TOP 7 Big Fish betaalwateren van Fisherman Holidays

Favoriet Favoriet
TOP 7 Big Fish betaalwateren van Fisherman Holidays

Vis je graag op betaalwater in Frankrijk en hou jij van XXL karpers? Dan is deze update de moeite waard om door te nemen. Fisherman Holidays heeft namelijk zeven wateren waar ECHT grote vissen zwemmen. Check ze hieronder!

Een vis boven de dertig kilo vangen staat bij menig visser nog op de To Do lijst,

Fisherman Holidays vertelt: Je hebt betaalwateren in Frankrijk waar je grote vis kan vangen en dan heb je wateren waar je bakken kan vangen. Hoewel er heel wat wateren in Frankrijk zijn met een bestand van karpers tussen de vijf en twintig kilo, bieden we deze liever niet aan. Dit kaliber kun je tenslotte ook makkelijk dichtbij huis in Nederland of België vangen. Op FishermanHolidays.com vind je wateren met karpers met een gemiddeld gewicht van twaalf tot vijftien kilo, maar, als je échte biggen wil vangen, dán moet je op een van deze wateren zijn.

1. Etang 5

Etang 5 kun je een ‘monsterwater noemen’. Dit water heeft een geweldig bestand, mede dankzij overvloed aan natuurlijk voedsel. Toegegeven zijn de grootste karpers afgelopen jaar nauwelijks op de kant gekomen, waardoor de vraag rees of ze nog wel leefden. We zien echter keer op keer dat bekende grote vissen soms jaren niet gevangen worden; net zoals de bekende schubkarper Bridgette van La Horre die volgens kwade tongen gestorven zou zijn. Ze werd twee jaar lang niet gevangen, maar tijdens de afvissing van het water in oktober 2018 werd ze plotseling uit het net gehaald.

Na het verlies van Big Girl (38,9 kilo), zijn er nog altijd diverse toppers zoals ‘The big Male’ en ’Scarface’. Tevens zijn we ervan overtuigd dat dit seizoen weer een aantal nieuwe vissen van meer dan 30 kilo gevangen zullen worden.

2. Lac de Villedon

Dat Paul, de Nederlandse eigenaar van Lac de Villedon, iets af weet van karpers, dat merk je aan de evolutie van de gewichten van zijn vissen. Hij wist het bestand flink uit te bouwen met een geweldig aantal kanjers. De kleinere karpers werden bij de laatste afvissing overgezet naar een ander water om de grotere karpers meer ruimte te geven. Het gemiddelde gewicht van de gevangen vissen ging uiteraard de lucht in! Het huidige bestand bedraagt maar liefst 1200 karpers met een gemiddeld gewicht van meer dan vijftien kilo.

In 2016 werden tevens 65 extreem mooie en veelbelovende rijenkarpers en volschubs in het meer uitgezet, en ook nog eens twintig prachtig koi’s. Het gerucht dat er grote vissen verkocht werden is ronduit niet waar. De kleinere vissen die niet geschikt waren voor het nieuwe beleid op Villedon, en op verzoek van een groot deel van de klanten, zijn elders uitgezet. Lees meer details in ons artikel Something is Changing at Lac de Villedon.

3. Cavagnac

Cavagnac is nog zo’n big-fish-lake. De vissen op Cavagnac zijn in top conditie en worden elk jaar nog zwaarder. Het karperbestand van Cavagnac bestaat uit ongeveer 1000 exemplaren van indrukwekkend formaat. Het gemiddelde gewicht van de karpers schommelt tussen de vijftien á twintig kilo. De recordkarper van dit betaalwater is de bekende spiegelkarper Single Scale van ruim 38 kilo.

Ook zwemmen er enorme graskarpers rond op Cavagnac.

4. Iktus

Jérémy moet goed opgelet hebben tijdens z’n lessen biologie. Deze bioloog en eigenaar van Iktus weet maar al te goed hoe het spijsverteringssysteem van de karper, de steur en de meerval in elkaar zit. In enkele jaren tijd heeft hij het voor elkaar gekregen om een mooie verzameling karpers van 50 en 60 pond te kweken. De recordvis van Iktus weegt 33,4 kg. De vissen hebben een zeer sterk groeiritme hetgeen te danken is aan de hoge waterkwaliteit en het overvloed aan natuurlijk voedsel (zoetwatermossels).

5. Vaulaurent

Michel z’n water is nieuw in het lijstje met 30 kilo knallers. In totaal zwemmen bij hem zo’n 550 vissen rond. Het meerrecord is een spiegel van dik 60 pond. De zwaarste schub weegt 22 kilo. In totaal telt Vaulaurent minstens 25 spiegels en vijf schubs van meer dan twintig kilo.

6. Maurepaire

Maurepaire had een origineel bestand dat in principe sinds 2011 met rust werd gelaten. Toen het meer La Horre leeggehaald werd, zijn eind 2018 de grootste karpers naar Maurepaire overgebracht. Het gaat om zo’n 450 spiegel- en schubkarpers, waarvan de grootste 31 kilo weegt.

7. Vaumigny

In 1997, toen de huidige eigenaar Vaumigny overnam, was het visbestand klein en onevenwichtig. Lokale vissers vertelden ons dat er toen minstens vijf autochtone karpers van meer dan twintig kilo rondzwommen. Om dit aantal te verhogen worden er sindsdien jaarlijks nieuwe vissen uitgezet. Door dit gezonde beleid weegt de helft van Franck zijn karpers nu meer dan vijftien kilo. Hij is ervan overtuigd dat er nu zeker 40 vissen van 40 pond of meer rondzwemmen. De recordvis van Vaumigny weegt ondertussen 62 pond.

Fisherman Holidays


Voor de kiloknallers genoeg om de vingers bij af te likken zullen we maar zeggen. Wil jij één van die bakken gaan vangen dit jaar? Boek op de website dan één van bovengenoemde betaalwateren.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl