ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Harken op Franse kanalen, bruut videogeweld van het Cuyten team en instant succes!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Harken op Franse kanalen, bruut videogeweld van het Cuyten team en instant succes!

Ben jij benieuwd wat zich de afgelopen week weer heeft afgespeeld in het karperwereldje? Check dan snel deze kersverse KWO Boulevard! In deze editie lees je o.a. over instant succes in de avond, die-hard KWO fans, vissen op Vaderdag, harken op Franse kanalen en nog (veel) meer!


Karpervissen met de korst – Ruben Carplife

De KWO Boulevard van deze week trappen we af met bijzonder leuk nieuws! Het zal jullie namelijk vast niet ontgaan zijn dat karperfanaat Ruben Pels onlangs vader is geworden. GEFELICITEERD Ruben! Ondanks dit fantastische moment wordt toch regelmatig een uurtje gevist. Bewapend met licht materiaal, brood en hondenbrokken probeert hij snel succes te behalen. Of hem dit lukt zie je in de video hieronder:

Meer van dit? Check dan zeker eens het YouTube kanaal Ruben Carplife!

Harken op een Frans kanaal!

Dat er op de pittoreske Franse kanalen leuke vissen zijn te vangen bewijst Cyriel Endriatis wel! Hij heeft afgelopen week #ZIEK lopen harken op de Franse kanaaltjes. Iets waar menig kanaalvisser wel jaloers op kan zijn! Meerdere prachtige vissen bezochten de mat, waaronder deze paar prachtige spiegels:

Een zeer prachtige spiegel!
#CATCHANDRELEASE
Met zulke lippen worden de mosseltjes makkelijk opengebroken!
Prachtig om ze zo te vangen in het Franse land!

KWO Community video – Keep Searching Part 5

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de vijfde aflevering van het tweede seizoen Keep Searching!

Er werd volgas gestruind in deze vijfde aflevering!

Na de monsterspiegel van 30 kilo voelde Mark dat er meer in zat op het desbetreffende water. Na een maandje ‘rust’ keerde hij terug voor een nieuw avontuur, uiteraard gemotiveerd tot op het bot! Check de trailer hieronder of bekijk de hele video HIER.


Bak van de week: Snel succes in de avond

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Rick Oomen. Tijdens een korte avondsessie wist hij deze prachtige schub te vangen op een zandafgraving met een lage bezetting. De extreme wiergroei maakte het niet gemakkelijk, maar deze schub kon de verleiding van een Scopex Squid van Nash niet weerstaan!

Altijd mooi als er in de avond nog een heerlijke bak langs komt!

Instagram tip: @carpcouplenl

Het ‘carpcouple’ Bryan van Willigen en zijn vriendin Evi trekken er vaak samen op uit. Iets waar karpervissende mannen eerder van zullen dromen dan waar zullen maken 😉! Check hieronder vast een kleine fotodump van hun avonturen en volg hun instagram kanaal @carpcouplenl om op de hoogte te blijven van alle avonturen die nog gaan komen.

Bryan met een prachtige rijenkarper!
Kijk, super om zulke vissen te vangen en de hobby te kunnen delen met de vriendin!
Nog een puntgave schub van Bryan!
Van zulke platen kun je alleen maar genieten toch!?

Ed Skillz komt Team Trakker versterken!

Ed Skillz is al heel wat jaren een bekende in de karperscene in Europa en de rest van de wereld. Veel mensen kennen hem van zijn kenmerkende manier van foto- en videografie, maar natuurlijk ook als de oprichter van Carpcrossing. Ed is al decennialang een gepassioneerde karpervisser en schuwt het avontuur en het onbekende niet. Bovendien zien we geregeld monsters van vissen passeren op zijn social-media pagina’s. Ed is toe aan een nieuwe uitdaging en komt met veel plezier het Team Trakker versterken, hij wordt consultant van de merken Trakker Products, Aqua Products en Cygnet Tackle.

“Veel mensen kennen Ed van zijn kenmerkende manier van fotografie!”

“Door de jaren heen heb ik al aardig wat producten van Trakker, Aqua en Cygnet gebruikt in mijn visserij. De producten van deze merken zullen dan ook zonder enige twijfel een goede toevoeging zijn in mijn toekomstige avonturen en zoektochten naar karpers. Met veel plezier ga ik deze nieuwe uitdaging aan.“ aldus Ed.

Met veel plezier ga ik deze nieuwe uitdaging aan!

Trakker verwacht door de samenwerking met Ed de kwaliteit van hun producten naar een nog hoger niveau te tillen. Ze kijken dan ook heel positief naar de toekomst, mede door de passie die beiden hebben voor de karpervisserij. Ze willen innovatieve producten blijven aanbieden die stijlvol én waar voor je geld zijn.

