ELKE WEEK NIEUWE VIDEO'S. WORD NU OOK KWO MEMBER

KWO Boulevard – Kanaalobsessies, bootvissen, tumult in Vlaardingen en jeugd die de toekomst heeft!

Favoriet Favoriet
KWO Boulevard – Kanaalobsessies, bootvissen, tumult in Vlaardingen en jeugd die de toekomst heeft!

Zitten jullie weer klaar voor de KWO Boulevard van deze week? We hebben weer flink wat lees- en kijkvoer voor jullie klaarstaan! In deze Boulevard lees je onder andere over de nachtmerrie van iedere visser, jeugd die de toekomst heeft, een ruiter die zijn teugels inruilt voor hengels en nog (veel) meer!


Laatste kans KWO Lockdown. Dit zijn de MEGA hoofdprijzen!

De afgelopen drie weken hebben achtereenvolgend drie Trakker RLX bed systems, drie Nash Titan TC Pro bivvy en drie setjes Delkim TXI-D verloot onder alle KWO Members. Nu is het tijd voor de absolute hoofdprijzen van de KWO Lockdown. Deze week maak je als KWO Member kans op één van de drie Navigator voerboten t.w.v. 1200.-!

De weekdonatie gaat naar een spiegelkarperproject

In de Lockdown actieweken supporten we ook elke week een goed doel met ?500,-. Afgelopen week is dit de Voedselbank geworden. Voor deze week kunnen de members in de Member Facebookgroep stemmen welk spiegelkarperproject er vandoor gaat met de weekdonatie.

Stem voor de weekdonatie op een van de spiegelkarperprojecten.

Winnaars Delkim TXI-D sets

Dion van Vlierberghe, Michael Graaf en Arno Onstenk van harte gefeliciteerd. Jullie winnen een Delkim TXI-D set t.w.v. ?650,-. Marco stuurt jullie maandag een mailtje en dan komen ze nog deze week jullie kant op.

Nog geen member en ook kans maken op de Navigator voerboten?

Je hebt nog tot zaterdag 19:00 om je aan te melden als KWO Member. Je wordt dan onderdeel van de grootste karper community van de Benelux en krijgt direct toegang tot 1000+ exclusieve updates/video’s. Ook maak je altijd automatisch kans tijdens deze en de andere winacties die we doen. We verloten elk jaar voor minimaal ?25.000,- aan prijzen onder KWO members.

of klik hier en lees alles over het KWO Membership


Kanaalobsessies met Ruben Pels

Als er iemand een hart voor de kanalen heeft is het Ruben Pels wel! Ieder jaar maakt hij weer een gave video over zijn ‘kanaalobsessie’. In deze video neemt hij jullie mee in zijn visserij op de kanalen rondom onze hoofdstad. Check de video snel hieronder:


KWO Community video – Superspiegel van de Rhône

Iedere week droppen we minimaal één video op de KWO Community. Klik HIER voor de uitleg achter de Community en als BONUS kun je onderaan deze KWO Boulevard helemaal GRATIS een toffe Community film bekijken. De Community video die afgelopen week het meest in het oog sprong is de nieuwe KWO Stories met Pieter van de Werfhorst. In deze editie vertelt Pieter over een memorabel rivieravontuur met Martijn en Kees, waarbij hij een wel hele bijzondere vis wist te vangen… Bekijk hieronder de trailer of klik HIER voor de hele video!


Karpervisser behandelt een karper beter dan zijn vrouw!

Afgelopen week zagen we een artikel voorbij komen op het AD dat karpervissers in deze tijd vaker uitwijken naar plassen in Nederland, zoals Het Plashuis in Noorden. Daar spraken zij met stratenmaker en sportvisfanaat Rutger Hinrichs die wel een leuke uitspraak deed, namelijk: “Karpervissen is voor mij geen hobby, maar een manier van leven. Ik behandel de vis beter dan mijn vrouw. Tegen haar zeg ik: ga maar op een emmer zitten. Voor de karper heb ik een speciaal bedje, waar die nat in blijft.”

Benieuwd naar het hele artikel? Klik dan op deze afbeelding!

Bak van de week: Bloed zweet en tranen

Iedere week komen er flink wat karpers op de mat. Sommige vangsten zijn echter extra bijzonder, waardoor ze de titel verdienen van ‘bak/vis van de week’! De vangst die deze week de titel heeft veroverd is de vis van Bas Bouw.

Terwijl ik de haak uit haar bek zie glijden pak ik het schepnet en val ik zelf in het water…

Bas vertelt: Op wateren waarvan het bestand bij je bekend is kunnen de spanningen nogal hoog oplopen. Zeker wanneer je de hengel op pakt en voelt dat het een van de vissen is waarvoor je komt. De eerste sessie verspeelde ik een vis in het wier en ook de tweede sessie gaat het mis en verspeel ik mijn target. Terwijl ik de haak uit haar bek zie glijden pak ik het schepnet en val ik zelf in het water… De volgende dag komt er weer een herkansing en kan ik mijn target en tevens Nederlands PR het net in schuiven!

Wat een plaatje zeg, gefeliciteerd Bas!

Instagram tip: @tom_onincx_

Het Insta kanaal dat er deze week uit sprong is het kanaal van Tom Onincx. Tom deelt zijn bijzonderste vangsten en platen met zijn volgers. Zo af en toe plaatst hij ook gave filmpjes, zo ook afgelopen week. Hij deelde deze mega vette video van de paai!


Nachtmerrie van iedere karpervisser

Walter van Hees ging naar een betaalwater hier in Nederland, maar wat er daar gebeurde is te bizar voor woorden. Dit is toch we de nachtmerrie van iedere visser.

Walter aan het woord: Aangezien heel Europa op slot zit door het corona virus had ik last-minute besloten om als uitwijk een midweek in Nederland op een ‘betaalwater’ door te brengen. Na even zoeken op het internet had ik ene mooi plekje gevonden onder de rook van Nijmegen. De Ganzenkuil in Deest, een water van zo’n 19 hectare, dit moest het gaan worden. De eerste dagen was er niet zo veel actie, maar ik heb een hele week en wordt niet snel ongeduldig, laat het voer zijn werk maar doen. Op woensdagavond begint de wind te draaien en de boot ligt tussen mijn hengels, vast aan een zogenoemd land anker.

De boot werd goed vastgelegd!

Maar dan…

Op donderdagochtend, na een nacht zonder actie (van de vissen) ga ik eens kijken hoe mijn hengels erbij staan. Tot mijn verbazing zie ik mijn hengels nog steeds onaangeroerd staan, maar geen boot! Krijg nou wat, ik had met toch zeker goed vastgelegd. Toch ontstond er enige twijfel en in eerste instantie dacht ik dat de boot losgeslagen was.

Tot mijn verbazing zie ik mijn hengels nog steeds onaangeroerd staan, maar geen boot!

Na geen teken van een drijvende boot bleek toch dat die gestolen is. Na melding te hebben gemaakt bij de eigenaar werd de politie er bijgehaald. Samen met de agenten en de eigenaar werd er gezocht naar hoe de boot het omheinde domein heeft verlaten. Wat bleek, er zit nog een begroeide poort verscholen tussen de deels platgetrapte boompjes. Door de poort dan maar, eens kijken waar we uitkomen. De agenten lopen voorop en na een meter of 30 hoor ik: “Ik heb…!”. Helaas waren dit slechts de zwarte peddels die keurig opgestapeld tussen de fruitbomen liggen. Een stukje verder loopt een privé weg die aan beide kanten is voorzien van slagbomen. Dat moeten wel bekenden van het water zijn, voor de eigenaar ook geen prettige gewaarwording merk ik.

Deze boot is inclusief alle toebehoren helaas ontvreemd van Walter!

Daar sta je dan, gebeurt mij dit nu echt, hier in Nederland op een betaalwater, op een plek waar ik geen moment gedacht heb aan diefstal of overlast in welke vorm dan ook! Die boot met alles erop, waar ik keihard voor gewerkt heb, is echt weg. Waarom heb ik dat vannacht niet gemerkt? $#@#$^%#^$%.

Gelukkig was ik zo slim om na aanschaf enkele serienummers te fotograferen. Hieronder een lijstje en enkele foto’s met serienummers. Mocht je deze spullen nou tegenkomen, zorg dan dat je zo snel mogelijk de politie inschakelt!

  • Raptor X wide 230 boot
  • Raptor 55 lbs elektro motor
  • Lowrance elite ti 7 incl geheugenkaart
  • Lowrance totalscan transducer
  • Tranducer claw
  • Jarocells 50ah
  • 2x Matrix quadra point
  • 1x schepnet (Free Spirit tweedelig)
  • 1x schepnet (geen idee)
  • Trakker weightsling
De Jarocell accu met serienummer: GBS0402311C369D
Het serienummer van de Raptor: 23W23F717

Vissen vanuit de tuin in Frankrijk

Wouter van Lot Experience kon tijdens de lockdown lekker blijven vissen in Frankrijk. Vanuit de tuin werd er op de Lot gevist en werden er nog enkele mooie vissen gevangen. Hieronder een aantal beauty’s van de lot:

Een prachtige schub van de Lot!
Dat is nog eens genieten in de achtertuin!
Nog een hele mooie vis van de Lot!

De beste artikelen van de afgelopen week

Zoals iedere week kon je de afgelopen dagen weer volop genieten van toffe updates op KWO! We hebben er wederom drie voor jullie uitgezocht die het bekijken meer dan waard zijn! Klik op de afbeeldingen om de artikelen te lezen.

Enrico moest voor zaken naar Japan, maar uiteraard werden de hengeltjes ook even uitgegooid!
Karperbiologie: Bij welke watertemperatuur kun je boilies inzetten?
In dit artikel vind je drie voordelen van het vissen met kant en klare rigs!

De jeugd heeft de toekomst

Danny de Kruyff gaat regelmatig met z’n dochter op pad om een hengeltje uit te gooien en afgelopen week liep het wel HEEL hard, meerdere vissen tot nipt 15 kilo wisten ze in hun landingsnet te krijgen. Al met al een perfecte vrijetijdsbesteding (en het zaadje is geplant, deze dame wordt een ster in het karperwereldje) ???

Zo wil je je vrije tijd toch wel besteden?!
Kijk, dat heeft de toekomst!
“Yes, weer eentje op de kant!”
Samen vissen = samen genieten!

Het beste van de KWO Community

Benieuwd wat je allemaal kunt ontdekken en zien met een KWO Community Membership? Bekijk dan eens de onderstaande video met daarin ALLES wat de Community je te bieden heeft! Meer weten over het membership? Klik dan HIER.


Hengelsport als therapie voor veteranen met PTSS

De laatste jaren is iCARP in Engeland onderzoek aan het doen naar het effect van onder andere hengelsport op veteranen met een posttraumatisch stress syndroom. Met name de resultaten tijdens het karpervissen zijn erg positief te noemen! Een visdag bleek zelfs een grotere en langdurigere positieve impact te hebben dan een reguliere therapiedag. Dit bracht Kevin Diederen op een idee. Hij heeft namelijk het team van iCARP benaderd om vergelijkbare visstrip in de Benelux te organiseren.

Op zulke momenten vergeet je alles!

Sommige van jullie weten dat Kevin zelf als veteraan in de hengelsportwereld terecht is gekomen. Het leek Kevin daarom een mooie manier om deze twee werelden samen te laten komen en daarbij van meerwaarde te kunnen zijn voor anderen. Met support van Korda en The Carp Specialist is voor het najaar van 2020 de eerste iCARP Benelux trip georganiseerd. Deze vindt plaats van maandag 26 tot en met vrijdag 30 oktober op het Karperhoeve Domein. In totaal is er plek voor acht veteranen van Nederlandse of Belgische afkomst die lekker kunnen genieten van de rust aan de waterkant en tegelijk een bijdrage kunnen leveren aan het onderzoek van iCARP.

Opgeven is geen optie!

Naast diverse onderzoeksspecialisten zijn er ook hengelsportcoaches aanwezig om deelnemers met een ontbrekende of beperkte hengelsport ervaring te helpen. Het deelnemen aan de meerdaagse trip naar de Karperhoeve is voor de veteranen volledig kosteloos. Zowel mensen mét als zonder viservaring kunnen aan de trip deelnemen. Waar nodig worden zij uitgerust met de benodigde spullen. Voor het onderzoek is een goede kennis van de Engelse taal een pre. Er zullen echter ook Nederlandse coaches aanwezig zijn. Aanmelden kan per e-mail naar: mark@icarp.org.uk.

Dat is nog eens genieten!

Spring Vibes met Mathis Korn

Onze Duitse maat Mathis Korn schoot weer een mega vette video. Een video waarin hij in het voorjaar een meer aanpakte bij een grote steengroeve. Het ging niet gemakkelijk, maar er kwamen flink wat units op de kant! Check de video snel:


Topvangsten van afgelopen week

Massaal gingen jullie er afgelopen weken weer op uit en er werd ook nog eens gevangen! Hieronder hebben we weer een mooie verzameling platen voor jullie klaarstaan. Benieuwd welke vissers afgelopen week enkele vangsten deelden? Scroll dan snel verder!

Marcel Houtman met twee hele mooie spiegels.
Beide werden gevangen op de KWO Specials!
Op een moeilijk Brabants afwateringskanaal wist Marco de Cort deze puntgave schub te vangen!
Blaž Mikuž met het broertje van de 30KG schub van Pilaar. Zijn PR in Slovenië!
Luuk Voskuil ving deze week 2 prachtige spiegels…
…met een dikke 30er en 20er is hij meer dan blij!
Rinus Mulder met een mega mooie volschub! “Als je dit in het heldere water naar boven ziet komen, dan giert er toch nog wat extra adrenaline door je lijf…”
Wat een plaatje wist Ricardo Koster weer te vangen zeg!
Jeffrey Huisman met een hele mooie schub!
Een regelrechte beauty voor Mark Geuze!
Jonathan Leus met een bijzonder mooi visje!
Wesley Putten had alles op een rijtje! ???

Tumult in Vlaardingen: Pilaar vist met super-fan Duuk

Dat Wout van Leeuwen dé hengelsportzaak van de 010 regio is zal niemand betwisten en regelmatig organiseren de mannen wat leuks voor hun klanten. Afgelopen week regelde Marcel een grote verrassing voor de 11 jarige Duuk! Hij mocht gaan vissen met zijn grote voorbeeld; onze eigen Pilaar!

Pilaar leert Duuk de kneepjes van het vak!

Na een babbel in de hengelsportzaak kwam ook de legendarische Ossie ten tonele en vertrok het gezelschap richting het water. Helaas bleek de door Ossie voorbereidde stek bezet door andere vissers. Dat is balen, dus dan maar instant aan de slag.

Ook Ossie had genoeg te vertellen!

Helaas leverde de B-stek geen runs op, maarrrr gezellig was het zeker! Marcel van Wout van Leeuwen zorgde voor wat gezonde snacks en Jeffrey Groenendijk ging mee als fotograaf. Toen het bedtijd was voor Duuk gingen de rigs onaangeroerd het water uit. Teleurstellend, maarrrr wie weet volgt er in de zomer wel een herkansing!

Secuur werden de hengeltjes uitgevaren!
Zelfs Robin Bulters was van de partij!
Uiteraard moest er even geposeerd worden voor een foto!

Opnieuw beginnen met vissen

Na een jaar kan Mark Vogels eindelijk weer op pad om te vissen. Een jaar geleden ving hij als laatste vis nog een 20 kilo vis, maar daarna werden zijn spullen verkocht door zijn ex. Iedereen snapt wel dat dat mega zuur is, maar Mark gaf het vissen niet op. Nu, een jaar later, heeft hij alles weer nieuw aangeschaft voor een nieuwe start. Gelijk kwam er een prachtige vis op de kant!

Lekker gevist Mark, succes met je visserij!

Luistertip: KWO Podcast

Ben jij al bekend met de KWO Podcast? Zo’n twee keer per maand brengen we een nieuwe editie uit waarin we bekende vissers uit het karperwereldje uitgebreid interviewen over hun achtergrond, hun visserij, bijzondere hoogtepunten uit hun (vis)carrière en nog veel meer! Kortom: zit jij in de auto, te vissen of lekker met je benen om hoog op de bank? Zet dan zeker eens de KWO Podcast aan! Je vindt alle afleveringen HIER.

Vorige week verscheen de Podcast met Robin Bulters online, luister hem snel door op de afbeelding te klikken!

Vissen met Piet Raijmakers Jr.

Piet Raijmakers Jr. is een icoon in de paardenwereld, maar zo nu en dan worden de teugels ingeruild voor karperhengels. Zeker nu er door de covid-19 crisis geen wedstrijden zijn heeft hij extra tijd voor voor de mooiste hobby die er is. Hieronder een kleine fotodump van enkele vangsten die Piet wist te vangen op de KWO specials:

Zo nu en dan worden de teugels ingeruild voor de karperhengels!
Een mooie spiegel!
Ook deze schub was het haasje!

Team Trakker in Frankrijk

Het team van Trakker gingen op avontuur in het beloofde land Frankrijk en schoten er een mega vette video van. Met vijf man sterk waren zij te vinden aan het water Lac Des Lesmont. Eén ding is zeker, er kwamen flink wat vangsten op de kant! Check de video hieronder:


Update: corona en karpervissen

De afgelopen tijd zijn de maatregelen in de Benelux en Frankrijk iets versoepeld. Wat betekent dat dan voor de karpervisserij? Wij hebben het voor jullie bijgehouden. Het onderstaande artikel hebben wij bij ieder update bijgewerkt, dus ben je benieuwd hoe het staat met de karpervisserij in Nederland, België of Frankrijk, check dan even dit artikel door op onderstaande afbeelding te klikken.

Check het artikel door op deze afbeelding te klikken!

TBT van de week: Jordy op ’t Hof

Regelmatig droppen karpervissers een #TBT op Facebook of Instagram. Voor degene die deze afkorting niet kennen, het staat voor ??Throwback Thursday’: een terugblik op een mooi moment in het verleden welke op donderdag gedeeld wordt. Deze week hebben wij gekozen voor een #TBT van Jordy op ’t Hof.


De afgelopen week op de KWO Community

We zijn nu drie jaar onderweg met de KWO Community. Dé online plek voor de beste artikelen, de leukste video’s en de meest bijzondere karperfilms. Een stukje hierboven zag je al welke video de Members afgelopen vrijdag konden bekijken maar daarnaast hebben we ook de volgende artikelen gepubliceerd:

Check snel het tweede deel van het avontuur dat Dennis beleefde met vismaat Roy van den Hout tijdens zijn laatste Alpensessie!
In weer een nieuwe topsessie ontrafeld vertelt Bart van Bezouw over de magische maand mei!

Tjitte vangt een bak

Tjitte van het YouTube kanaal DWFishingteam ging op pad samen met Bram. In een video waar alles tegen leek te zitten kwam er toch nog vis op de kant. Midden in nacht kwam de verlossende aanbeet van een dikke schub. Veel kijkplezier!


Insta finest top 3

Instagram, het Social Media kanaal dat bij de meeste van jullie niet meer weg te denken is. Vele uren worden er gespendeerd aan het bekijken en liken van de beste platen. Scroll snel verder voor de drie tofste platen die wij de afgelopen week tegen kwamen op Instagram!


Bootvissen met Sjors van Gorp

Sjors vertelt: Langzaam begint het ‘bootvirus’ toe te nemen. Het dobberen op de golven, de vrijheid op het water, heerlijk! Afgelopen weekend ben ik weer lekker wezen vissen en we hebben weer veel meegemaakt. Van de boa’s door mijn lijn (waren ze maar op 1,5 meter afstand gebleven) tot het lossen van een dikke spiegel voor de rand van mijn net in het glasheldere water… ?? Gelukkig kwam er nog een herkansing, puur genieten!

Genieten zo op het water!
“Waren ze maar op anderhalve meter afstand gebleven!”
Gelukkig kwam er een prachtige vis op de kant!

Snoekbaars van 96 centimeter pakt softbait van 40 centimeter!

Snoekbaarzen zwemmen toch vlak boven de bodem en pakken toch relatief klein aas zoals slanke shadjes? Nou dat dachten de mannen van Roofmeister ook, maar deze video bewijst toch wel het tegendeel. Een snoekbaars van 96 centimeter pakt gewoon een softbait van 40 centimeter! Check de video snel door op de afbeelding te klikken!

Dat is nog eens brute aanbet!

Topfoto: Peter Vlasveld!

Zoals altijd sluiten we KWO Boulevard af met een heerlijke foto. Immers: karpervissen is meer dan vangen en een foto zegt soms meer dan 1000 woorden. Deze week hebben we gekozen voor een plaat van Peter Vlasveld. Hij schoot de onderstaande foto waar de sfeer van afspat!

Dat is nog eens genieten zo in de natuur!

Bonus: kijk nu GRATIS ‘Race door de Balkan Pilaar & Ossie on tour #1″

Zoals je hierboven al kon lezen sluiten we het ‘karperjournaal’ af met een toffe KWO Community video. Op het memberplatform van KWO kun je inmiddels ruim 200 strakke (reclamevrije) movies terugvinden en Race door de Balkan van Pilaar & Ossie on Tour is een van de best bekeken video’s. Maar liefst 3000 kilometer asfalt, spannende momenten met de Transporter, knetterharde runs, onverwachte blanks, een schitterende omgeving en vooral veel humor. Check de movie hieronder:

Wil je meer vette films zien? Meld jezelf dan vandaag nog aan als KWO Member en je kunt de komende dagen eindeloos TV kijken 😉 Oja, je bent al member vanaf ?4,95 per maand!

De Karperwereld Online redactie is altijd op zoek naar het laatste karpernieuws en de mooiste verhalen. Heb je zelf iets interessants wat je wilt delen? Stuur het dan naar info@karperwereld.nl