ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Kanaalbakken, Rainbow Lake on fire en wederom een dikke PR regen!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Kanaalbakken, Rainbow Lake on fire en wederom een dikke PR regen!

Na het tropische weer van de afgelopen dagen is het tijd om de hengels weer uit de schuur te halen en naar de waterkant toe te trekken! Om alvast in de stemming te komen staat er een nieuwe KWO Boulevard klaar, met deze week wederom een flink aantal PR’s aan gort, verschillende kanaalbakken tot boven de 28 kilo, een mooie ‘struinvangst’ en uiteraard nog (veel) meer!


DW Fishingteam: ‘Karpervissen met…’

In weer een nieuwe aflevering van DW Fishingteam gaan de heren vissen met dartlegende Jeffrey de Zwaan. Het beloofd weer een sessie te zijn vol karper, humor en gezelligheid. Wie zou er de meeste vissen vangen? Dat zie je in deze video:


[Fotodump] Harken op het kanaal

Ricardo Hartjes wist de eerste week van zijn vakantie goed te besteden. Enkele nachtjes vertoefde hij aan het kanaal en dat ging niet zonder succes. Na flink wat kleinere schubs kon hij het net schuiven onder een 20,2 kilo spiegel! Hieronder check je enkele van zijn vangsten:

Een zeer brute schub van het kanaal!
Groot of klein, op het kanaal mag iedere vis er zijn!
Wat een #UNIT zeg!
Als afsluiter kwam er nog een mooie spiegel voorbij!

Bak van de week: Beauty tijdens het struinen!

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Jordy Op ’t Hof.

Jordy vertelt: Vandaag even een paar uurtjes aan ’t struinen geweest en dit was het uiteindelijke resultaat van veel zoeken en een aantal kansen zelf verzieken. Desondanks wel mooie vissen gezien voor de WANTED list en niet geblankt!


KWO How To Week is gestart!

Yesss, we zitten inmiddels al op dag drie van de eerste KWO How To Week! Op zeven achtereenvolgende dagen droppen we iedere dag om 17 uur een leerzame How To video waardoor je MEER KARPERS gaat vangen. Rigs, aas, voeren, aanpak en veel tips & tricks! Check de video’s nu op de KWO Community onder deze link!

Vrijdag verscheen het eerste deel waarin Pilaar vertelt hoe hij samen met MH zo succesvol was in de Franse Alpen en gisteren kwam het tweede deel live, waarin Mark Hofman vertelt over het downgraden van je tacklebox. Vandaag om 17:00 komt alweer het derde deel online, dus zorg dat je ook die niet mist!

Bij het speuren naar ‘oude’ Alpenvangsten kwamen er toffe foto’s boven water! #uitdeoudedoos

Nog geen member en benieuwd wat je kunt verwachten? Laat dan via deze link jouw naam en mail achter en je kunt gratis een video bekijken! Uiteraard kun je je ook gelijk aanmelden via de onderstaande knop 😉


Instagram tip: @dutchcarpcouple

Kennen jullie het Instagram kanaal @dutchcarpcouple al? Het koppel achter dit kanaal zijn Tom & Priscilla en zij nemen jullie mee op al hun karper avonturen. Enkele pics check je hieronder, maar geef ze vooral een follow voor nog veel meer toffe platen!


Dikke bakken met Raf van Opstal

Raf vertelt: In het voorjaar is er een nieuwe 30 kilo vis opgedoken op een gewicht van maar liefst 31 kilo, die een enorme groei marathon heeft afgelegd op het Albertkanaal. Enkele weken geleden heb ik mijn zinnen gezet op deze vis. Vanwege de vele kleine vissen waar ik door moest vissen en de mentaliteit van sommige (onervaren) vissers was de start vrij moeizaam.

Maar op het einde komt alles goed zekers 😉!

Op zaterdagochtend werd ik gewekt door een harde run. Ik ging er eigenlijk al meteen vanuit dat het weer om een guppy ging, maar na een kleine minuut voel je toch wel dat er iets van een heel ander kaliber aan de andere zijde hangt. Kortom: na een lange logge dril werd mijn vermoeden bevestigd en ligt mijn target aan de oppervlakte om te netten.

Pfff, hier zal menig visser allen maar van kunnen dromen!

Zoals verwacht reikte ze de 30 kilo niet meer tijdens deze periode van het jaar, maar desalniettemin deed het er niet echt toe en mijn zijn 28,4 kilo karpervlees was ik dik tevreden. Uiteraard werd ook deze vis gevangen op mijn vertrouwde Red Spice bollen van Carpelicious. Super bollen bestaan eigenlijk niet, maar van sommige bollen weet je gewoon dat het net iets beter zit als met andere!

Van beide kanten echt een prachtvis!

Bij deze ene bak bleef het niet, want een sessie later mocht ik ook nog het net schuiven onder deze magische vis. Een prachtige spiegel op een gewicht van 20,2 kilo!

Wederom een dikke #UNIT!

Het is overigens niet de eerste grote vis van het Albertkanaal voor Raf. Eerder schreef hij namelijk over een 30 kilo vis die hij wist te vingen. Check het artikel hierrr!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er twee voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Wil je in korte tijd actie? Probeer dan eens te vissen met de korst. Met de vijf tips in deze update moet dat in ieder geval vast goed gaan komen!
In deze update vind je vijf allround tips van Jay Wilms die jou extra vissen kunnen opleveren!

Visser gooit vislijn over hoogspanningslijn

Als je iets niet moet doen is het wel een vislijn over een hoogspanningslijn gooien. Toch gebeurde deze LEVENSGEVAARLIJKE actie afgelopen week in Hengelo. Het hele verhaal erachter lees je hier!

Altijd oppassen dus als je onder hoogspanningsmasten zit te vissen! © Tonnie Klein Hemmink

Veel actie en vangsten met Lex Morsink!

Dat goed voorvoeren heel efficiënt kan zijn om veel vissen te vangen in de polder laat Lex Morsink wel zien in deze video. Er komen flink wat mooie vangsten op de kant, dat wordt dus weer genieten! Je checkt de video hierrr:

Meer van dit? Check dan snel het YouTube kanaal van Lex Morsink!

KWO x Forge Tackle winactie – Vistrip naar Bled gewonnen door Kurt de Proot!

Het is je vast niet ontgaan: afgelopen weken organiseerde we in samenwerking met de mannen van Forge Tackle een bizarre winactie waarbij je drie dagen lang all-inclusive kon vissen op het meer van Bled. Tijdens een live trekking afgelopen week werd de winnaar gekozen: Kurt de Proot! Kurt, vanuit het hele KWO Team wensen we je heel veel plezier tijdens jouw vistrip op Bled. Geniet ervan!

Kurt zal er binnenkort net zo bijzitten als Pilaar & Ossie!

Het beste van de KWO Community

Benieuwd wat je allemaal kunt ontdekken en zien met een KWO Community Membership? Bekijk dan eens de onderstaande video met daarin ALLES wat de Community je te bieden heeft! Meer weten over het membership? Klik dan HIER.


Topvangsten van afgelopen week

Temperaturen boven de 30 graden en toch blijven er mooie karpers gevangen worden, #LEGENDS! Heb je zelf onlangs ook een mooie vis weten te vangen? Stuur hem dan in via boulevard@karperwereld.nl en wie weet zie jij jouw vangst wel terug in de volgende KWO Boulevard. Scrol snel verder voor de beste vangsten van deze week!

Pascal Philippi is op roadtrip voor vijf weken…
…en zijn voerstekken beginnen te lopen!
Teun van de Laar met een prachtige Maasvis!
Op het einde van de sessie kwam deze bak nog even langs bij Nick Tol!
Rik van Heugten met een Nederlandse buffel!
Een prachtig gebouwde schub voor Yanick de Zwaan!
Robert Doone met een perfecte rijenkarper!
In de avond kwam dit kleine kanon nog even voorbij bij Dylan Klok
Dylan van der Wijck met een mooie spiegel van 15 kilo!
Een mega dikke #BAK voor Bart van Buuren!
Patrick Pasie met een ware beauty!
“Die vijf kostbare minuten als mijn kids even geen aandacht van mij vragen!” Met dit onderschrift deelde Sander van Duinen-Kaars deze foto in de KWO Community Members Facebookgroep!
Een prachtige donkergekleurde spiegel voor Sander Schroer.
Henk-Jan Schutte ving deze Nederlandse graskarper van 24 kilo tijdens een korte avondsessie!

Kelvin en Gerjan op een zandafgraving

Kelvin ten Klooster en Gerjan Vree Egberts gingen gezellig samen op pad op een zandafgraving. Tijdens de sessie kwamen er verschillende mooie karpers op de mat, waaronder één van de toplaag. Je checkt de video hierrr:

Meer van dit? Check dan het YouTube kanaal van Kelvin!

Ruim 30% korting met de KWO Specials Vakantiedeals – Haal ze nu in huis!

Extra voordelig aas scoren voor jouw zomertrip? Scoor dan nu één van de KWO Specials Vakantiedeals! Met deze deals profiteer je van een korting die oploopt tot ruim 30% van de aankoopprijs. De Vakantiedeals zijn verkrijgbaar in 10, 15, 20 én 25 KG. Klik HIER om ze te bestellen!


Rainbow Lake on fire!

Helaas maar waar, in de omgeving van het befaamde Lac de Curton (oftewel Rainbow Lake) heeft afgelopen week een flinke brand gewoed. Volgens de Franse media is er in totaal zo’n 250 hectare bos afgebrand. Voor zover bekend bleven de vissers op het water ongedeerd, al moesten ze hun visstekken wel tijdelijk verlaten in verband met de veiligheid.

Eeuwig zonde, laten we hopen dat de natuur zich snel hersteld!

Bruut geweld van Isaiah Epping & Maarten Dogger

Deze twee heren viste een sessie bij Fishing Adventure en dat ging, zoals de titel al doet vermoeden, niet zonder succes. Tijdens de sessie kwamen er meerdere vissen op de kant, wisten beide heren hun PB aan te scherpen en als kers op de taart vingen zij het meerrecord steur op het water!

Met 22 kilo is dit een nieuw PB voor Isaiah Epping…
…en dat betekent een nat pak!
Maarten wist zijn PB te verbreken met deze schub van maar liefst 22,5 kilo!
Ook kwamen er meerdere…
…kleine vissen op de kant!
Wat een prehistorisch beest is dat zeg, een steur van plus minus 140 kilo met een lengte van maar liefst 236 centimeter!

De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In het tweede deel van ‘Extreme obstakelvisserij met Willem Kwinten’ blikt hij terug op enkele geslaagde socials die hij viste op het water dat hij in deel één bevist!
In dit blog lees je hoe hij Darrel de her-opening van Welly heeft aangepakt, en zoals we van Pecky gewend zijn liep dat allesbehalve gewoon!

[Fotodump] Brute vangsten vanuit het Nash team!

Vanuit het team van Nash kregen wij de laatste tijd echt een flink pak vangsten toegestuurd zeg, wat zijn zij lekker bezig zeg! Hieronder check je enkele vangsten waar jullie van zullen smullen:

Een #machtige 27,2 kilo spiegel!
Destiny met een super mooie spiegel!
Een puntgave schub voor Ruud Schoefs!
Tim Verloop meet en beauty van een two-tone!
Erwin Schreurs ving een vis die tonnetje rond is!
Wat een heerlijke vis voor Freek Elbers!
Nog een dikke two-tone, deze keer voor Jef Goossens!

Insta finest top 3

Instagram, het Social Media kanaal dat bij de meeste van jullie niet meer weg te denken is. Vele uren worden er gespendeerd aan het bekijken en liken van de beste platen. Scroll snel verder voor de drie tofste platen die wij de afgelopen week tegen kwamen op Instagram!


Michiel Pilaar met zijn coming out, hij zet de eerste stappen als roofvisser…

Er heeft zich een mirakel voorgedaan, onze eigen MP is afgelopen week op pad gegaan met de mannen van Roofmeister! Iets wat wij bij KWO natuurlijk nooit hadden verwacht. Benieuwd naar het verhaal? Check dan snel de update op de website van Roofmeister door op onderstaande afbeelding te klikken!

Tsja, wat moeten wij hier als karpervissers van vinden?

Terugblik op 2020 – Gerjan Vree Egberts

Gerjan vertelt: In deze terugblik neem ik jullie mee naar een van mijn mooiste momenten van dit jaar. In het voorjaar startte ik een voercampagne op een groot open water, een stuk van maar liefst 60 kilometer had ik in gedachten. Vanwege de grote verschillen in dieptes moest het op deze stek wel gaan gebeuren. De stek werd elke dag trouw voorzien van een lading voer en één keer per week werd de stek afgeroomd. Op 23 april was het lekker rustig en net voordat mijn wekker ging liep mijn hengel af. Na een lange en hevige dril kon ik deze vis scheppen van maar liefst 20,4 kilo!

Wat een dikke bak, gefeliciteerd Gerjan!

Topfoto: Sfeerplaat van een Nederlands kanaal

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Jasper Pouwelsen (@dekarperfotograaf op Insta).

Heerlijk genieten zo aan het kanaal!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Race door de Balkan Pilaar & Ossie on tour #1″

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Race door de Balkan van Pilaar & Ossie on Tour is een van de best bekeken video’s. Maar liefst 3000 kilometer asfalt, spannende momenten met de Transporter, knetterharde runs, onverwachte blanks, een schitterende omgeving en vooral veel humor. Check de movie hieronder:

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl