ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Tips van Dreambaits – Aaskeuze in het staartje van de winter

Favoriet Favoriet
Tips van Dreambaits – Aaskeuze in het staartje van de winter

Een paar dagen warm weer doet het bloed van karpervissers sneller stromen. De hengels gaan weer uit de kast en het gaspedaal wordt diep ingetrapt: op naar de waterkant! Het water is echter nog steeds vrij koud, dus wees voorzichtig met voeren en kies je aas zorgvuldig. In dit artikel geven de mannen van Dreambaits je een aantal handige tips!


Team Dreambaits aan het woord: De laatste jaren hebben wij tijdens de winter en in het (vroege) voorjaar een aantal boilies ingezet die ons nooit teleurgesteld hebben. De resultaten waren gewoonweg ‘top’ te noemen. We sommen voor jou enkele tips op die je zomaar iets heel moois kunnen opleveren!

Wie weet leveren de tips voor jou ook zulke vissen op!

Tip #1: Vitella – De zoete parel

Bij de ontwikkeling van de Vitella hebben we de focus gelegd op het beschikbaar stellen van een flink aantal voedingsstoffen waar de karper behoefte aan heeft. Deze stoffen kan hij niet zelf aanmaken en tijdens bepaalde periodes zelfs niet vinden in zijn leefwereld, of in het aanbod van ander aangeboden aas.

Over de samenstelling van de Vitella is goed nagedacht.

Door toevoeging van een mix van broodnodige vetzuren, de juiste vitaminen, spoorelementen en Aloë Vera brachten wij bij zijn release opnieuw iets unieks in karperaas. Deze gedachtengang hebben we gekoppeld aan een snel verteerbare basis met veel vezels, stimulators en een mix van gefermenteerde ingrediënten. Hiermee mikken we niet alleen op attractie, maar ook op de gezondheid van onze gevinde vrienden.

Uniek kan je dit aas inderdaad noemen.

De smaak kan omschreven worden als een licht zurig en fruitig aroma met een romige toets. De nieuwe Vitella dip dient in combinatie met de boilie gebruikt te worden en bevat pure Aloë Vera om het aas een extra coating te geven voor de sessie of voerbeurt. De Vitella zal zowel instant als bij voercampagnes resultaten opleveren. Verder is het onderscheidend ten opzicht van andere boilies en zal het aas ook nog eens positief bijdragen aan de gezondheid van onze geliefde onderwatervrienden!

Dat ze in de smaak vallen is ons wel duidelijk geworden.

Tip #2: Een stapje verder met de Minamino+

Als je de komende weken met de Vitella aan de slag gaat, zoek dan niet verder dan de Vitella en Minamino+ spray. Dit is ideaal om de attractie van je aas in het koude water een extra boost te geven. Je kan beide het best 50/50 combineren nu het water nog vrij koud is. Voor instant aas mag je gerust 20 tot 30 milliliter per kilo aas gebruiken voor de soak!

Met deze sprays kan jij jouw aas een flinke boost geven.

Tip #3: Viva Choquita!

Het tweede aasje dat we aanraden om in het staartje van de winter in te zetten is de nieuwe Choquita. Dit aas werd ontwikkelt met de bedoeling een snack te creëren waar karpers van blijven eten. Ze moeten direct energie krijgen en het goed en snel kunnen verteren. We kunnen na de test- en de introductiefase wel stellen dat dit écht is gelukt!

De Choquita is een regelrechte killer!

Voor de instant visserij raden we aan om 20 tot 40 milliliter soak per kilo aas te gebruiken en dit in te laten trekken op de dag(en) voor de sessie. De pasta zorgt voor nog snellere uitwaseming.

De Choquita heeft al flink wat parels op de mat gebracht!
De Choquita is ook te krijgen in een soort kneedbare pasta.

Met deze aastips hopen we jou een duwtje in de rug te geven. Doe er je voordeel mee en succes met de start van jouw seizoen!

Vang ze!

Team Dreambaits


Volg Dreambaits zeker op Facebook en Instagram voor strakke vangsten en andere nieuwtjes. Dit waren ook niet alle producten, check daarvoor de website!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl