ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Zo beluister je de KWO Podcasts!

Inmiddels heeft onze eigen Jos Benders al voor een flinke reeks KWO Podcasts gezorgd. Er staan er nu 36 online en nummer 37 is al opgenomen. Kortom: volop ‘carp talk’ met jouw favoriete vissers!

Een lange rit voor de boeg? Hij zal een stuk vlotter gaan met een vermakelijke KWO Podcast!

Om het beluisteren van de KWO Podcasts zo eenvoudig mogelijk te maken, kun je de diverse afleveringen op tal van manieren beluisteren. Hieronder check je welke manieren handig zijn!


Wat is een Podcast?

In feite is een Podcast iets wat uit Amerika over is komen waaien. Je zet twee mensen bij elkaar, ze gaan kletsen en de audio wordt opgenomen (dus geen beeld). De ‘interviewer’ probeert tijdens het gesprek zoveel mogelijk interessante informatie uit de spreker te ??trekken’ om een zo vermakelijk mogelijke podcast te krijgen. Het doel van de KWO Podcast in om luisteraars te inspireren, vermaken en tips en trucs te geven om ze een betere visser te worden.

Gewoon leuke gesprekken met interessante karpervissers!

JB vraagt de vissers naar hun levensverhaal, visverhalen, tips en trucs en meningen over allerlei zaken in het karpervissen. Ideaal voor tijdens het autorijden, werken, vissen of sporten. Gewoon lekker alleen maar luisteren en je handen en ogen vrij hebben voor iets anders.

Tijdens het beluisteren van een KWO Podcast word je vermaakt met een interessant gesprek tussen JB en een gast.

Ongeveer elke twee weken komt er een nieuwe podcast online. Er zijn al diverse interessante gesprekken opgenomen met o.a. Michiel Pilaar, Mark Hofman, Kevin Diederen, Remy van Os, Willem Kwinten, Mike Thille en vele anderen!

Talloze interessante vissers zijn al voorbij gekomen, waaronder Lex Cuyten!

Manier 1: Podcasts op je Apple device

Heb je een iPhone of iPad? Dan is het beluisteren van de gesprekken helemaal kinderspel. In het mapje ‘Muziek’ op je apparaat zit namelijk standaard de app ‘Podcasts‘. Heb je deze verwijderd of kun je hem niet vinden? Zoek hem dan even op in de AppStore en download hem zo nodig opnieuw.

Via de standaard app ‘Podcasts’ beluister je eenvoudig de KWO Podcasts op je Apple apparaat.

Via Podcasts kun je jezelf abonneren op KWO. Gratis en voor niets! Hierdoor beluister je de nieuwe Episodes als eerste en bovendien kun je, net als bij Soundcloud, ondertussen aan de slag gaan met andere bezigheden. Ook heel chill dat je notificaties aan kan zetten waardoor je automatisch een bericht krijgt als er een nieuwe aflevering is.

Vergrendelt je het scherm? Geen nood, de Podcast speelt namelijk gewoon door!

Manier 2: Pocketcast voor Android

Mocht je een Android apparaat hebben, dan kun je via de applicatie Pocket Casts ook de KWO Podcasts beluisteren. Dit werkt op bijna dezelfde manier als bij Apple, dus even samengevat: simpel en gebruiksvriendelijk! Mocht je de app nog niet hebben gedownload, klik dan HIER om dat alsnog te doen.

Heb je Android? Werp dan eens een blik op de App Pocket Casts.

Manier 3: KWO & YouTube

Uiteraard delen we de KWO Podcasts via de website en ons YouTube kanaal. Op de website is er een speciaal tabje voor aangemaakt, klik hier. Op YouTube kun je de Podcasts vinden door ze in de zoekbalk te typen, klik hier. Super simpel!

Uiteraard beluister je de Podcasts via de website en ons YouTube kanaal.

TIP: Inmiddels hebben we de eerste podcast met video publiceert, dus als je graag bewegend beeld hebt bij de podcast kan dat nu ook! Check hieronder de eerste editie met beeld, met Marco Tetteroo als gast:


Manier 4: Soundcloud

Soundcloud zal bij de meeste karpervissers ook wel bekend in de oren klinken. Dit is een platform waar muzikanten zelf muziek en Podcasts kunnen delen. Via onze eigen pagina, die je kunt vinden door te zoeken op ‘KWO Podcast‘, kun je de diverse afleveringen aanzetten en beluisteren.

Soundcloud zal bij de meeste karpervissers ook wel bekend in de oren klinken.

Het voordeel van Soundcloud is dat het letterlijk ‘Plug and Play’ is. Je kunt dus ook je device vergrendelen, terwijl Soundcloud de Podcast nog steeds afspeelt. Zo kun je op je gemak luisteren, terwijl je ondertussen de was doet, het vuilnis buiten zet of rustig aan de waterkant zit!

Via Soundcloud kun je uiterst eenvoudig de KWO Podcasts beluisteren.

Manier 5: Spotify

Velen van jullie zullen Spotify wel kennen, deze digitale muziek service is dan ook wereldwijd de populairste! Op dit platform zijn alle KWO Podcast terug te vinden, klik hier of zoek gewoon in de zoekbalk op ‘KWO Podcast’ en je vindt ze gelijk. Net zoals Soundcloud is Spotify ‘plug in and play’. Beluister de Podcasts dus tijdens het autorijden, vissen en/of sporten!

Als je feedback hebt op de KWO Podcast horen wij dat graag! Wil je andere vragen horen, onderwerpen bespreken of heb je tips voor vissers die we moeten spreken? Mail JB dan op jos@karperwereld.nl!


Dusss, het mag duidelijk zijn dat je tijdens je eerstvolgende rit in de auto, het OV of een rit op de fiets een kakelverse KWO Podcast aan hebt staan. Met de bovenstaande manieren kan het in ieder geval niet meer mis gaan! 😉

KWO Redactie

Bekijk ook