Nog een #MACHTIGE plaat van Ed Skillz!

Teamdag Cuyten boilies

Het team van Cuyten boilies beleefde in 2019 een ongelooflijk leuke dag met het team. Hoe het eraan toe ging zie je in deze korte, maar mega vette video die afgelopen week op hun YouTube kanaal verscheen, veel kijkplezier!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

De zig rig kan juist in de zomermaanden super effectief zijn. Wat je nodig hebt om met zigs te vissen vertelt Kevin Diederen jullie in dit artikel!
Ga jij graag aan de slag op kanalen? Check dan zeker eens dit artikel waarin Kris Pauwels jullie vertelt hoe je kanalen het effectiefst bevist!
Kenny Hoeben en Bart Hartl bevisten onlangs een wierrijk privé-water. Dat dit een sessie werd met een gouden randje werd al snel duidelijk. Check snel hoe hun avontuur verliep!

[Fotodump] Gideon van der Peijl

Gideon van der Peijl is onlangs flink op pad geweest, soms alleen en soms met zijn vismaatje Jochem. Enkele prachtige vissen van verschillende wateren bezochten de mat, hieronder een kleine greep uit de afgelopen weken:

Deze prachtige schub ving Gideon terwijl hij alleen aan het kanaal zat te vertoeven!
Vismaatje Jochem met een prachtige schub!
Als afsluiter ving Gideon nog een prachtige spiegel op de Rivier!

Het beste van de KWO Community

Benieuwd wat je allemaal kunt ontdekken en zien met een KWO Community Membership? Bekijk dan eens de onderstaande video met daarin ALLES wat de Community je te bieden heeft! Meer weten over het membership? Klik dan HIER.


Topvangsten van afgelopen week

Het weer van afgelopen week was voor de vangsten echt uitstekend! Zo werden er weer een flink aantal prachtige vissen gevangen door jullie. De beste hebben wij uiteraard weer geselecteerd voor in deze KWO Boulevard. Scrol snel verder voor een flinke dosis karperplaten!

De weeromslag van vorig weekend zorgde voor een paar mooie vissen voor Sander van Duinen-Kaars, waaronder deze prachtige veertiger die gevangen werd op de strawberry special van Originals!
Max Scholten met een prachtige oude rakker!
Een prachtig schubje voor Sjacco Wesbeek!
Jim van Steenbergen belde Bulters laat in avond of die wellicht nog even tijd had om foto’s te maken en voor zulke vissen komt Robin zeker even buurten!
Het regent grassers bij Kevin Beguin, onder meer kwam deze graskarper van meer dan 22 kilo voorbij!
Johan van Liere met twee prachtige…
…parels op het aas van Hollandbaits!
Een heerlijke schub voor Raymon Veenstra!
Randy Muts harkt er lekker op los!
“Een visje in de morgen is een (zon)dag zonder zorgen!” – Dwayne van den Abbeele.
Mart Peeters vangt gewoon dikke schubs met de vaste stok!
Bij Ian Thiels zat het afgelopen niet echt mee!
Dominique de Vos met een puntgave Zeeuwse dertiger!
Wat een mega mooie bak voor Bram Nijs!

Carl & Alex op de riviertjes

Het visseizoen van Carl & Alex kon niet beter beginnen! De twee heren struinde heel wat wierrijke riviertjes af met een bijzonder mooi resultaat. Benieuwd naar de video? Check hem dan hieronder:


Vissen op Vaderdag met Remco de Koster

Met je gezin op pad en dat combineren met vissen, daar droomt iedere karpervissende vader wel van. Ook Remco de Koster heeft het weekend van Vaderdag heerlijk kunnen genieten. Samen met zijn zoontje werd er een nachtje gevist en kwamen er meerder vissen op de kant. Al met al was het een prima nacht waarin vissen en vaderschap prima te combineren zijn! Hieronder een kleine fotodump van deze gezellige sessie:

Een prachtig getekende spiegel die tijdens deze sessie de mat bezocht!
Ook deze schub was het haasje deze sessie!
In de ochtend ging het los, dus werd vrouwlief gebeld voor de fotografie!
Jong geleerd is oud gedaan, het dochtertje van Remco ging aan de haal met het voer!
Als afsluiter nog een hele fraaie spiegel!

Luistertip: KWO Podcast

Ben jij al bekend met de KWO Podcast? Zo’n twee keer per maand brengen we een nieuwe editie uit waarin we bekende vissers uit het karperwereldje uitgebreid interviewen over hun achtergrond, hun visserij, bijzondere hoogtepunten uit hun (vis)carrière en nog veel meer! Kortom: zit jij in de auto, te vissen of lekker met je benen om hoog op de bank? Zet dan zeker eens de KWO Podcast aan! Je vindt alle afleveringen HIER.

Afgelopen week verscheen de Podcast met Sjoerd Beljaars online, luister hem snel door op de afbeelding te klikken!

Gezocht: Online Marketeer (fulltime) bij Visdeal

Visdeal/Visdealshop is op zoek naar een ambitieuze en getalenteerde starter die recent een HBO en/of WO opleiding heeft afgerond en affiniteit heeft met online marketing. Lijkt het jou leuk om alles te leren op gebied van online marketing en om bij te dragen aan de missie Visdeal om de grootste hengelsport webshop van Europa te worden? Lees dan deze vacature, neem contact met ons op (CV + motivatie) en wie weet ga jij binnenkort al aan de slag in het marketing team van Visdeal als Online Marketeer!

Wie weet sluit jij je binnenkort aan bij deze heren!

Die-hard KWO fan: Joachim Verhamme!

Dat wij bij KWO inmiddels flink wat fans hebben opgebouwd moge duidelijk zijn. Ook Joachim Verhamme (@jkdreamfishers op Insta) is enorm fan en van KWO en vroeg zich af hij het KWO logo op zijn nieuwe bus mocht plakken. Uiteraard zijn wij de moeilijkste niet en dus ging hij aan de slag! 😉 Zie hieronder het resultaat van deze getunede bus:

Kijk, zo zien wij dat graag!
Gelijk werd er ook nog eens een mooie vis gevangen, natuurlijk werd deze even geshowd voor de bus!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In dit gloednieuwe blog vertelt Ricardo Koster jullie hoe hij dit jaar jacht gaat maken op een nieuw PB!
In weer een nieuwe ‘Master de Maand’ hebben we het over warme watertemperaturen, passieve karpers en hoe je hier het beste op kunt inspelen!

Velly Carpfishing – The Hunt

Het (nieuwe) YouTube kanaal Velly Carpfishing heeft afgelopen weer een vette video op het kanaal gedropt! In deze video werd gezellig een sessie gevist als broers onder elkaar. Of de broers ook een paar mooie vissen weten te strikken zie je in de video hieronder:


Insta finest top 3

Instagram, het Social Media kanaal dat bij de meeste van jullie niet meer weg te denken is. Vele uren worden er gespendeerd aan het bekijken en liken van de beste platen. Scroll snel verder voor de drie tofste platen die wij de afgelopen week tegen kwamen op Instagram!

View this post on Instagram

#mastacoco# #teamtbs47

A post shared by Mathieu-poc Morel (@mathieupocmorel) on


Het mysterie van karpers in afgelegen en afgesloten water ontrafeld!

Heb jij je altijd wel eens afgevraagd hoe karpers (of andere vissoorten) terecht komen in zeer afgelegen en afgesloten water? Daar lijken onderzoekers nu een verklaring voor te hebben. Het blijkt namelijk zo te zijn dat visseneitjes lang mee kunnen liften in de darmen van wilde eenden. Vervolgens doet de eend de hoognodige boodschap en poept daarmee nog levende embryo’s uit van bijvoorbeeld karpers. En voilà de karper is ‘geboren’ op een nieuw water!

Klik snel op de afbeelding voor het hele verhaal!

Meerval masterclass met Roy Noom

Vanaf 2012 mogen we gericht vissen op de grootste zoetwatervis van Nederland en België: de meerval. De ene karpervisser vindt deze vissen maar niets en de ander vindt het juist een leuke vis om te vangen! Op het kanaal van Roofmeister verscheen afgelopen week een vette video waarin Roy Noom en Bart Castricum jullie alles uitleggen hoe je deze vissen effectief kunt belagen.

Klik snel op deze afbeelding voor de video!

Topfoto: Prachtige zonsopkomst

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Gideon van der Peijl. Jullie zagen al een paar mooie vangsten van Gideon voorbijkomen, maar tijdens de sessies werd er uiteraard ook genoten van het uitzicht!

Dat is nog eens heerlijk wakker worden zo!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Race door de Balkan Pilaar & Ossie on tour #1″

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Race door de Balkan van Pilaar & Ossie on Tour is een van de best bekeken video’s. Maar liefst 3000 kilometer asfalt, spannende momenten met de Transporter, knetterharde runs, onverwachte blanks, een schitterende omgeving en vooral veel humor. Check de movie hieronder:

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl