KWO Boulevard – Bizarre volschub en een XXL video compilatie van 2019!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Bizarre volschub en een XXL video compilatie van 2019!

Dit weekend stegen de temperaturen weer flink, dus hoog tijd om erop uit te trekken, toch? Na het lezen van deze Boulevard zal menig karperhartje in ieder geval weer sneller gaan kloppen! Deze week check je onder andere een XXL videocompilatie van 2019, een megavette volschub, omgevallen bomen en nog (veel) meer!


XXL compilatie: De allerbeste karpervideo’s van de KWO Community!

Hakken in Slovenië, het wierwater, de grootste karper van Nederland, riviervissen in België, Pilaar & Hofman in de UK, De Bliksemsessie, De Mohikaan en nog vele andere: check hieronder de XXL videocompilatie met daarin het beste van de KWO Community uit 2019!


Topvideo: Wintervissen op De Koperen Plas – Martin Post & Thimon Dokter

16 karpers vangen in 30 uur karpervissen? Het overkwam de mannen van Originals Boilies half januari op De Koperen Plas nabij Zwolle. En gelukkig voor ons hadden Thimon Dokter en Martin Post een videocamera bij zich…

Met een watertemperatuur van slechts 5,1 graad bleek locatie de sleutel tot succes. In deze video laten de mannen al hun trucs, rigs en aas waarmee hoe ze dit voor elkaar kregen met natuurlijk een aantal dikke bakken en prachtige sfeershots. Enjoy!


Eerste bak van het jaar voor Niels van Vooren

Tijdens zijn vierde nacht van 2020 wist Niels van Vooren op een afgesloten riviertje te scoren. Deze hoge dertiger kon de Instant Range van Pro Line niet weerstaan!

De Instant Range deed waar hij voor gemaakt is: vangen!
Het strijdtoneel van de sessie: een fraai afgesloten riviertje!

KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het tweede deel van ‘De 3 Landen Tour’ van Pilaar & Hofman. In dit tweede deel trekken Mark en Michiel (na een kleine flirt met Oostenrijk) richting Kroatië om daar op een bekend dressuurwater op bakkenjacht te gaan.

De ‘concurrentie’ in Kroatië is groot, maar dat weerhoudt Mark en Michiel er niet van om ALLES uit de kast te halen!

Overal zitten Balkanvissers met zelfgestookte alcohol en honderden kilo’s spodmix. Zou het de mannen lukken om ook hier een aantal XXL karpers te strikken? Check hieronder de trailer of klik HIER om de hele film te bekijken!


Bak van de week: megavette volschub

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Julian Simmes, a.k.a. tweelingbroer van Jelmer Simmes van het YouTube-kanaal TwinCarpNL!

Een ziekelijk mooi schubbenpatroon…
…en ook nog eens een dikke bak!

Deze volschub is één van de meest begeerde vissen van de regio, komt er maar zelden uit en zwemt op een zwaar dressuurwater met een klein bestand aan karper. Toen Julian zag dat storm Ciara eraan kwam, wist hij meteen wat hij moest doen; naar die put! Enkele dagen werd het water aangevoerd. Tijdens de bewuste sessie ving Julian deze vis binnen letterlijk vijf minuten. Deze monster volschub werd gevangen op een nieuwe boilie van Evolution Products, die dit jaar in maart uit zal komen.

Een korte shot on the hook rig bleek de juiste combinatie!

Guest Session: Lewis en Harry op bezoek bij Mark Pitchers

In deze aflevering van Guest Session, die op het YouTube-kanaal van Fox verscheen, brengen Lewis Porter en Harry Charrington een bezoekje aan Mark Pitcher’s ‘Wainstones Pool’. De sessie verloopt alles behalve soepeltjes, maar door samen een strak plan te bedenken weten de mannen toch succes te boeken!


Stormvissen met James ‘Aakhaas’ de Koker

James vertelt: Afgelopen week begaven we ons naar een klein meertje van zo’n twee à drie hectare groot. Na amper een halfuurtje lag de eerste vis al op de mat! Niet veel later kwam er een busje met zwaailichten naar ons toe om te vertellen dat ze de vijver moesten afsluiten van de burgemeester…

Binnen no-time was het raak!

We zijn toch maar blijven zitten en na amper drie uur vissen lagen er vijf op de mat. Zaaaalig! Toen de politie ons kwam vertellen dat het water twee dagen zou sluiten in verband met de storm besloten we te verkassen.

In amper drie uurtjes vissen…
…kreeg James vijf vissen op de mat!

De lokale vaart werd het volgende strijdtoneel en ook daar was het gelijk bingo! Dalende luchtdruk, zware zuidwester en warmte temperaturen: veel beter wordt het niet. Eddy Sterckx’ boilies deden hun werk!

Ook op het kanaaltje was het raak. Lang leve de storm! 😉

Unieke vacature bij Dynamite Baits: maak van je hobby je droombaan!

De mannen van Dynamite Baits en Carp Spirit zijn op zoek naar een account manager om de merken Dynamite Baits, Carp Spirit en de andere Rapala merken te verkopen in de Benelux. Je zult werkzaam zijn in de Benelux, maar rechtstreeks contact hebben met het hoofdkantoor in de UK. Goede beheersing van de Engelse taal is dus een must! Lijkt deze baan je wat? Stuur dan je CV en een sollicitatiebrief naar daryl@dynamitebaits.com. Succes!


TBT van de week: Franse reservoir buffel

Regelmatig droppen karpervissers een #TBT op Facebook of Instagram. Voor degene die deze afkorting niet kennen, het staat voor ‘Throwback Thursday’: een terugblik op een mooi moment in het verleden welke op donderdag gedeeld wordt.

De Duitse Fox consultant Stefan Fiedel zette afgelopen week deze WAANZINNIGE plaat online van een Franse reservoir buffel. Krijgen jullie ook kriebels als je deze plaat ziet? Wij op de redactie zouden het liefst direct de auto inspringen en zuidwaarts gaan. Voor meer moois volg je Stefan op Instagram.

Wat een bak zeg!

Aftermovie Carp Zwolle PB Products

PB Products blikt met een goed gevoel terug op Carp Zwolle 2020. Check hier de aftermovie, met daarin ook de nieuwe readymade Ronnie Rig’s en het nieuwe onderlijnmateriaal ‘Silkwire’!


De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

‘Madenvisserij’, in dit artikel verteld Pilaar over zijn belangrijkste leerpunten als het gaat om deze visserij!
In het eerste deel van ‘Avonturen van den Onincx’ verteld Tom Onincx waar het karpervirus allemaal is begonnen!
Locatie 2.0: in dit artikel lees je meer over drie belangrijke hotspots in de winter!

Volop windstoten en regen door storm Ciara!

Het vorige weekend stormde storm Ciara over ons land heen. Ciara blies nog enkele dagen flink door en dit zorgde er onder andere voor dat oude stormfoto’s weer massaal op de sociale media gedeeld werden. Maar werd er eigenlijk ook nog gevist…?

Nu.nl maakte een compilatie over storm Ciara in Nederland.
Aii dat is niet best, hopelijk is deze visser er zonder kleerscheuren vanaf gekomen!
Mark Pansar van Nash team Benelux…
…wist enkele prachtvissen te vangen tijdens storm Ciara!
Deze video zal jullie vast niet ontgaan zijn afgelopen week!

Het beste van de KWO Community

Benieuwd wat je allemaal kunt ontdekken en zien met een KWO Community Membership? Bekijk dan eens de onderstaande video met daarin ALLES wat de Community je te bieden heeft! Meer weten over het membership? Klik dan HIER!


Topvangsten van afgelopen week

Afgelopen week bleven de hengels bij veel vissers in de kast, maar toch trokken er enkele fanatiekelingen op uit. Hieronder hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke die-hard vissers afgelopen week enkele vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

De eerste nacht van het jaar en Dirk van Houdt wist gelijk deze brute spiegel te vangen!
Op de Instagrampagina van Younes González zagen we afgelopen week deze brute plaat voorbijkomen!
Ook David de Vos is van de nul af!
KWO auteur Remond van Dijk is de afgelopen week vreemd gegaan 😲
Navitas teammember Mike begon zijn jaar bijzonder goed met deze unieke rijen!
Mike Bromfield wist deze gave februarischub te landen!
Mike zou Mike niet zijn zonder een bijzondere post op zijn Instagram. Hoe bruut is deze plaat!

Creatief met een buitenboordmotor

Afgelopen week zagen we op onze Facebook een bericht voorbij komen van Dennis Peters. Alles in zijn visserij draait om compacte en snelle operaties. De Raptor onthaakmat is ideaal te gebruiken als bootje én onthaakmat, minder spullen naar de waterkant sjouwen dus!

Alles in de visserij van Dennis draait om compacte en snelle operaties!

De onthaakmat gebruiken als bootje bracht toch enkele minpuntjes met zich mee. Het is vrij windgevoelig en lastig te controleren met één peddel, wat ook echt de enige optie is. Maar toen kwam Dennis met een ziek goed idee: namelijk een Raptor onthaakmat met wegneembare buitenboordmotor! Alles blijkt perfect te werken en het is super stabiel. Dennis gaat hier in ieder geval maximaal van profiteren!

We moeten toegeven…
…dit is echt een geniaal idee!

Vijf tips voor het wintervissen

Op het YouTube-kanaal Fishing Toturials brengen Carl & Alex verschillende instructie video’s uit. Het doel hiervan is om iedereen te helpen om meer vis te vangen. Het vissen in de winter kan erg lastig zijn. In onderstaande video geven zij enkele tips om meer karpers te vangen tijdens de koudere dagen.


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

In het derde artikel van Life on the Road vertelt Gaz Fareham over een uiterst succesvolle najaarstrip op enkele Franse stuwmeren!
We vroegen Chris de Clerq naar zijn ervaringen over het vissen met wafters én zijn favoriete rigje!

Nieuwe video van Mathis Korn

Onze Duitse maat Mathis Korn publiceerde afgelopen week weer een super gave video op zijn YouTube-kanaal. In deze brute wintermovie komen enkele fantastische spiegels naar voren van een sessie in januari. Vergeet je uiteraard niet even te abonneren op zijn kanaal voor meer van deze geweldige video’s!


Topfoto’s: Droomvangst van Mandy

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een reeks foto’s die onze eigen Robin Bulters heeft gemaakt.

Robin werd afgelopen week opgeroepen om foto’s te komen maken!

Afgelopen donderdag kreeg Robin een berichtje van Mandy dat zij een droomvis op de mat had liggen: meer dan 20 kilo Nederlands spiegelgeweld! Check hieronder een aantal plaatjes van de vangst en klik HIER om het verhaal achter de vangst te lezen.

Damn, wat een unit is dit…
Maar liefst 22 kilo Nederlands spiegelgeweld! Petje af Mandy, knap gevist.
Home sweet home. Wie weet mag deze vis ooit een andere karpervisser dolgelukkig maken!

Meer zien van Mandy? Check dan zeker haar Instagram account!


Bonus: kijk nu GRATIS ‘Bikkelen in december – Openbare bakkensessie van Pilaar & Hofman’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Bikkelen in december – Openbare bakkensessie van Pilaar & Hofman is er daar eentje van. In deze video vertrekken Pilaar en Hofman naar het Franse land om daar op zoek te gaan naar de grootste vissen op de meest spectaculaire wateren. En dat in december! Check de movie hieronder:

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl