ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

Dit zijn de TOP 10 artikelen en video’s op KWO van 2020!

Favoriet Favoriet
Dit zijn de TOP 10 artikelen en video’s op KWO van 2020!

Nog maar twee dagen te gaan en dan zit 2020 erop. Een jaar dat ongetwijfeld de geschiedenisboeken gaat halen en dat niet alleen door het Coronavirus. Er verschenen namelijk ook talloze vette artikelen en video’s op het openbare KWO! In dit artikel blikken we terug op de TOP 10 van 2020. Let’s GO!

Er werden weer flink wat gave avonturen beleefd in 2020!

Naast alle toffe video’s en artikelen op de KWO Community hebben we afgelopen jaar ook flink gas gegeven op het openbare KWO. Tips, tricks, verhalen, video’s en nog veel meer heb je voorbij zien komen! Hieronder blikken we terug met de TOP 10 van 2020!

#10 – Een uniek kijkje in het gedrag van winterkarpers

Eén van de toppers van afgelopen jaar en ook meteen een artikel dat in deze tijd enorm handig is om te lezen is het artikel over het gedrag van karpers in de winter.

Brrr… In de winter denk je misschien niet meteen aan vissen, maar het kan wel degelijk zin hebben om te gaan!

In dit artikel sommen we een aantal interessante inzichten op en als klap op de vuurpijl kun je een hele interessante video zien van Duitse wetenschappers. Zij voorzagen 37 karpers van een zender om hun zwemgedrag gedurende de koudere maanden te volgen. Nieuwsgierig naar het resultaat? Lees het artikel HIER nog eens terug!

#9 – Karperbiologie: Bij welke watertemperatuur kun je boilies inzetten?

Nog een artikel dat afgelopen jaar goed scoorde én die je in deze tijd van het jaar goed kunt gebruiken is het artikel over boilies en watertemperatuur. Hoe werkt eigenlijk de spijsvertering van karpers? Wat is de ‘cruciale ondergrens’ om weer wat meer te kunnen gaan voeren na de winter? Dat en meer lees je in dit artikel!

In dit artikel lees je alles over het inzetten van boilies bij koud water!

#8 – Topsessie op de Karperhoeve met Michiel Pilaar

De combinatie van Michiel Pilaar en een videocamera leverde ook afgelopen jaar weer talloze topvideo’s op. In deze video gaat hij op jacht naar toffe vangsten op Timmy’s Lake en Gio’s Lake van het complex De Karperhoeve. De nodige tips, trick, humor én strakke vangsten komen voorbij! Bekijk het artikel hier of check de video hieronder:

#7 – Gedragsregels voor karpervissers: hoe zorgen we samen voor een goed imago?

Helaas komen karpervissers niet altijd in een positief daglicht te staan. Rotzooi, asociaal gedrag en het onjuist omgaan met een gevangen vis kan behoorlijk wat impact hebben op ons imago. In dit artikel geven we een aantal richtlijnen over wat je vooral NIET moet doen aan de waterkant en dat sloeg aan: het artikel werd enorm goed gelezen! Kijk ‘m HIER nog eens terug.

Niet het meest subtiele boodschap, maar wél de harde waarheid!

#6 – 24 uur op groot water – Robin Bulters en Iwan Schuurman

Onze Robin Bulters heeft afgelopen jaar een gigantische berg aan strakke video’s opgeleverd. Eén van de absolute toppers is zijn korte bezoekje aan de Friese karpervisser Iwan Schuurman. In slechts 24 uur tijd proberen ze een gigantisch waterstelsel te kraken en dat levert spectaculaire beelden op! Bekijk het artikel (inclusief fotodump) hier nog eens terug of check de video hieronder:

#5 – 365 dagen vissen met dezelfde boilie? Mark Hofman doet het!

Het is één van de meest besproken onderwerpen in het karperwereldje: aas en in het specifiek: boilies. Welk aas is geschikt voor de winter? Welke aas kies je in de zomer? Waar moet je op letten bij je keuze voor aas? Ga je voor zoet of kies je toch voor een bol op basis van vismeel?

Zeker als de vangsten even op zich laten wachten kun je behoorlijk gaan twijfelen over je aaskeuze.

Allemaal vragen waar iedere visser zo zijn eigen mening over heeft, waaronder onze eigen Mark Hofman. In dit artikel vertelt hij waarom hij het hele jaar door met één type boilies durft uit te pakken. Wie weet helpt het jou bij je aaskeuze voor 2021. Check het artikel hierrr.

Vertrouwen hebben in je aas is volgens Hofman enorm belangrijk!

#4 – De 8 belangrijkste visveiligheidsfouten die nog te vaak worden gemaakt

Wat ons betreft is visveiligheid één van de belangrijkste topics binnen het karpervissen. Door samen op een verantwoorde manier met onze vangsten om te gaan zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst met z’n allen kunnen blijven genieten van onze hobby.

Schade aan je gevangen karper wil je natuurlijk voorkomen!

In dit artikel sommen we acht fouten op het gebied van visveiligheid op die nog (te) vaak worden gemaakt. Lees ze eens door en maak jouw visserij in 2021 voor 100% visveilig! Check het artikel HIER.

Een puntgave bek: zo zien we het graag!

#3 – Madenvisserij – Dit zijn mijn 3 belangrijkste leerpunten van deze winter – Michiel Pilaar

De afgelopen twee jaar zagen we de populariteit van maden exploderen. Onder andere door de video van Michiel Pilaar en René Treffers, waarbij Pilaar een vis van meer dan 25 kilo vangt op maden, werden deze krioelende beestjes flink populair.

Maden zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het karperwereldje!

Pilaar was zelf nooit echt ‘fan’ van maden maar is inmiddels ook om. In dit toffe artikel deelt hij zijn drie belangrijkste leerpunten over het vissen met maden. Lees het stuk HIER nog eens terug en doe er je voordeel mee in de komende wintermaanden!

Een vijftiger voor Pilaar die viel voor de maden, hennep en blikmais aanpak van René Treffers.

#2 – [VIDEO] Belgische kanaalvisserij – Op pad met Chris de Clercq

Afgelopen voorjaar reisde Robin Bulters af naar onze zuiderburen om daar met de Belgische legende Chris de Clercq te vissen op een lastig kanaal. Chris is een kanaalvisser pur sang, dus uit deze vermakelijke video kun je volop tips en tricks halen. Bekijk de video in het artikel of check ‘m hieronder:

#1 – De kracht van zonlicht: hoe de zon vertelt waar je moet vissen!

Het artikel dat in 2020 het állermeest werd gelezen is het artikel van Marco Nap over zonlicht. Met name in het voorjaar (maar ook zeker in de rest van het jaar) is de zon een belangrijke factor in je visserij. In dit artikel vertelt Marco over waar de invloed van de zon vandaan komen en hoe je hier als karpervisser slim op kunt inspelen. Lees het artikel HIER nog eens terug!

Zonlicht werkt haast als een magneet voor de karpers!

Op naar 2021

Alright, dat was onze TOP 10 van 2020. Er rest ons niets anders meer dan jullie ondanks de beperkingen door Corona toch een hele fijne jaarwisseling te wensen en natuurlijk een gezond en vooral vangstrijk 2021!

Op naar een geweldig 2021!

SEE YOU NEXT YEAR!

Team KWO

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl