Zomervakantie: hengels mee of niet? – Remco Akkermans

Favoriet Favoriet
Zomervakantie: hengels mee of niet? – Remco Akkermans

Eigenlijk heeft vissen altijd deel uitgemaakt van de zomervakantie van Remco, maar in al die jaren is er wel wat veranderd. Van ‘hard gaan’ als jonge hond tot rekening houden met het gezin. Eén ding is in al die jaren duidelijk geworden: hengels helemaal thuis laten is geen optie…  😉


Remco vertelt: Vakantievissen begon voor mij eind negentiger jaren. De jaren dat wij voor het eerst de verhalen zagen van andere vissers die gingen pionieren in Frankrijk. Dat wilden wij ook en in de zomervakantie van 1998 moest het gaan gebeuren. Ons rijbewijs een maand binnen en daar gingen we. Ruim 1300 km rijden naar een meer aan de voet van de Pyreneeën. Daar visten we als echte pioniers, althans zo voelde dat voor ons. Meer dan een week aan de waterkant en lijnen uitvaren met een boot hadden we nooit eerder gedaan. Het was prachtig en in die week vingen we meer dan 150 vissen van gemiddeld 7-8 kilo met welgeteld één dertigponder. We vonden het één groot avontuur!

Voor ons was het een groot avontuur.

Voor ons was het een groot avontuur!

De grootste vis van de trip; Mijn eerste Franse dertiger!

De grootste vis van de trip; Mijn eerste Franse dertiger!

Deze vakantie was voor mij het begin van vele zomervakanties aan het water. Wat begon met kleine makkelijke wateren eindigde in vakanties op een aantal van de grote Franse meren met Thijs en Ron. Vooral de zomer samen met mijn vismaat Thijs is mij altijd bij gebleven. Beide vrijgezel zaten we wekenlang op een eiland te vissen op Lac de Madine. Het was er taai, maar uiteindelijk viel alles samen en vingen we beide een nieuw pb van ruim in de 20kg.

Thijs met zijn Madine bak.

Thijs met zijn Madine bak.

Voor het eerst zaten we zolang van de bewoonde wereld af en we moesten hard werken om aan vis te komen, maar dat deden we graag. Een hele nieuwe ervaring op dit grote water waar we alles voor ons kiezen kregen. 35 graden, harde storm, dagen zonder vis en nachten dat we het niet bij konden houden met uitvaren. Van deze prachtige tijd hebben we een video gemaakt, check deze hieronder!

Toen kwam de tijd dat ik een serieus vriendinnetje kreeg en dan worden de vakanties toch iets anders ingedeeld… Tsja, ineens sta je op een camping i.p.v. twee weken op een eiland. Maar, één ding maakte ik mijn vrouwtje wel duidelijk: de hengels gaan altijd mee. Zo ook toen mijn huidige vriendin (Cindy) en ik voor het eerst samen naar Frankrijk gingen. En waar ging de eerste reis naartoe? Jawel, naar dat ene water waar het in 1998 ooit begon want daar zat namelijk ook een camping bij. Knus in een vistentje op de camping en af en toe samen een nachtje vissen.

Gelukkig kon ze gelijk al goede foto's maken ;-)

Gelukkig kon ze gelijk al goede foto’s maken 😉

De hengels bleven ieder jaar mee gaan en jaar na jaar gingen we naar andere wateren toe. Ook Cassiën kon niet in dat rijtje ontbreken. Samen maakten we een aantal korte dagsessies aan dit prachtige water en op het moment dat er een hengel af ging stond Cindy gelijk klaar om foto’s te maken van de dril. Jammer genoeg heb ik van onderstaande foto de vis voor het net gelost. Toen maakte mijn vriendin Cindy voor het eerst mee wat het verspelen (van een bak) met een visser doet.

De vis loste zich vlak voor het net.

De vis loste zich vlak voor het net…

Onze laatste vakantie samen was in 2011 aan de Lot. We hadden samen het grote geluk dat Cindy zwanger was van ons eerste kindje, dus kon ik nog één keer vol gas gaan. We stonden op de camping met de grote tent aan het water en er werd dus ook bijna elke nacht gevist. Overdag leuke dingen doen samen en ‘s nachts knallen. Aangezien de zwangerschap ook flink wat misselijkheid met zich mee bracht, bleven we af en toe bij de tent waardoor ik met enige tegenzin toch nog wat extra uurtje overdag moest vissen 😉

Supervangsten op een superrivier!

Supervangsten op een superrivier!

De buren snapten er helemaal niets van dat ik elke avond met dat blauwe speelgoed bootje op het water bezig was om die lijnen uit te varen terwijl ze me nooit een vis zagen vangen. Totdat ik een mooie spiegel ving terwijl de buren zaten te kijken. Ik zal het nooit vergeten maar na die ene vis moest ik ze voor elke vangst wakker maken!

Geweldige spiegels op de lot.

Geweldige spiegels op de lot.

Ook van de geweldige vakantie aan de Lot hebben we een video gemaakt:

Een jaar later waren we met zijn drieën en ondertussen zijn we zelfs met zijn vieren. De hengels gaan nog steeds elk jaar mee maar zo hard als ik eigenlijk wil gaan in de zomervakantie, dat gaat gewoon niet meer. Als ik zie hoeveel ik nu geniet samen met mijn twee kleine mannen dan denk ik bij mezelf: misschien is een paar jaar lekker rustig op de campingvijver vissen ook goed. Tot ze oud genoeg zijn om samen met mij weer volop fanatiek te gaan karperen. Natuurlijk is het wel een flinke verandering; van 3000 hectare water naar campingvijvers zo klein als een half voetbalveld. Maar wat het belangrijkste is: de jongens vinden het fantastisch. Ze gaan graag  mee en ik geniet van elke visdag net zoveel als zij. Zeker als ik die stralende gezichten zie zodra we samen een karper vangen.

Tegenwoordig geniet ik samen met de jongens net zo veel op de campingvijver.

Tegenwoordig geniet ik samen met de jongens net zo veel op de campingvijver 🙂

Eenmaal terug van de zomervakantie merk ik gelijk wel dat het kriebelt om er toch weer een paar nachten alleen op uit te gaan en dan is het fijn als het soms een beetje meezit. Al snel vang ik een aantal mooie vissen waarvan een mega brute spiegel.

Net terug van vakantie vang ik in Nederland al snel een aantal mooie vissen!

Net terug van vakantie vang ik in Nederland al snel een aantal mooie vissen!

Check hieronder de video van zomer 2016.

De zomer is weer voorbij dus op naar hopelijk veel mooie momenten in het komende najaar. Of het nu een nachtje alleen vissen is of samen met de jongens op dat prachtige parkvijvertje!

Samen genieten op een parkvijvertje.

Samen genieten op een parkvijvertje 🙂

Tot de volgende!

Remco Akkermans

Een geslepen visser, maar ook een dromer: Remco Akkermans. Deze Oosterhoutse ‘carpist’ heeft een hoog avonturiersgehalte want uitdagingen gaat hij niet uit de weg. In zowel binnen- als buitenland timmert hij hard aan de weg!