ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Topsessie in het najaar – Dennis Jansen

Favoriet Favoriet
Topsessie in het najaar – Dennis Jansen

In dit nieuwe artikel vertelt Carpmax teammember Dennis Jansen over zijn vangsten van dit najaar. Hij wist enkele prachtige vissen te vangen op de shelf life boilies van Wave Fishing Products. Benieuwd hoe het hem verging? Lees dan snel verder!


Carpmax

Dennis aan het woord: Begin deze zomer werd ik benaderd door Carpmax uit Venray, om deel uit te maken van hun team. Nu een paar maanden verder kan ik niet anders dan toegeven dat de shelf life boilies van Wave Fishing Products voldoen aan alle eisen en erg bijzonder zijn! Net even anders als alle andere merken met geuren die wij in de Europese markt niet kennen. De beste ingrediënten worden toegepast in dit aas, zodat je topkwaliteit krijgt zonder compromissen!

Eén van de toppers uit het assortiment: de CH1 van Wave Fishing Products.

Geboorte van een kleine #visbaas

Na de geboorte van onze tweede #visbaas zijn er andere prioriteiten waar je als vader aan moet voldoen. Een aantal weken van nachtelijke avonturen, zonder aan de waterkant te zitten! Na een slopende periode kon het vissen weer opgepakt worden. Met korte sessies kreeg ik het voor elkaar om af en toe een paar uurtjes aan de waterkant door te brengen.

Na de geboorte van onze tweede visbaas stond het vissen op een laag pitje.

De meeste van deze korte sessies vinden plaats op een moeilijk dagwater in het hartje van ons land. Vanwege de hoge temperaturen in de zomer loopt het bijzonder stroef, zeker vanwege het enorme natuurlijke voedselaanbod waar je in augustus mee te maken hebt. Eerder dit jaar heb ik gelukkig één van mijn targets van dit water weten te vangen.

Soms zijn woorden overbodig, wat een prachtige vis!

Herfst

Gelukkig zijn de betere maanden in zicht. September, oktober en november de maanden waarin je normaal gesproken goed kan vangen! In mijn ogen één van de mooiste periodes van het jaar. De koelere temperaturen zijn fijn en verfrissend!

Het najaar is in mijn ogen één van de mooiste periodes van het jaar!

Hoe mooi zijn de herfstlandschappen wel niet, wanneer de mist als een deken over ons mooie land ligt, de bomen hun blad gaan verliezen en de meest prachtige kleuren ontstaan? De dagen worden korter, de nachten langer en het natuurlijk voedsel neemt af. De karper gaat z’n winterreserves opbouwen en heeft voedsel nodig. Voercampagnes krijgen nu meer kracht en kunnen onvergetelijke sessies brengen!

De herfst staat voor de deur, wat een kleurenpallet!

Onvergetelijke sessie…

Vanwege het enorme voedselaanbod en weinig tijd, want dat is wat dat ik tekort kom, besluit ik om het anders aan te pakken. Even wat anders na een aantal weken blanken. Zodoende heb ik een water vlakbij huis aangevoerd met een combinatie van Origin, CH2 en Big5 boilies van Wave Fishing Products. Na drie dagen gevoerd te hebben lukt het me om een avond te kunnen gaan vissen op mijn stek. Het weer zit mee en ik ga ervoor!

Even wat anders na een aantal weken blanken!

Bij aankomst is duidelijk te zien dat er op mijn stek een hoop aanwezigheid is. Het water is over het algemeen bijzonder helder vanwege de enorme groei van waterplanten. Behalve op de aangevoerde stek, snel worden de stokken uit de foudraal gehaald en voorzichtig geplaatst om de aanwezige karpers niet af te schrikken. Ik gebruik een simpele en eenvoudige rig in de meeste gevallen, afhankelijk van het water en bodem. Voor ik mijn tweede hengel kan voorzien van aas gaat de eerste hengel al af. De vis laat zich gemakkelijk drillen en ligt al snel in mijn net.

Een makkelijke en eenvoudige rig, meer heb je niet nodig!

Snelle start

Bij aankomst is duidelijk te zien dat er op mijn stek een hoop aanwezigheid is. Het water is over het algemeen bijzonder helder vanwege de enorme groei van waterplanten. Behalve op de aangevoerde stek, dus ik haal snel mijn hengels uit het foudraal en plaats ze voorzichtig om de aanwezige karpers niet af te schrikken. Ik gebruik een simpele en eenvoudige rig in de meeste gevallen, afhankelijk van het water en bodem. Nog voor ik mijn tweede hengel kan voorzien van aas gaat de eerste hengel al af. De vis laat zich gemakkelijk drillen en ligt al snel in mijn net.

Een lange sterke schub die Dennis alle hoeken van het water liet zien, wat een brute kracht!

Drama

Zoals we allemaal weten kan het nooit helemaal goed gaan. Soms lijkt het alsof je wat ellende moet doorstaan voor we de zogezegde kers op de taart krijgen voorgeschoteld! Na een superstart leg ik vol vertrouwen mijn hengel weer terug op de stek en het duurt niet lang voor ik een trage aanbeet krijg. Deze vis voelt massief aan en schiet helaas kort na het haken al los. Na de nodige (^*%$) bewoordingen en ik mijn onderlijn heb nagekeken, besluit ik dat één avond te kort is. Het is verstandiger om door te gaan tot de ochtenduren, als de vis zo los is.

Soms lijkt het alsof je wat ellende moet doorstaan voor we de zogenaamde ‘kers op de taart’ krijgen voorgeschoteld.

Schub in het vizier

Na de laatste aanbeet blijft het langere tijd rustig op de stek en baal ik van de vis die los is geschoten. Dit blijft toch altijd even knagen, maar dit hoort uiteindelijk ook bij het vissen. De nacht verloopt rustig, zonder enige activiteit. Net met het eerste licht zie ik een goede schubkarper azen rondom mijn stek. Tergend langzaam verplaatst de vis zich steeds meer richting mijn haakaas. Zelf aanschouw ik dit prachtige tafereel met een hartslag van rond de 180. Steeds dichterbij komend zie ik dezelfde schubkarper omhoogkomen en hoop ik dat hij nu boven op mijn haakaas besluit verder te azen. Op hetzelfde moment dat ik naar deze prachtige schubkarper kijk, krijg ik een gillende run. Enigszins verbaasd en zelfs twijfelend wat er gebeurt, zie ik de schubkarper schrikken en besef ik dat dit niet de vis is die is gehaakt.

Een waanzinnige foto van een prachtige spiegel net over de 15 kilo!

Kers op de taart

Bij het aanslaan wist ik direct dat het om een goed exemplaar ging. Mijn stok buigt tot diep in het handvat door en de vis neemt met sterke slagen behoorlijk wat lijn van de spoel. Na een indrukwekkend gevecht gleed er een prachtige spiegelkarper over het netkoord. De weger laat een gewicht zien van net over de 15 kilo. Wat een fantastisch gevoel om zo’n prachtige spiegel even van dichtbij te mogen zien, de verloren vis is direct vergeten! Deze spiegel met karakter maakt de sessie onvergetelijk.

Wat een pracht vis, al vol in de herfstkleuren!

Najaar sessie Frankrijk

Bij het schrijven van dit stuk zit ik te denken aan de najaar sessie die eraan komt. Over een kleine vier weken ga ik samen met mijn vaste vismaten Frank en Joost het zuiden van Frankrijk onveilig maken, voor hopelijk een paar heerlijke najaarsbakken. Hierover meer in het volgende artikel!

Voor nu, strakke lijnen en gevulde netten!

Dennis Jansen


Benieuwd naar meer producten van Wave Fishing Products? Neem dan snel eens een kijkje op de website van Carpmax en houdt hun Instagram- en Facebookpagina in de gaten!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl