KWO Boulevard – Recap van De Karperhoeve en een bijzondere zwemactie!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Recap van De Karperhoeve en een bijzondere zwemactie!

Er staat weer een gloednieuwe KWO Boulevard voor jullie klaar en ook deze week is er weer genoeg te lezen en te zien. Je ziet o.a. een fotodump van het weekend op De Karperhoeve, een bijzondere bak van de week, een gave actie voor het goede doel en nog (veel) meer!

Er is weer flink wat moois te zien in deze Boulevard! Foto: Maik Roeleveld

Kanaalvissen met DWFishingTeam

Kort nadat de Frankrijkvideo van het DWFishingTeam uitkwam is de volgende video alweer online: een prachtige kanaalsessie! Tijdens deze sessie, die voor het werk werd gevist, kwamen er een aantal gave karpers op de kant.

Momenteel zitten Wietse en Tjitte in het Franse land om daar een gave roadtrip te maken. Uiteraard ga je die video binnenkort zien, dus houd het YouTube-kanaal in de gaten!


KWO Community video

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is het twaalfde deel van Keep Searching, waarin Michiel Mark het hemd van het lijf vraagt over zijn ‘trip of a lifetime’. Check de video nu op de Community!

Klik op de afbeelding om de video te bekijken!

Mini fotodump: terugblik op het KWO De Karperhoeve weekend

Het is inmiddels een vast uitstapje in de agenda van de KWO Crew: het jaarlijkse weekend op het Belgische merencomplex De Karperhoeve nabij Geel. Op slechts een uurtje rijden vanaf Breda liggen hier drie interessante wateren, te weten Timmy’s Lake, Raiden’s Lake en Tine’s Lake.

Het KWO Weekend op de Karperhoeve was weer een groot succes!

Alle meren zijn te boeken bij The Carp Specialist en vorig weekend trokken we met een groep van bijna vissers (waaronder 3 vrouwen) naar deze Belgische wateren. Hieronder kun je een fotoverslag checken van dit geslaagde weekend!

Iedere deelnemer kreeg van CBB een kilo boilies, een potje pop-ups en een soak.
Hoppa: een Anorak en een PB Products petje gescoord!
Door het warme weer lagen de vissen hoog in het water. Geen gemakkelijke omstandigheden dus!
Korien wist onder andere deze 24 ponder…
…en deze gave spiegel te vangen!
Op stek zeven was het dolle boel met Arno en Berry Schouderslot 😉
Op Tines Lake zwemmen een aantal flinke steuren!
De Nederlandse endtackle firma PB Products had voor alle deelnemers een aantal endtackle items opgestuurd.
Sharon zat met haar man Gerrie op Raidens Lake. Samen wisten ze 12 vissen te strikken!
CBB sponsorde de twee hoofdprijzen: een emmer boilie voor de grootste karper en het meeste aantal vissen!
Bas van Klaveren en Thimon Dokter waren mee als begeleiders. Vooral Thimon wist zelf ook een aantal fraaie vissen te vangen!
Op en top gezelligheid! 🙂
Het was weer TOP, iedereen bedankt voor het gezellige weekend!

Riviervissen met FreeStyle-Fishing

De fanatieke Duitse visser Felix, bekend van zijn YouTube-kanaal FreeStyle-Fishing, zette afgelopen week weer een nieuwe video online. Dit keer bezoekt hij opnieuw de rivier om daar achter de karpers aan te jagen. Geniet van deze toffe video met strakke edits én natuurlijk een aantal gave vangsten!

BONUS: Onderwaterbeelden

Naast zijn riviervlog publiceerde Felix kort geleden ook onderwaterbeelden van azende karpers. Dit soort beelden blijven enorm gaaf (en leerzaam!) om te zien. Check de video hieronder:


Bak van de week

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Stephen van Amersfoort. Stephen wist op het machtige Rainbow namelijk een spiegel van maar liefst 31,5 kilo te vangen!

Damn, wat een mega unit!

Steun Mandy Zupansic in haar ‘Swim to Fight Cancer!’

Mandy vertelt: Onlangs kreeg ik een uitnodiging van Edwin Wout – Angling Escapes – of ik samen met Frans twee weken wil komen vissen aan het prachtige meer van Orellana. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, want op 25 november vliegen wij naar Spanje.

Orellana is een fantastische bestemming met de nodige grote vissen!

Door dit gulle gebaar ben ik gaan nadenken. Ik wil ook iets doen voor anderen… Maar wat? Tijdens mijn vakantie met pap en mam afgelopen week zag ik een jongetje van een jaar of zes op de camping met neuroblastoom kanker. Ontzettend moedig, maar ook ontzettend ziek. Futloos, kaal, lijkbleek en een sonde in zijn neus. Toen hij door had hoe laat ik met Kyra ging wandelen stond hij al elke keer paraat om haar even te begroeten. Mijn hart brak en de tranen stonden in mijn ogen. Het kan toch niet dat een jongetje van zes jaar dit al moet door maken en er geen genezing mogelijk is?! Een jongetje van die leeftijd hoort lekker buiten te spelen met vriendjes en vriendinnetjes.

Zodra het jongetje de wandeltijden in de gaten had stond hij paraat om Kyra even te aaien.

Per toeval kwam ik ’s avonds een artikel tegen van Swim To Fight Cancer. Zonder ook maar na te denken of te twijfelen heb ik mij meteen aangemeld. Ik ga twee kilometer zwemmen in de machtige Maas, tegen de stroming in, om geld op de halen voor de Kanker stichting. Bij deze doe ik dan ook een oproep aan iedereen: kom in actie mensen en doe een donatie. Elke euro helpt. Want samen MAKEN WIJ EEN VUIST TEGEN KANKER!

Samen maken wij een vuist tegen kanker!

Wil je doneren? Dan kan dat via onderstaande button die je meteen doorschakelt naar mijn Swim To Fight Profiel (100% veilig). Alvast enorm bedankt!

Steun Mandy in haar strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte. Doneer nu!

Topweek voor Pro Line mannen

De afgelopen week ontvingen we weer een aantal fraaie platen vanuit het Pro Line team. Hieronder kun je de foto’s bekijken:

Jack Toutenburg had een drukke nacht met vier aanbeten! Alle vissen werden gevangen op de V-Activator.
Rick Coppes wist twee vissen te vangen…
…op de Scopex en de V-Activator.
Teun Ponjee wist op zijn thuiswater deze fraaie spiegel te strikken!
Ook Rick kon een gave schub landen van zijn thuiswater. Hij wist de vis te vangen op de V-Activator!
We sluiten de serie af met deze fraaie sfeerplaat die Rick van zijn set-up maakte!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Dennis de Wilde vertelt in deze nieuwe podcast o.a. over zijn Rainbow visserij en zijn werkzaamheden in de hengelsport!
Ronald van der Riet vertelt over zijn visserij op een groot openbaar water in Frankrijk!
Lesley Adamzek vertelt in dit interview over zijn visserij op grote en uitdagende wateren, en hoe hij dat aanpakt!

Geslaagde vistrip op Lac de Lepinet

Afgelopen week kregen we een leuk mailtje binnen van Niels de Vries. Niels vertelt: Na lang piekeren heb ik besloten om eindelijk eens wat in te sturen voor de KWO Boulevard. Begin dit jaar werden wij door Ad Brak gevraagd of we met zijn crew mee wilde naar Lac de Lepinet in Frankrijk.

Het beloofde een hele gave trip worden naar Lepinet!

Hier hoefde we niet lang over na te denken natuurlijk! Maar wie zijn ‘wij’ dan? Wij zijn visclub ‘De Halve Liter’ en je raad het al: naast fanatiek vissen houden wij ook wel van een goudgele rakker! 😉

Hmm… Komen die kleine oogjes door het slaaptekort of door de ‘goudgele rakkers’? 😉

Wat begon als een grap is met onze eigen kleding, mokken en stickers inmiddels behoorlijk serieus geworden. Dit alles dankzij lokale sponsoren binnen de gemeente Berkelland! Bekijk hieronder een aantal foto’s van onze Franse trip, waarin we 39 karpers in vier dagen/nachten wisten te vangen. Maar liefst vijf vissen wogen meer dan 20 kilo en een flink aantal anderen zaten er nét onder!

Wat een krachtpatser is deze spiegel!
Aan gave spiegels…
…was geen gebrek!
Ook deze brute grasser kwam op de mat.
Hoppa, de volgende dikke schub is ook weer geland!
Ook buiten de donkere uurtjes om…
…werd er leuk gevangen!
We sluiten de reeks af met deze kogelronde strijder. Wat een heerlijke serie vissen!

Wil je meer zien van ons? Volg ons dan op Facebook en Instagram!


Tip van de week

Gaan jullie komende week nog richting de waterkant? Lees dan snel verder, want we hebben weer een hele nuttige tip voor je klaarstaan. De tip van de week gaat over lood een luidt als volgt: zoek eens de extremen op van je lood! Met extremen bedoelen we juist heel zwaar, of heel licht lood.

Extreem zwaar of juist extreem licht lood kan enorm effectief zijn!

Over het algemeen vissen de meeste karpervissers met hetzelfde gewicht: tussen de 80 en 120 gram in. Zeker op wateren waar dressuur heerst kun je met heel licht of heel zwaar lood een ‘nieuwe’ situatie voor de vis creëren zodra hij je rig oppakt. De kans is groot dat hij er geen raad mee weet en dat jij de vis weet te vangen. Probeer het maar eens uit!

Deze twee vissen werden kort na elkaar gevangen op een drukbevist water. Beide wisten geen raad met 280 gram lood!

Wil je nog meer weten over het doorbreken van de dressuur met lood? Check dan dit artikel op de Community!


Topvangsten van afgelopen week

Na een wisselvallig weekje met zowel regen als tropische dagen zijn op veel plekken de onthaakmatten weer goed gevuld! Hieronder hebben we weer een mooie verzameling platen van de vangsten voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke fanatieke vissers afgelopen week enkele vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Youri de Zeeuw en Lucas Koorevaar wisten afgelopen week een taai water in de regio te kraken!
De aanpak van de mannen was op z’n zachtst gezegd bijzonder…
…ze voerde namelijk kleine zwanenmosselen en zoetwater kokkels bij op hun stekken!
Albertino Beunk wist deze bijzondere oude graskarper te vangen, van meer dan een meter lang!
Colin Dijkhuizen kon zijn PB aanscherpen vanuit de boot!
“Zoekt en gij zult vinden!” Zo luidt het advies van Jeroen Henskens.
Arjan Peffer ving tijdens een korte sessie deze bijzondere vis.
Kris Medved had ook een succesvol tripje! Op het fameuze Kempisch Kanaal strikte hij deze dertiger!
Jeroen van Broekhoeven wist vorige week deze beeldschone rijen te vangen!
Pascal Phillipi heeft een BIZARRE grootwater trip beleefd kort geleden.
Tijdens de trip…
…sneuvelde zijn PB meerdere keren!
Rick van Engelen deelde deze foto. Wat een plaatje!
Na tien jaar niet gevist te hebben wist Thijs van Lit al snel deze brute spiegel op de brok te vangen. Petje af!
Iemand die volop geniet van zijn zomervakantie is Wim van Waardhuizen!
We sluiten de reeks af met deze beauty die werd gevangen door Jasper Pouwelsen!

Meerval in Nederland

De afgelopen tijd is de meerval regelmatig in het nieuws geweest. Zo werd er onlangs een meerval van 2.27 meter gevangen, en las je in dit artikel over een nieuw Nederlands record van 2.36 meter (die door een karpervisser werd gevangen!). Hoewel die karpervisser er niet per sé blij mee was, vinden anderen een bijvangst van een meerval niet erg. Het zijn immers indrukwekkende en enorm sterke vissen!

Hoewel de Nederlandse meervallen nog niet zo indrukwekkend zijn als de Spaanse, is ruim twee meter wel een behoorlijk exemplaar!

Afgelopen week zagen we op Roofmeister een video verschijnen over de Nederlandse visserij op meerval. Wil je meer weten over dit type visserij? Check dan de onderstaande video!


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Younes Gonzalez vertelt over zijn visserij op stromend water, en deelt daarbij de nodige gave pics!
Zijn vloeibare attractors een garantie voor succes in de zomer? Lees in dit artikel hoe Ed Cremers, Mark Hofman, Willem Kwinten en Erik Hurxkens daar over denken!

Gave vangsten van het Solar Tackle team

Afgelopen week ontvingen we een aantal toffe mailtjes van de teammembers van Solar Tackle, die de nodige vissen hebben weten te strikken. Bekijk hieronder een aantal vangsten:

De Belgische teammember Alain Servaes heeft een memorabele sessie beleefd op zijn syndicaatwater.
Binnen een uur wist hij drie vissen te vangen tot bijna veertig pond!
Arjen Uitbeijerse bezocht stek 18 van het machtige Rainbow Lake!
Arjen sloot de week af met meer dan 20 vissen…
…waaronder een HEEL bijzonder exemplaar!
Arjen wist namelijk ‘Staartje’, een vis waar hij al vijf jaar achteraan zit, te vangen op een droomgewicht van 76 pond!
Wesley Lagaert en Ignace de Roeck beleefde samen een interessante social.
Er werd weinig geslapen die nacht…
…maar dat vonden de mannen niet erg!
Vissen van 12, 16.4, 17.4, 19.2 en 22.6 kilo kwamen op de mat!
Al met al een zeer geslaagde social. Op naar de volgende!

Topfoto

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Chris de Clercq. Chris viste met XXL Tijgernoten van CC Moore en wist op die manier twee hele gave vissen te vangen!

Onder andere deze puntgave schub viel voor de tijgers!
Wauw, wat een brute plaat. Knap werk Chris!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Belgische Monsterkarpers – Ian Thiels en Michiel Pilaar’

Zoals je hierboven al in de KWO Boulevard kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Belgische Monsterkarpers – Ian Thiels en Michiel Pilaar is er daar eentje van. Pilaar brengt een bezoekje aan deze Belgische legende die een flinke reputatie heeft opgebouwd!

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken  😉  Oja, je bent al member vanaf €4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl