Wakker worden! Gebruik visveilige Hit ’n Run loodsystemen van PB Products

Favoriet Favoriet
Wakker worden! Gebruik visveilige Hit ’n Run loodsystemen van PB Products

Knoop jij nog steeds met je leader of hoofdlijn vast aan je onderlijn? Dan ben je NIET visveilig bezig!

De woorden van Peter Vlasveld zijn duidelijk: er zijn geen excuses meer om te vissen met systemen waarbij de karper bij lijnbreuk achter blijft met een onderlijn, lood + loodsysteem, leader en zelfs meters hoofdlijn! Wakker worden vissers! Dankzij de kant-en-klare systemen van PB Products  kan de karper bij lijnbreuk ALLES kwijtraken en blijft enkel de rig achter.

Nieuwsgierig geworden? Check dan de uitleg van Peet in deze video of lees het artikel hieronder!


Hit ’N Run visveilige loodsystemen van PB Products

Peter aan het woord: Nog steeds verbaas ik mij weleens met wat voor loodsystemen er gevist wordt. Ik moet daar uit constateren dat er nog veel vissers zijn die zich absoluut niet bewust zijn op het gebied van visveiligheid.

Zijn we ons er van bewust wat er gebeurt na een eventuele lijnbreuk?

Veelal denken karpervissers dat als de vis het lood kan verliezen dat men dan visveilig bezig is. Maar als een karper rond blijft zwemmen met een rig, wartel, clip, leader of zelfs een voorslag met een hoofdlijn van enkele meters… dan zal de vis zich hoogstwaarschijnlijk vastzwemmen waarna de karper vastgeketend zit aan het obstakel óf in paniek z’n bek kapot trekt…

Hier nog eens een duidelijk plaatje hoe het Hit & Run systeem werkt.

Zo werkt het!

PB Products heeft alleen maar visveilige loodsystemen in haar assortiment. Zoals de Heli-Chod montage, het Hit ’N Run inline lood systeem en het Hit ’N Run loodclip systeem.

Het Hit ’N Run loodclip systeem, de leader zit door de clip gelust en niet vastgeknoopt aan de onderlijn….

Bij eventueel lijnbreuk zal de vis alles verliezen behalve de rig… TOP!

Het Hit ’N Run loodclip systeem lijkt het meest op een traditionele loodclip montage en heeft exact dezelfde werking. Echter werkt dit systeem wel anders bij lijnbreuk. Want de leader zit niet vastgeknoopt aan de onderlijn. De leader zit door het oog van de wartel. Bij eventueel lijnbreuk (leader, voorslag of hoofdlijn) zal de karper alles verliezen behalve de rig.

De componenten die je nodig hebt voor om visveilig te vissen.


Hetzelfde idee, maar dan voor de chod!

Een dubbel zo snelle beetindicatie, eenvoudig je lood of chodje vervangen en dat op een leader die zinkt als een baksteen: maak kennis met het Hit ‘N Run Chod Leader systeem van PB Products! Hét nieuwe product op het gebied van de chod wat je zeker eens gezien moet hebben. Hoe het werkt check je in de video die KWO over dit innovatieve item hebben gemaakt.


Ethische kwestie

Want zeg nou zelf, een parel zoals deze wil je over 10 jaar toch ook weer eens terugvangen, het liefst in kerngezonde conditie en onbeschadigd?

Jullie denken wellicht “jaja, die Peet wordt gesponsord door PB Products, dus vandaar dat hij het promoot”, maar reken maar dat ik bloedserieus ben over deze kwestie. Visveilig vissen is anno 2018 gewoon een must. Ennuh… ik ben niet de enige die er zo over denkt, ook de boys van KWO vissen met systemen waarbij de karper het volledige systeem kan verliezen:

Maak me trots, vis visveilig! Doe het voor de karper, je medevissers én voor je karma 🙂

Peter Vlasveld


Wil je meer weten over PB Products? Check dan de website en bekijk ook de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl