WIN een week GRATIS karpervissen op Le Grand Etang

Favoriet Favoriet
WIN een week GRATIS karpervissen op Le Grand Etang

Wil jij een week GRATIS vissen op het topwater ‘Le Grand Etang’? Meld je dan aan voor deze actie van KWO & The Carp Specialist! Op vrijdag 30 november gaan wij namelijk een KWO Member blij maken met deze vette reis naar dit BRUTE water wat bekend staat om haar fantastische spiegelkarpers (en fraaie koi’s)!

Meedoen is uiteraard simpel en doe je in 2 stappen:

STAP 1: Klik op de button en meld je aan!
STAP 2: Zorg je dat KWO Member bent (ben je het, regel het dan hierrr)


Terug van weggeweest in het portfolio van The Carp Specialist

Onze parel in het pakket… hét Franse water voor de liefhebber van zwaarbeschubde spiegelkarpers. The Great Lake is terug onder de naam Le Grand Etang: WE LOVE IT!

Dat zijn de woorden van The Carp Specialist voorman van het eerste uur, Bas van Klaveren. Het befaamde The Great Lake is na jaren van afwezigheid terug in het assortiment van deze reisaanbieder, welliswaar onder een nieuwe naam: Le Grand Etang. Lees hieronder meer over dit bijzondere water!


Le Grand Etang

Jarenlang was The Great Lake dé favoriete bestemming van de gevorderde karpervisser. In al die jaren zijn er ontelbaar veel prachtige karpers geland en ook bekende namen uit het wereldje maakten reeds hun lijnen nat op het water. Het nieuws dat The Great Lake dan ook uit het pakket van The Carp Specialist ging werd droevig opgepikt. Nadat er enkele jaren niet is gevist, is het nu tijd voor dé ‘come-back’ van dit bijzondere betaalwater!

Dé ‘come-back’ van dit bijzondere betaalwater!

Dit betaalwater is hoogstwaarschijnlijk één van de moeilijkste privéwateren ter wereld, maar zonder twijfel ook één van de meest mooie en uitdagende wateren en voorzien van een visbestand wat met geen woorden te beschrijven is.

Eén van de moeilijkste privéwateren ter wereld, maar…

…ook een met een visbestand om van te kwijlen!

Het meer is 23 hectare groot, kent 7 stekken en met een topvis van ruim 30 kilo en ontzettend veel zwaarlijvige (en zwaarbeschubte) ‘back-up’ vissen is het een ware droom voor menig karpervisser. Doordat het meer een grillig karakter heeft, heb je haast geen last van de naastgelegen stekken en zul je elkaar zelden in de weg zitten.

Le Grand Etang kent 7 stekken die ruim zijn verdeeld.

De visserij is een beleving op zich, een ideale stap als voorbereiding op het echte grote water. Le Grand Etang is doorzetten, zoeken, observeren, afzien en hopelijk vangen. Enige ervaring met de wier- en bootvisserij is wel een pluspuntje!

Vooral in de zomermaanden is Le Grand Etang rijkelijk gevuld met wier. Iets om rekening mee te houden!


Het visbestand – Mini Foto Dump

Het bestand van dit water is uitzonderlijk divers. De karpers op dit water zijn een verhaal apart. Al meer dan 25 jaar wordt hier karper gekweekt, die geroemd worden om de prachtige beschubbing. Dat er hier verstandig met de visstand wordt omgesprongen zien we terug in het visstandbeheer dat er op Le Grand Etang wordt toegepast. Het water telt nu ongeveer 300 karpers, waarvan het meerendeel zwaar en mooi beschubt. Benieuwd? Check onderstaande mini-fotodump maar eens:

Eén ding is zeker; op Le Grand Etang zwemmen in ieder geval vissen die je van je bucket list wilt afstrepen! 😉

Ook deze gave spiegel heeft een uniek schubbenpatroon.

Ook aan kleurrijke verschijningen…

…is geen gebrek op het meer!

We sluiten af met deze gave spiegel van KWO blogger Thimon Dokter!


Meer informatie

Ben jij een fanatieke karpervisser die de klappen van de zweep kent, een uitdaging niet schuwt, de wiervisserij kent en hard werkt voor elke aanbeet? Dan is dit water jou waarschijnlijk op het lijf geschreven! Is je interesse gewekt en wil je een sessie vissen op Le Grand Etang? Bezoek dan de website van The Carp Specialist om je stek te boeken. Doe dit wel snel, want een plekje op dit water is gewild! 😉

Boek hier jouw stek op Le Grand Etang

Enthousiast geworden? Boek dan nu een stek bij The Carp Specialist!

Tot ziens op één van onze wateren!

The Carp Specialist

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl