ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Rigperikelen: de favoriete rigs van Kevin Diederen!

Velen zullen zich afvragen hoe de rigbox van Kevin Diederen eruitziet. De man die ons uiteraard direct doet denken aan het Engelse topmerk Korda. Zijn de favoriete rigs van Kevin dan ook zo extreem ingewikkeld of kiest hij toch voor oude vertrouwde rigs? In deze update vertelt hij hier wat meer over!


Kevin Diederen aan het woord: Mezelf een riggfreak noemen zou ik zeker niet doen. Ik vind wel dat als er nieuwe producten op de markt komen, dat die getest moeten worden. Zo kwam een aantal jaren geleden ineens de Spinner/Ronnie Rig voorbij. Hier zag ik echt toekomst in en ik wilde hem vooral eens proberen om zo ook vanuit Korda hier vragen over te kunnen beantwoorden. En dat kan enkel door ergens praktijkervaring mee te hebben. Toen wist ik echter niet dat het een van mijn absolute favorieten zou worden.

spinner rig
Kevin vindt het belangrijk om iets zinnigs te kunnen delen over nieuwe producten van Korda.

Kevin’s tacklebox

Iets dat ook een vaste plek in mijn Tackle Box heeft zijn chod rigs. Het is gewoonweg een super efficiënte rig. Ik ga niet snel op zoek naar dat ene kleine harde plaatje maar vis liever in de buurt van waar ik een vis kan spotten. Dit kan bijvoorbeeld op wier zijn maar ook op een zachte blubberbodem.

kevin diederen
Kevin probeert altijd in de buurt van de vis te vissen.

Chod Rig

Met een Chod rig heb ik vrijwel altijd zekerheid dat ik presentabel lig te vissen. Naast het feit dat de presentatie haast altijd on point is, hangt er ook een pop-up aan die snel de aandacht trekt van de aanwezige vissen.

De Chod is hot!

Dat is voor mij heel belangrijk aangezien ik vaak korte sessies vis. Ik wil er dan natuurlijk het maximale uithalen. De Chod is hot!

pop up rigs
Fluo pop-ups behoren tot één van Kevin’s favoriete aassoorten.

Ik vis ze graag op mijn leadcore. Dit is niet alleen voor het gebruiksgemak maar ook omdat er ietwat meer gewicht in zit én dat kan de inhaking bevorderen. Dit is puur op gevoel en dat is voor mij belangrijk. Ik vis mijn Chods ook altijd in combinatie met een licht loodje.

vangst spiegelkarper kevin diederen
Chods in combinatie met licht lood heeft Kevin al heel wat moois opgeleverd.
Link to podcast kevin diederen

’s Nachts?

Een vraag die ik al vaker voorbij heb zien komen. Om er duidelijk antwoord op te geven: ’s nachts, overdag, met voer, zonder voer. Ik zet ze dus altijd in! Ik snap niet echt waarom dit ’s nacht een “no go” zou zijn.

pop up
Veranderen van kleur doet Kevin wel.

Zigrig

Mijn tweede meestgebruikte rig is een zigrig. Deze is voor mij onmisbaar omdat karpers nu eenmaal niet alleen maar in de buurt van de bodem vertoeven. Het is echt een onderschat wapen en veel karpervissers laten daardoor kansen liggen. Op momenten dat er op de bodem geen actie te krijgen is kan je met een aasje zwevend in de waterlagen soms alsnog vis vangen.

Karpers zijn lang niet altijd op de bodem te vinden, dus een zwevend aasje kan uitkomst bieden!

Kortom, het hoeft absoluut niet altijd moeilijk te zijn. Zolang je maar vist waar de vis zit, kan je naar mijn mening met heel wat rigs je vissen vangen. Eerst kijken of het gehele plaatje klopt qua omstandigheden. Als het dan nog niet lukt, kan je gaan kijken naar kleinere aanpassingen!

vangst rijenkarper kevin diederen
Tijdens deze sessie klopte het plaatje volledig!

Alvast succes komend voorjaar!

Kevin Diederen


Luister voor meer inspiratie zeker de podcast van Kevin. Volg hem op zijn Instagram om op de hoogte te blijven van zijn vangsten!

Bekijk ook