze Tackle & Tips. Check topspul van o.a. Nash, Korda, Aqua & meer..!

Tacklebox-drill

Carp Zwolle staat voor de deur. Tijd om uit de winterslaap te komen(voor zover daar deze winter al sprake van was) en alle nieuwtjes op te snuiven. Nieuws is er genoeg. Sommige groothandels komen met nuttige producten, andere groothandels met varianten waar je je vraagtekens bij kan plaatsen. Hieronder in ieder geval eens mooie opsomming van producten waar die mij erg blij maken!

KWO_tackle_tips_teaser

Old skool in een nieuw jasje

Als vaste auteur voor Dé Karperwereld zet ik als eerste deze mannen in het zonnetje. Want dat hebben ze namelijk echt verdiend. KW 94 heeft een fraaie nieuwe Carpy look en staat weer bomvol gave artikelen. M’n complimenten aan Franklin en z’n team. De combi van geel/goud en zwart en een nieuwe glanzende papiersoort doet het echt heel goed. Ook de binnenkant is behoorlijk gerestyld en dat maakt Dé Karperwereld absoluut het lezen waard.

MPC-KW

KW 94 New Style. Een baas van een Lay-out. Goed werk en complimenten aan het team van Publishing House.

Persoonlijke favorieten

Iets waar ik zelf enorm blij mee ben is dat er bij het Engelse Aqua Products weer aan productontwikkeling word gedaan! De laatste jaren was het namelijk rustig rond het bedrijf wat bekend staat als dé groothandel voor kwaliteitsmateriaal. In 2014 is dat wel ff anders. Maar liefst 12 nieuwe producten lanceren ze dit voorjaar. Hieronder alvast een klein voorproefje.

Aqua MK1

De Armadillo is back. Weliswaar onder de naam MK1 en met ietwat aangepaste details. Maar deze toptent van weleer is tegenwoordig weer verkrijgbaar in een select aantal shops. Met een nieuw type doek en ballijnen van maar liefst 16 mm is nu al zeker dat dit een topper gaat worden.

MPJ-aqua-tent

De Aqua MK1, of mag ik zeggen Armadillo… 😉

De Roving Rucksack

Naast een aantal handige tasjes en simpele tools komt Aqua ook met een nieuwe rugzak die je als het ware vanaf de bovenkant kan openen. Je hebt dus nooit meer gedonder met het feit dat je iets uit de onderkant van je rugzak moet peuteren. Nee, al je spullen heb je met deze handige compacte variant bij de hand! Uitgevoerd in de unieke kwaliteit zoals je die alleen bij Aqua Products ziet!

MPA-Aqua-Roving-Rucksack

Aqua-Roving-Rucksack.

Aqua Weighsling

Nog meer goed nieuws voor de Aqua Freaks. Binnenkort komt er een Weighsling op de markt waarvan de bovenkant is voorzien van een grote drijver. Niets nieuws natuurlijk, maar wel leuk dat er een blauw Aqua merkje op staat, toch..:-)

MPL-weighsling

De nieuwe Buoyant Weighsling van Aqua Products. Niet uniek, wel van Aqua!

Fox niet te stoppen

Na de geruchtmakende overname van de firma Fox gaat deze Engelse groothandel keihard door. Met de komst van de lichtgewicht Supa Brolly, Mozzy Screen en zelfs een lichtgewicht compact Superbrolly System zetten ze hun succesvolle reeks voort. Deze variant is veel lichter in gewicht en daardoor handig voor de snelle sneaky visser. Let maar op, dit gaat weer een bestseller worden.

MPE-supa-brolly

Fox Supa Brolly Compact, een allrounder met veel tevreden gebruikers.

MPK-brolly

Fox Compact Supa Brolly, voor de snelle visser.

Voor de Fox freaks nog meer goed nieuws. De nieuwe catalogus is uit! Zelf heb ik em al even mogen doorbladeren en eerlijk is eerlijk; dit is echt een meesterwerk. Grafisch gezien 1 van de mooiste catalogussen die er te krijgen is en nog gratis ook. Er zijn er trouwens voldoende op voorraad bij Fox. Bekijk de afbeelding maar eens. Je zal maar chauffeur zijn! Halleluja.

MPB-Fox-chauffeur

Fox op stoom! Je zal maar vrachtwagenchauffeer zijn voor deze firma… 😉

Nash S5R Out Now

Het is zover. De nieuwe generatie beetverklikkers van Nash ligt in de shops. Dit zou wel eens een hardloper kunnen worden. Met name vanwege de gunstige prijs/kwaliteit verhouding. De looks van dit overigens vrije simpele piepertje zijn futuristisch en gaaf en de bediening is simpel. Met een bereik van 400 meter voor een prijs van € 64,95,- mogen we onze handjes weer dicht knijpen.

MPI-nash-S5R

In shops now. De nieuwe Nash S5R!

Bij Nash staat de productontwikkeling ook niet stil. Ik hoor in wandelgangen berichten dat de End Game Range van deze firma aankomend jaar een flinke boost gaat krijgen. Een voorbeeld zijn de nieuwe Clingers. Deze gewichtjes hebben een enorm gewicht en zijn daardoor goed bruikbaar op Leaders en onderlijnen. Niets spannend, wel leuk voor de Nashfreaks.

MPF-nash

Nash Clingers. Loodzwaar en subtiel uitgevoerd.

Pop-ups ut et Oosten

Dat MTC Baits hard aan de weg timmert is allang geen nieuws meer. Wat wel nieuw is de vernieuwde Pop-up Range van deze mannen. Deze serie Pop-ups is volledig gebaseerd op de boilierange waardoor je voor iedere boilie de perfecte Pop-up hebt.

MPM-MTC

Voorzien van veel attractors en zacht genoeg om ze met een boilienaald fatsoenlijk op de hair te rijgen. Allemaal heel normaal, behalve wanneer er MTC op staat. Dan weet je gewoon dat het vangers van de bovenste plank zijn!

PB Products

Deze firma heeft inmiddels een vaste plek in de rubriek. Vanaf volgende week komen ze met een flink aantal nieuwe producten op de proppen. Deze kan en klare subtiele Chod Leaders, gemaakt van het populaire Silk Ray materiaal, zijn daarvan een mooi voorbeeld. Super soepel en ook goed te vissen als slimme helikopter-rig op lage wiervelden.

MPD-chod

Kant en klare Chod Leaders van PB Products, uitgevoerd met het soepele Silk Ray.

Ik zou ze eventueel nog iets verzwaren met zo’n mooie Tungsten Bead van Taska zodat je tijdens de aasopname iets meer druk op de haakpunt hebt, dan is je presentatie vlijmscherp. Ook komt PB Products volgende week met de nieuwe langverwachte Aligners. Spannend dus.

Thinking Anglers on Tungsten Tour

Misschien wel het leukste nieuwtje van deze rubriek. In Engeland is een loodzwaar gecoat onderlijnmateriaal opgedoken van de firma Thinking Anglers. De coating van dit onderlijnmateriaal schijnt loodzwaar te zijn waardoor het platter dan plat op de bodem ligt.

MPH-tungski

Tungsten Coated onderlijnmateriaal. Binnenkort misschien wel heeeel gaaf nieuws voor de fans van dit unieke Engelse merk.

Voor de fans van dit kleine maar unieke Engelse merk heb ik overigens goed nieuws. Ik ben druk bezig om de spullen in Nederland te krijgen waardoor het binnenkort wel eens beschikbaar zou kunnen zijn voor iedereen. Ze hebben namelijk nog veel meer leuke spullen maar daarover binnenkort meer!

MPG-emmer

Thinking Anglers, binnenkort verkrijgbaar in De Tacklebox!

Tight lines,

Martin Post

Tacklebox-pand

Bezoek ook de winkel: De Tacklebox
Waar: Beilen, Linthorst homanweg 19, 9411 KC
Waarom: Teveel redenen om op te noemen
Bereikbaarheid: 1 minuut vanaf de snelweg en 10 minuten vanaf het NS-station

Kortom: houd de website in de gaten en LIKE de Facebook pagina!

Tacklebox facebook

Klik op de afbeelding om naar de Facebook pagina te gaan!

Martin Post heeft geen introductie nodig. Deze rasvisser en eigenaar van Dé Tacklebox zal regelmatig op KWO gaan bloggen over de (karper) avonturen in zijn leven!