ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Vang een droomvis uit Etang 5 – De legende leeft voort!

Favoriet Favoriet
Vang een droomvis uit Etang 5 – De legende leeft voort!

Vanuit The Carp Specialist is er een mooie primeur te melden: een flink aantal karpers uit het legendarische Franse betaalwater ‘Etang 5’ kunnen nog steeds worden gevangen! Lees snel verder om er achter te komen wat daar zo bijzonder aan is…

De Etang 5 vissen waren voor lange tijd niet vangbaar, maar daar komt nu verandering in!

The Carp Specialist vertelt: Etang 5 is voor veel karpervissers een bekend water. Uit heel Europa kwamen fanatieke karpervissers naar de oevers van dit water om jacht te maken op bekende karpers zoals Big Girl van 42,9 kilo! Helaas is alles tijdig en is Etang 5 net zoals vele andere wateren in Frankrijk aangeschaft door de overheid en hiermee omgevormd tot Natura 2000 natuurreservaat, waarbij karpervisser strikt verboden is geworden (alle informatie vind je op de website van de vorige eigenaar).

Talloze Etang 5 vissen leken voor altijd onbereikbaar te blijven…

Legende gaat niet verloren

Gelukkig gaat de legende niet helemaal verloren en slagen we erin om deze genetisch unieke vissen (snelgroeiend én mooi) te behouden voor de karperwereld! In december 2019 werden kosten nog moeite gespaard om een aanzienlijk aantal unieke Etang 5 vissen te vangen én te verplaatsen. Ja, je leest het goed!

Een groot bestand van de Etang 5 vissen zijn gevangen en verplaatst!

Dankzij warme contacten met de oud-eigenaar Franck en oud-beheerder Patrick zijn sommige van deze droomvissen bewaard gebleven… en nu mogen we met trots onthullen waar deze prachtige exemplaren nu rondzwemmen: Dragon Island! Hoe dit water er precies uit ziet check je in de video hieronder:

De karpers van Etang 5 zijn een geschenk aan de watereigenaar van Dragon Island en bieden daar een unieke toevoeging aan het reeds indrukwekkende visbestand op het water.

Feiten en Cijfers

In totaal werden in december 2019 46 kerngezonde karpers overgezet vanaf Etang 5 naar Dragon Island. De karpers waren niet alleen bijzonder mooi en uniek, maar ook flink van formaat:

  • 1 vis van 30,3 kilo
  • 7 vissen van 20 kilo +
  • 35 vissen van 16-19 kilo
  • 3 vissen van minder dan 16 kilo
Er zijn vissen met serieuze gewichten uitgezet op Dragon Island, tot over de 30 kilo!

Vanuit The Carp Specialist zijn we, tezamen met de oud-eigenaar van Etang 5 en de eigenaar van Dragon Island, bijzonder blij met deze uitzetting. Als gevolg hiervan leeft de legende van Etang 5 voort en hebben we nog steeds kans om enkele van de unieke vissen te blijven ‘bejagen’.

We hebben goede hoop dat de unieke genetische eigenschappen van dit bestand behouden kunnen worden!

In eerdere jaren hebben we gezien dat de paai op Dragon Island succesvol kan verlopen, dus we hebben er goede hoop op dat de unieke genetische eigenschappen van dit visbestand behouden kunnen worden voor de toekomst. Deze uitzetting biedt bovendien een fantastische uitbreiding voor het visbestand van Dragon Island: van harte gefeliciteerd! Benieuwd naar alle foto’s? In de fotogalerij vind je ze terug.

Dankzij de inzet van The Carp Specialist, de oud-eigenaar van Etang 5 en de eigenaar van Dragon Island blijven vissers kans maken op de unieke bakken van Etang 5!

Niet eenvoudig

Wie denkt om ‘even snel en gemakkelijk’ een paar grote karpers te kunnen vangen op Dragon Island komt bedrogen uit. Dragon Island is ondanks de nieuwe uitzettingen (in november 2019 werden er al eerder via een Franse viskweker 48 karpers tussen de 16 – 27 kilo uitgezet) nog steeds een water wat we kwalificeren als ‘erg moeilijk’. Het is een ‘die hard’ water met veel wiergroei, ondiepte en vissen die ’t klappen van de zweep kennen. Ga jij de uitdaging aan?

Ga jij de uitdaging aan op Dragon Island?!

Bezoek onze website voor alle details over Dragon Island en het team van The Carp Specialist staat tot je beschikking voor al je vragen en reserveringen!

De legende van Etang 5 leeft voort: ga jij het avontuur aan op Dragon Island?

Wie weet tot ziens op Dragon Island!

Team The Carp Specialist


Wil je meer weten over Dragon Island of over de andere wateren uit het assortiment van The Carp Specialist? Check dan de website en volg ook de Facebookpagina voor de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl