ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

VIDEO: Mark Hofman vist bij Fishing Adventure Enschede

Favoriet Favoriet
VIDEO: Mark Hofman vist bij Fishing Adventure Enschede

Begin 2020 wordt door Fishing Adventure het állergrootste betaalwater van Nederland geopend. Onze eigen Mark Hofman mocht op uitnodiging al een paar dagen op bezoek bij dit water en wist daar enkele MEGA bakken te vangen! Hieronder bekijk je de video en lees je meer over Fishing Adventure Enschede.


Video

Check hieronder de video van Mark op dit nieuwe betaalwater. Kleine spoiler alert: Mark wist een aantal HELE zware vissen te vangen!


Over het water

Op 22 mei 2020 wordt door Fishing Adventure het met afstand grootste betaalwater van Nederland geopend. De plas is inmiddels 40 hectare groot en dat zal in de nabije toekomst nog uitgebreid worden naar 54 hectare. Bij Fishing Adventure zwemt een bizar karper bestand rond. De afgelopen acht jaar is er veel tijd en geld geïnvesteerd in het zoeken en uitzetten van prachtige karpers!

Het bestand op Fishing Adventure Enschede is op z’n zachts gezegd indrukwekkend!

Door het vele natuurlijke voedsel in de plas en door het voeren met onze eigen boilies zijn de karpers enorm in gewicht toegenomen. De kans op een vis boven de 30 pond is zeer groot en daarnaast zwemmen er minimaal 40 karpers boven de 40 pond. Sterker nog: er zwemmen zelfs zo’n zeven vissen van boven de 50 (!) pond op het water rond!

Er zwemt een groot bestand aan kerngezonde vissen op dit betaalwater.

De twee zwaarste karpers zijn gevangen op 28 kilo. De topvis, Survivor genaamd, is voor het laatst gevangen in augustus 2018 op 28 kilo. De verwachting is dat deze karper inmiddels rond of boven de 30 kilo zit.

Giganten tot ruim over de 50 pond zwemmen hun rondjes op dit water.

Andere vissen

Verder zwemt er bij Fishing Adventure een spectaculair bestand aan grote steuren rond. De grootste steur die tot nu toe werd gevangen was maar liefst 2.25 meter! Houd er dus rekening mee dat er bij Fishing Adventure niet enkel en alleen karpers zwemmen. Het is het enige grote betaalwater in Nederland waar namelijk ook op roofvis gevist kan worden: baars, snoek, snoekbaars en hele grote meerval (het huidige meerrecord is 2.27 meter!) zwemmen er ook.

Stel je voor dat dit monster je boilie opzuigt.. Daar ben je wel even zoet mee!

Avontuur

Al met al is de naam Fishing Adventure gekozen omdat het vissen bij ons echt een avontuur is. Op het grootste betaalwater van Nederland zwemmen enorme monsters rond en de kracht van een grote karper uit een groot diep water is bizar. Om tijdens een dril een steur van meer dan twee meter uit het water te zien springen is bovendien een onvergetelijke ervaring!

Deze vijftiger gaf flink wat sport op het diepe water!

Op het water kan gevist worden vanaf de oever, er zijn stekken van 50 meter breed en 100 meter breed (deze stekken kunnen eventueel naar wens gedeeld worden met een vismaat, de visser die meer ruimte wil hebben kan meerdere stekken naast elkaar boeken).

De stekken zijn ruim aangelegd, zodat je geen last zult hebben van elkaar.

Tevens liggen er, voor de visser die liever wat meer comfort heeft, voor de zuidoever zes stekken van 100 meter breed met drijvende vlonders met daarop elk één vissershut. Deze vissershutten beschikken onder andere over twee stapelbedden, een slaapbank, eettafel, TV en toilet, airco en ga zo maar door. Voor het ultieme avonturengevoel zijn ze alleen per boot te bereiken!

Op het water kun je zowel vanaf de oever als vanuit een drijvende vissershut vissen!

Andere faciliteiten

Verder zijn op alle stekken onthaakmatten, weighslings en schepnetten beschikbaar. Deze hoef je dus niet zelf mee te nemen. Sterker nog: het is verboden om deze bij je te hebben in verband met het risico op het overbrengen van ziektes.

Het laatste wat je wil is dat dit soort mega vissen een ziekte oplopen!

Er zijn bij Fishing Adventure ook boten te huur. Wij hebben een aantal Whally boten van 3.10 meter klaarliggen, compleet met elektromotor en accu. Wel zo gemakkelijk!

Op Fishing Adventure Enschede kun je zowel vanaf de oevers als vanuit een drijvende vissershut vissen.

Inmiddels staat het boekingssysteem online, dus voor prijzen en boekingen surf je naar www.fishingadventure.nl!

Zien we jou komend jaar op ons water terug?

Fishing Adventure Enschede


Wil jij na het zien van de video met Mark ook je geluk beproeven op dit betaalwater? Check dan de website en volg ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes.

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl