ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Wist je dat… je met Lowrance GRATIS waterkaarten kunt maken?

Favoriet Favoriet
Wist je dat… je met Lowrance GRATIS waterkaarten kunt maken?

Tegenwoordig kan het van groot belang zijn om wateren goed in kaart te brengen. Wellicht is de Genesis Live tool van Lowrance dus iets voor jou! Met dit programma maak je live dieptekaarten, terwijl je op jouw viswater rondvaart. Benieuwd hoe dat juist in zijn werk gaat? Check dan deze update!


Team Lowrance aan het woord: Veel karpervissers gebruiken dieptemeters die enkel de diepte en het bodemverloop aangeven. Vaak wordt de data die je hiermee genereert niet automatisch opgeslagen, waardoor je er geen dieptekaart van kunt maken. Lowrance heeft een update uitgebracht waardoor ‘live-mapping’ (live een dieptekaart maken van jouw viswater) nu GRATIS is!

Veel karpervissers maken gebruik van een dieptemeter die enkel en alleen het bodemverloop aangeeft, maar dat is zonde!

In deze update leggen we jullie kort uit hoe dit systeem werkt en geven we enkele handige tips.

Genesis Live in de praktijk

Het enige wat je nodig hebt is een micro SD kaart en je Lowrance dieptemeter verwerkt het bodemverloop automatisch in een kaart. Deze kaart is vervolgens live te zien op je scherm.

Rechts het diepteverloop dat je onder je boot ziet en links de live waterkaart die je zelf aan het maken bent!

Hierdoor kun je bijzonder efficiënt een water in kaart brengen. Op de plekken waar je vaart is de diepte nauwkeuriger te zien, waardoor je eventuele hotspots sneller kan opmerken.

Een grote slok water heb je binnen no-time in kaart gebracht met Genesis Live!

In onderstaand filmpje wordt nog even verduidelijkt hoe eenvoudig het systeem werkt.

Makkelijk in gebruik is het zeker.

Uiteraard moet je voor deze tool wel in het bezit zijn van een dieptemeter. Deze zijn vandaag de dag in vrijwel alle prijscategorieën te vinden. Voor ons karpervissers is de Lowrance Hook Reveal de meest interessante qua prijs.

Als je denkt dat alleen de high-end dieptemeters van Lowrance de Genesis Live optie bezitten heb je het goed mis!

Hook Reveal

Omdat roofvissers enorm veel gebruik maken van dieptemeters zijn de andere complexere en verfijnde modellen van Lowrance hier meer geschikt voor. In de praktijk hebben wij karpervissers die extreem verfijnde dieptemeters niet per sé nodig. De Hook Reveal is dus een strakke dieptemeter voor ‘karpergebruik’ 😉

De Hook Reveal heeft een strak design en is zeer gebruiksvriendelijk.

Deze dieptemeter is gegoten in een strak design en is eenvoudig in gebruik. De tool werkt hier perfect op, zodat jij binnen no-time alle hotspots van jouw viswater hebt uitgekamd!

Zelfs de kleinste contouren zullen binnen no-time zichtbaar worden met een Hook Reveal.

Kortom, het scheelt je een hoop tijd bij de aanpak van een nieuw water. Met deze tool heb je direct een realistisch beeld over het water, waardoor je snel kan inspelen op omstandigheden. Hierdoor sta jij nog sneller met een kromme hengel in je handen!

Vanuit de lucht is goed te zien hoeveel diepteverloop dit water kent. Een goede dieptemeter helpt in zo’n geval om de vissen snel te kunnen lokaliseren!

Succes aan de waterkant!

Team Lowrance


Volg team Lowrance op Instagram en Facebook om altijd op de hoogte te zijn van de laatste nieuwtjes en bezoek de website voor meer productinformatie!

Wie weet staar jij binnenkort ook naar een live waterkaart!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl